Braiserede kæber med rodfrugter

Rødder og braiserede kæber

Når efteråret rigtigt rusker er der ikke noget som lækker, mættende og varmende simremad. Prøv denne smagfulde gryderet med braiserede kæber og rodfrugter. Opskriften er til 4 personer

Det skal du bruge
1 kg svinekæber
Olie til bruning, salt, peber
1 spsk. mel
1 løg
2 hvidløg
1 pastinak
2 gulerødder
1 bladselleri
1 spsk. konc. tomatpuré
1 laurbærblad
2 timiankviste
½ tsk. fennikelfrø
½ l kraftig mørk og sødlig øl.

Sådan gør du
Puds svinekæberne og brun dem i lidt olie. Krydr med salt og peber og drys mel over kødet. Læg svinekæberne til side. Hak løget og brun det med knust hvidløg, snittet bladselleri, pastinak og gulerod i tern. Kom kæberne tilbage i gryden, tilsæt tomatpuré og varm retten godt igennem. Tilsæt laurbær, timian, fennikelfrø og øl, og kog op. Lad retten simre for svag varme under låg i 2-2½ time, til kæberne er godt møre. Si skyen over i en gryde, og skum fedtet af. Kog skyen kraftigt ind, til konsistensen er som tynd sirup. Kassér laurbærblade og timian. Anret kødet på urterne, og hæld skyen over. Pynt med frisk timian.