Fiskfakserier med sild og tun

Opskrifter med sild og tun

Sild og tun tæller heldigvis også med i fiskeregnskabet, når vi skal følge Fødevarestyrelsens anbefalinger. Særligt sild er rig på D-vitamin og mineralet selen, som begge er essentielle for at opretholde et godt immunforsvar. I det mørke vinterhalvår får mange af os for få D-vitaminer fra solens stråler. Derfor skal vi spise fisk for at komme sunde gennem vinteren. Her får du inspiration til tre enkle anretninger med fisk – perfekte til vinterens julefrokoster.

Kryddersild med rødbede pesto
Skær kryddersild i mundrette stykker og læg dem på en bund af Tapaz Rug Crostini. Dekorér med Spize Rødbede Pesto, æble, rødløg og dild.

Tun og artiskokmousse på sprød bund
Dræn en dåse tun, og rør den op med Tapaz Artiskok tapenade, så konsistensen er fast, men smørbar. Smag til med økologisk, revet citronskal. Smør moussen på Tapaz Crostini, og pynt med Tapaz grillede artiskokker i chili og Tapaz Taggiasca Oliven.

Sild i aïoli
Skær marinerede sild i små stykker, og vend dem i Tapaz Aïoli med Basilikum, revet skal af økologisk citron og forårsløg. Pynt med frisk kørvel.