Grill tips: Sådan laver du en bedre burger

  • Det gode kød

    Bøffen er burgerens sjæl. Vælg gerne kød med højt fedtindhold. Luksus er, hvis du selv hakker kødet – men husk: Bland aldrig salt i kødet, før bøfferne er formet. Det er ikke godt for konsistensen. Saltet skal først drysses på, mens bøfferne steger. Og husk at samle kanten på bøffen inden stegning, så der ikke opstår store sprækker.

    Steg med få vendinger

    Et godt råd, når du steger bøfferne, er at vende dem så få gange som muligt, mens du steger eller griller dem – gerne kun én gang. Panden eller grillen skal være varm, når du lægger bøffen på. Den flade burgerbøf bliver hurtigere gennemstegt end en traditionel hakkebøf, så giv den ikke mere, end at den stadig føles en lille smule blød.

  • Boller med bid

    Den gode bolle er kronen på burgerværket. Du behøver ikke at vælge den blødeste burgerbolle – den må godt have skorpe, fasthed og smag. Et godt tip: Skær bollerne over og rist dem ganske kort på en meget varm grillpande med en smule smør, både på inderside og yderside. Så bliver bollen ikke blød af dressingen.

    Gavmild med krydderierne

    En god burger kan sagtens bære masser af smag og krydderier. Så vær ikke for nærig, når du krydrer og smører med for eksempel pesto. Men husk også, at alle har deres egne favoritter, så har du gæster, så brug gerne de mange Zelected muligheder til at sætte på bordet, når burgeren skal have det sidste personlige touch.