LINGUINE COZZE MED BLÅMUSLINGER, PORRE OG FENNIKEL

LINGUINE COZZE MED BLÅMUSLINGER, PORRE OG FENNIKEL

Det skal man bruge til 4 portioner:

400g Z Linguine Pasta
3 spsk Z Olivenolie
1 kg Blåmuslinger
3 dl Hvidvin
2 ½ dl Fløde
1/2 Porre
1/2 Fennikel
6 Stilke frisk timian
1 Citron
Salt og Peber

Sådan gør man:

Skyl blåmuslingerne i vand, og fjern “skægget” på siden af muslingerne. Muslinger der er åbne, bankes mod bordet eller kanten af vasken for at tjekke, om de er i live. Såfremt de er levende, lukker de sig efter lidt tid. Hvis ikke kasseres de.
Kog pastaen efter anvisningen på posen.
Porre og fennikel renses/skylles, og skæres i tynde skiver.
Sauter porre, fennikel og timian i en gryde, sammen med olivenolie, til de er blanke. Ca. 2-3 min ved middel/høj varme.
Tilsæt de rensede blåmuslinger sammen med lidt salt og peber. Rør godt rundt i gryden, så muslinger og grønt blandes sammen.
Tilsæt hvidvin og fløde. Læg låget på gryden, og damp muslingerne færdig i ca. 5 min. Smag til med salt og peber.
Vend den kogte Z Linguine sammen med muslingerne, og server citronbåde til.