OKSEMØRBRAD MED STEGTE PENNE OG TRØFLER

OKSEMØRBRAD MED STEGTE PENNE OG TRØFLER

Det skal man bruge til 4 portioner:

200g Z Penne Rigate
½ L Z Olivenolie til fritering
4 x 200g Oksemørbrad
600g Jordskokker
200g Svampe efter eget valg
3 dl Fløde
3 dl Vand
1 glas Trøfler
Z Trøffelolie
Z Balsamico Glaze
Salt og peber

Sådan gør man:

Kog pastaen efter anvisningen på posen. Skyl let under koldt vand,- så de er let afkølet. Lad pastaen dryppe godt af. Det er vigtigt, at der ikke er noget vand på pastaen, da den skal steges i varm olie.
Skræl 500g jordskokker, og del dem i kvarte. Kom jordskokkerne i en gryde og tilsæt fløde og vand. Bring gryden i kog ved middel varme, og skru derefter ned. Lad det koge i ca. 25 min. Rør jævnligt i gryden.
Når jordskokkerne er møre, sigtes fløden fra (men gemmes). Blend jordskokkerne til mos med en stavblender, og tilsæt kogelagen/fløden lidt ad gangen, til den ønskede konsistens er opnået. Smag jordskokke puréen til med salt og peber.
De resterende 100g jordskokker skæres i tynde skiver, og friteres i olie til de er gyldne.
Tilbered mørbraden som ønsket. Forvarm en pande ved høj varme sammen med 4 spsk Z Olivenolie. Lynsteg de forkogte pastaer på panden med salt og peber. Steg derefter svampene på samme måde, med Z Olivenolie, salt og peber.
Anret retten med skiver af trøffel og stænk med lidt Z Trøffelolie og Z Balsamico Glaze.