Food

WE LOVE TO SHARE

Citronkage:

200 g. sukker
3 æg str. M/L
180 g. Smagsneutral olie
1 citron økologisk/ikke overfladebehandlet
50 g. appelsinmarmelade
180 g Caputo Pasticceria mel
1 tsk. bagepulver
1 knivspids salt

Citrontopping:
125 g flormelis
2 spsk citronsaft
1 spsk blødt smør

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Pisk sukker og æg lyst og luftigt. Rør olien og revet skal af den økologiske citron i æggemassen. Tilsæt saften af citronen, og appelsinmarmelade.

Sigt hvedemelet sammen med bagepulver og salt. Vend de tørrer ingredienser i æggemassen og vend dejen sammen til den er helt glat.

Smør en springform med en diameter på cirka 22-24 cm.

Hæld dejen i springformen, og bag den midt i ovnen på 180 grader varmluft i 30-35 minutter. Test om kagen er helt bagt med en kniv i midten af kagen. Når dejen ikke klistrer på kniven, er kagen færdigbagt.

Tag kagen ud af springformen og lad den køle helt af inden den toppes.

Citrontopping: Sigt flormelis i en skål, rør citronsaft og det bløde smør i, og glasuren er klar.

Tip: Hvis du ønsker en mere ”voksen” smag på din citronkage kan du dryppe den færdigbagte kage med en skøn limoncello citronlikør inden den toppes med topping.

Hvis der skal nørdes helt i bund med italienske opskrifter kan man finde inspiration på denne side: https://farina.tv/en/

App anbefaling: PizzApp

Del opskriften

    0
    Din kurv
    Din kurv er tomGå til butikken
      Beregn levering