Food

WE LOVE TO SHARE

1 bradepande

Dej:
650 g. lunkent vand
1 dl. Z Olivenolie
7 g. Caputo tørgær
1000 g. Caputo Cuoco mel
20 g Z havsalt

Topping:
1 dl Z olivenolie
Z Middelhavs flagesalt
Frisk rosmarin

Andre forslag til topping:
Z Semidried tomater
Z Grillede artiskokker
Z Pesto
Z Oliven
Løg i tynde skiver

Rør tørgæren ud i det lunken vand, lad det trække i 15 minutter til gæren er helt opløst. Tilsæt olivenolie, mel og salt, ælt dejen godt sammen. Hvis du ælter dejen i hånden, skal den have ca. 10-12 min. Ælter du på røremaskine, skal du starte op på lav hastighed de første 3 min., og derefter skrue op på fuld hastighed i 6 min. Lad dejen hæve i ca. 3 timer i skålen med et klæde over.

Smør en stor bradepande med olie. Vend dejen over i bradepanden, og tryk den forsigtigt ud så den fylder hele bradepanden. Hæld lidt olivenolie ud over dejen, og smør det ud over dejen. Drys med flagesalt tryk forsigtigt i dejen med fingrene, så der kommer små fordybninger i hele dejen. Lad dejen hæve i ca. 1 time.

Bag focacciaen ved 220° i ca. 25 min. til den er sprød og gylden, og lad den afkøle i bradepanden.

Hvis der skal nørdes helt i bund med italienske opskrifter kan man finde inspiration på denne side: https://farina.tv/en/

App anbefaling: PizzApp

Del opskriften

    0
    Din kurv
    Din kurv er tomGå til butikken
      Beregn levering