kr. 0,00

Friterede Risottokugler med Torsk
Sprødstegte kugler af risotto er en anderledes og spændende måde at servere den klassiske italienske risret på. Her er der brugt torsk, men den kan sagtens udskiftes med andet fisk eller bacon. Du kan med fordel lave risottoen 1-2 dage i forvejen, da den skal være kold, før den kan trilles til kugler. Friterede risottokugler er en god måde at bruge en rest risotto på og så er det ingen sag at fremstille de lækre, sprøde risottokugler.
De sprøde risottokugle kan bruges som appetizers, forret eller eventuelt serveret som en del af en tapas buffet. Og serveret på en ske med en god trøffel mayonnaise og sort oliventapenade, er det en sand himmerigsmundfuld.
Det skal du bruge
- 100 g torsk
- 1 dl risottoris
- 1 dl hvidvin
- ½ l bouillon
- 1 flaske Zelected Ekstra Jomfru Olivenolie
- 25 g smør
- Parmesan
- 2 Æg
- Zelected Økologisk Durum Semola
- Pankorasp
- Zelected Middelhavssalt Kværn
- Zelected Sort Peber Kværn
- Solsikkeeolie til frittering
- 1 glas Zelected Trøffel Mayo
- 1 glas Zelected Sort Oliventapenade
Sådan gør du
- Steg risottoris et par minutter i 2 spsk olivenolie
- Tilsæt hvidvin.
- Når vinen er fordampet, tilsættes bouillon lidt ad gangen
- Det tager ca. 15 minutter før bouillonen er optaget i risene.
- Skær torsken i små strimler og bland den i risottoen .
- Tilsæt smør. Rør i gryden og sluk for varmen.
- Tilsæt friskrevet parmesan og stil risottoen på køl.
- Smag til med salt og peber og sæt risottoen på køl.
- Tril den afkølede risotto til kugler.
- Vend kuglerne i durum semola, æg og rasp.
- Friter kuglerne i 180°C varm fritteringsolie.
- Når kuglerne er gyldne og sprøde, er de færdige.
- Serveres i skeer på trøffelmayonnaise og toppes med oliventapenade.
Djævleæg – Fyldte æg med fantasi
Djævleæg, (“Deviled eggs”) også kendt som fyldte æg eller dressed æg og er en simpel ret, der kræver meget lidt tilberedning. Djævleæg er hårdkogte æg, som er pillet, halveret på langs og…
Focaccia med grillede oliven, soltørrede tomater og syltede rødløg
Her er opskriften på et klassisk focacciabrød på baggrund af en lækker pinsadej som både er luftigt, har en blød krumme og en sprød skorpe. Focacciabrødet er toppet med grillede oliven, soltørrede…
Festlige appetizere med sprøde butterdejsskaller
Butterdejskrustader med lækkert fyld den sprødeste forkælelse til dine gæster og er perfekt som appetizer eller som tilbehør til tapas. Bouchées er sprøde butterdejskrustader og en fransk delikatesse. Prøv at servere de…