1 bradepande
Dej:
650 g. lunkent vand
1 dl. Z Olivenolie
7 g. Caputo tørgær
1000 g. Caputo Cuoco mel
20 g Z havsalt
Topping:
1 dl Z olivenolie
Z Middelhavs flagesalt
Frisk rosmarin
Andre forslag til topping:
Z Semidried tomater
Z Grillede artiskokker
Z Pesto
Z Oliven
Løg i tynde skiver
Rør tørgæren ud i det lunken vand, lad det trække i 15 minutter til gæren er helt opløst. Tilsæt olivenolie, mel og salt, ælt dejen godt sammen. Hvis du ælter dejen i hånden, skal den have ca. 10-12 min. Ælter du på røremaskine, skal du starte op på lav hastighed de første 3 min., og derefter skrue op på fuld hastighed i 6 min. Lad dejen hæve i ca. 3 timer i skålen med et klæde over.
Smør en stor bradepande med olie. Vend dejen over i bradepanden, og tryk den forsigtigt ud så den fylder hele bradepanden. Hæld lidt olivenolie ud over dejen, og smør det ud over dejen. Drys med flagesalt tryk forsigtigt i dejen med fingrene, så der kommer små fordybninger i hele dejen. Lad dejen hæve i ca. 1 time.
Bag focacciaen ved 220° i ca. 25 min. til den er sprød og gylden, og lad den afkøle i bradepanden.
Hvis der skal nørdes helt i bund med italienske opskrifter kan man finde inspiration på denne side: https://farina.tv/en/
App anbefaling: PizzApp