Det skal du bruge:
250 ml lunken vand
25 g gær
½ dl Tapaz Ekstra Jomfru Olivenolie
500 g hvedemel
1 glas Spize Cremet Tomat Pesto
1 glas Spize Cremet Basilikum Pesto
1 glas Spize Cremet Peberfrugt Pesto
Sådan gør du:
Opløs gæren i lunken vand, tilsæt hvedemel og olie. Ælt til dejen har en glat og blød konsistens. Del dejen i tre portioner. Tilsæt 1 glas pesto samt en smule hvedemel til hver portion, så dejen igen får en blød konsistens. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 30 min. Slå dejen ned.
Fletbrød
Rul dejen ud i tre pølser i bagepladens længde og flet dem.
Saml enderne med et let tryk.
Lad fletbrødene hæve i ca. 20 min. og bag dem i ovnen ved 200°C i ca. 20 min.
Pottebrød
Læg potter i vand i ca. 30 min. før brug, eller brug potter, der er glaseret indvendig. Smør potterne med olie, og tryk en kugle dej godt ned. Lad brødene hæve til dejen er 1-2 cm over kant, og bag dem på bålet, grillen eller i ovn ved 200°C i ca. 15 min.