Når efteråret rigtigt rusker er der ikke noget som lækker, mættende og varmende simremad. Prøv denne smagfulde gryderet med braiserede kæber og rodfrugter. Opskriften er til 4 personer
Det skal du bruge
1 kg svinekæber
Olie til bruning, salt, peber
1 spsk. mel
1 løg
2 hvidløg
1 pastinak
2 gulerødder
1 bladselleri
1 spsk. konc. tomatpuré
1 laurbærblad
2 timiankviste
½ tsk. fennikelfrø
½ l kraftig mørk og sødlig øl.
Sådan gør du
Puds svinekæberne og brun dem i lidt olie. Krydr med salt og peber og drys mel over kødet. Læg svinekæberne til side. Hak løget og brun det med knust hvidløg, snittet bladselleri, pastinak og gulerod i tern. Kom kæberne tilbage i gryden, tilsæt tomatpuré og varm retten godt igennem. Tilsæt laurbær, timian, fennikelfrø og øl, og kog op. Lad retten simre for svag varme under låg i 2-2½ time, til kæberne er godt møre. Si skyen over i en gryde, og skum fedtet af. Kog skyen kraftigt ind, til konsistensen er som tynd sirup. Kassér laurbærblade og timian. Anret kødet på urterne, og hæld skyen over. Pynt med frisk timian.