Grill tips: Sommersalat med grillet tun

Fisk er både sundt og bidrager  positivt til Omega-regnskabet.  Fisk er også velegnet som sommermad, fordi den ikke ligger så tungt i maven som kød.

4 personer
Det skal du bruge:
4 tunsteaks
Spize Middelhavssalt
Spize Sort peber
Spize Basilikum olie
2 agurker
2 rødløg
400 g cherrytomater
1 glas Tapaz Økologiske Kalamata Oliven
1 glas Tapaz Økologiske Chalkidiki Oliven
1 glas Tapaz Soltørrede tomater
1 glas Tapaz Grillet Peberfrugt i solsikkeolie
Frisk basilikum
¾ dl Tapaz Økologisk Extra Jomfru Olivenolie
½ dl hvid balsamico

Sådan gør du:
Pensl tunsteaks med olivenolie, og krydr med salt og peber. Læg steakene på en rygende varm grill i ca. 1 min. på hver side, så de stadig er rosa i midten.
Skræl agurken, så den bliver stribet. Flæk den på langs, skrab kernerne ud og skær den i halv­tykke skiver.
Snit rødløg og halvér tomaterne.
Pisk olivenolie og balsamico sammen, og smag til med salt og peber.
Vend agurk, rødløg, tomat, oliven, soltørrede tomater og grillet peberfrugt heri.
Knæk tunen i mindre stykker, og vend den forsigtigt i salaten.
Tilsæt blade af frisk basilikum og servér.