Friterede Risottokugler med Torsk

Friterede Risottokugler med Torsk

Sprødstegte kugler af risotto er en anderledes og spændende måde at servere den klassiske italienske risret på. Her er der brugt torsk, men den kan sagtens udskiftes med andet fisk eller bacon. Du kan med fordel lave risottoen 1-2 dage i forvejen, da den skal være kold, før den kan trilles til kugler. Friterede risotto­kugler er en god måde at bruge en rest risotto på og så er det ingen sag at frem­stille de lækre, sprøde risottokugler.

De sprøde risotto­kugle kan bruges som appetizers, forret eller eventuelt serveret som en del af en tapas buffet. Og serveret på en ske med en god trøffel mayonnaise og sort oliven­tapenade, er det en sand himmerigsmundfuld.

Det skal du bruge

Sådan gør du

  • Steg risottoris et par minutter i 2 spsk olivenolie
  • Tilsæt hvidvin.
  • Når vinen er fordampet, tilsættes bouillon lidt ad gangen
  • Det tager ca. 15 minutter før bouillonen er optaget i risene.
  • Skær torsken i små strimler og bland den i risottoen .
  • Tilsæt smør. Rør i gryden og sluk for varmen.
  • Tilsæt friskrevet parmesan og stil risottoen på køl.
  • Smag til med salt og peber og sæt risottoen på køl.
  • Tril den afkølede risotto til kugler.
  • Vend kuglerne i durum semola, æg og rasp.
  • Friter kuglerne i 180°C varm fritteringsolie.
  • Når kuglerne er gyldne og sprøde, er de færdige.
  • Serveres i skeer på trøffel­mayonnaise og toppes med oliventapenade.
Se også
Djævleæg – Fyldte æg med fantasi

Djævleæg – Fyldte æg med fantasi

Djævleæg, (“Deviled eggs”) også kendt som fyldte æg eller dressed æg og er en simpel ret, der kræver meget lidt tilberedning. Djævleæg er hårdkogte æg, som er pillet, halveret på langs og…

Se denne opskrift

Focaccia med grillede oliven, soltørrede tomater og syltede rødløg

Focaccia med grillede oliven, soltørrede tomater og syltede rødløg

Her er opskriften på et klassisk focaccia­brød på baggrund af en lækker pinsadej som både er luftigt, har en blød krumme og en sprød skorpe. Focaccia­brødet er toppet med grillede oliven, soltørrede…

Se denne opskrift

Festlige appetizere med sprøde butter­dejs­skaller

Festlige appetizere med sprøde butter­dejs­skaller

Butterdejs­krustader med lækkert fyld den sprødeste forkælelse til dine gæster og er perfekt som appetizer eller som tilbehør til tapas. Bouchées er sprøde butterdejs­krustader og en fransk delikatesse. Prøv at servere de…

Se denne opskrift

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTil shop
      Calculate Shipping