Sild og tun tæller heldigvis også med i fiskeregnskabet, når vi skal følge Fødevarestyrelsens anbefalinger. Særligt sild er rig på D-vitamin og mineralet selen, som begge er essentielle for at opretholde et godt immunforsvar. I det mørke vinterhalvår får mange af os for få D-vitaminer fra solens stråler. Derfor skal vi spise fisk for at komme sunde gennem vinteren. Her får du inspiration til tre enkle anretninger med fisk – perfekte til vinterens julefrokoster.
Kryddersild med rødbede pesto
Skær kryddersild i mundrette stykker og læg dem på en bund af Z Rug Crostini. Dekorér med Z Rød Pesto, æble, rødløg og dild.
Tun og artiskokmousse på sprød bund,
Dræn en dåse tun, og rør den op med Z Artiskok tapenade, så konsistensen er fast, men smørbar. Smag til med økologisk, revet citronskal. Smør moussen på Z Crostini, og pynt med Z grillede artiskokker i chili og Z Taggiasca Oliven.
Sild i aïoli
Skær marinerede sild i små stykker, og vend dem i Z Aïoli med Basilikum, revet skal af økologisk citron og forårsløg. Pynt med frisk kørvel.