Danmarks bedste pulled pork

[x_text]

Rub er hemmeligheden i pulled pork og pulled chicken. Rub er det særlige krydderimix, der er opfundet til formålet i de krydderiglade amerikanske sydstater. Her har du et par originale opkrifter på pulled pork og chicken, udviklet og tilsmagt i samarbejde med MAD Chefs BBQ.

[/x_text]
[x_text]
Pulled pork

Det skal du bruge:
1 brev Spize Everyday Gourmet Pulled Pork krydderimix
2 kg svinenakkefillet
1 dl æblejuice eller æblecider

Sådan gør du: Forvarm ovnen til 110°C. Læg svine­nakke­fileten i et ovnfast fad. Gnid ca. 4/5 af krydderiet godt ind i kødet. Fileten langtids­steges i 10-12 timer til kødet har en kerne­temperatur på 92°C. Lad stegen hvile i 5 min. og træk derefter kødet fra hinanden. Kom resten af krydderiet på kødet sammen med lidt æblecider eller æblejuice.

[/x_text]
[x_text]
Pulled chicken

Det skal du bruge:
1 brev Spize Everyday Gourmet Chicken Rub krydderimix
600 g kyllingefilleter
1 dl æblejuice eller æblecider

Sådan gør du:
Tag dine kyllingefileter, læg dem i en alubakke og gnid dem med ⅘ af krydderiet. Lad kødet trække et par timer på køl, så krydderiet trænger ind. Start din grill op og grill ved indirekte varme i ca. 2 timer. Prøv at holde grill-temperaturen ved 125°C. Dæk evt. kyllingen de sidste 30 min. med staniol. Træk kødet fra hinanden med to gafler. Kom resten af krydderiet på kødet sammen med lidt æblejuice eller æblecider.[/x_text]

[x_text]
Coleslaw

Det skal du bruge:
1 brev Spize Everyday Gourmet Coleslaw krydderimix
300 g hvidkål
300 g gulerødder
2 dl mayonnaise
1 dl yoghurt

Sådan gør du:
Rør mayonnaise, yoghurt og Spize Krydderimix sammen i en skål. Snit hvidkålen fint, og riv gulerødderne groft. Vend hvidkål og gulerødder i dressingen, og lad den hvile i 15 min. før servering.

[/x_text]
[x_text]
Sweet BBQ chips

Det skal du bruge:
1 brev Spize Everyday Gourmet krydderimix til krydderkartofler Sweet BBQ
800 g kartofler
1 dl olie
1 dl Tapaz Aïoli

Sådan gør du:
Vask kartoflerne og skær dem i både. Læg bådene i en pose med olie og Spize krydderimix, og vend godt rundt, så krydderierne fordeles. Lad kartoflerne trække 5 min. i posen. Fordel dem herefter på bagepapir på en bradepande, og bag dem i en forvarmet ovn ved 170°C i ca. 35 min., til kartoflerne er gyldne og møre. Vend et par gange under stegningen.

[/x_text]