Dag 1:
Lav fordej
5. dl koldt vand
3 g. Caputo tørgær
500 g. Caputo Cuoco
15 g salt
Rør fordejen sammen i en skål. Du behøver ikke at ælte. Dæk skålen med låg eller film på og lad den forhæve i minimum 12 timer (gerne natten over).
Dag 2:
Den færdige dej:
Fordejen fra dag 1
5 dl. koldt vand
800 g Caputo Cuoco
20 g salt
Bland fordejen med mel, vand og salt, og rør det på røremaskinen i et kvarters tid, til dejen er smidig.
Hæld dejen i en olieret skål, dæk den til og lad dejen hæve i 2 timer.
Tænd ovnen på 250 grader, gerne med pizzastenen eller bagestål i ovnen.
Hæld dejen forsigtigt ud på en godt melet bordplade. Træk den forsigtigt ud til en firkant. Skær dejen i aflange stykker og løft den forsigtigt over på en bageplade med bagepapir, eller direkte på bage-sten/stål
Bag brøden i 10-12 min til det har taget godt med farve.
Lad brøde køle helt af på en rist inden de nydes.
Hvis der skal nørdes helt i bund med italienske opskrifter kan man finde inspiration på denne side: https://farina.tv/en/
App anbefaling: PizzApp