Food

WE LOVE TO SHARE

1. Skift ofte skærebræt

Sørg altid for at have styr på din hygiejne, når du griller. Her tænker jeg på at holde kød og grøntsager adskilt, og at skifte skærebræt tit. Brug én tang til råt kød og en anden til det færdigstegte. Husk også at tage et nyt fad til at lægge det stegte kød på.
Der er hvert år rigtigt mange, der får en god gang maveforgiftning, når grill sæsonen starter op. Det vil man jo gerne undgå. Og brug gerne et godt stegetermometer til at tjekke om kødet er stegt perfekt.

2. Tænd op i grillen

Der findes mange sjove optændingsmetoder men disse 2 er de mest brugte, og de kan bruges til rigtigt mange ting.

Direkte metode
Brug den direkte metode til mad, som tager mindre end 25 minutter at stege. Læg de tændte briketter jævnt fordelt ovenpå kulristen. Placér grillristen over briketterne, og vent et par minutter, da risten skal være meget varm. Læg maden på grillristen. Sæt låget på grillen og løft det kun for at vende maden eller for at kontrollere om maden er færdig efter anbefalet stegetid.

Indirekte metode
Brug den indirekte metode til mad som tager mere end 25 minutter at stege.
Læg de tændte briketter i hver side af kuglegrillen oven på kulristen – brug evt. kulholdere. Placér grillristen oven på briketterne, og vent et par minutter, da risten skal være meget varm. Læg maden på grillristen. Sæt låget på grillen og løft det kun for at kontrollere om maden er færdig efter anbefalet stegetid – en kuglegrill fungerer som en ovn, så der er ikke behov for at vende maden.

3. Leg med maden

Og sidst men ikke mindst, så gælder det om at ”lege” med maden, leg med krydderierne, forskellige kødstykker og grøntsager. Lad være med at være bange for at prøve noget nyt, søg evt. hjælp på de mange grill-forums på nettet og på facebook.
Grill gerne hver dag, og er hverdagen presset med tid, så forbered mange af tingene aftenen før. Skræl dine grøntsager og læg dem i vand i køleskabet, lav dine marinader og dressinger på forhånd. Det skal jo være sjovt at grille.

Del opskriften

    0
    Din kurv
    Din kurv er tomGå til butikken
      Beregn levering