Fisk er både sundt og bidrager positivt til Omega-regnskabet. Fisk er også velegnet som sommermad, fordi den ikke ligger så tungt i maven som kød.
Det skal man bruge til 4 portioner:
4 tunsteaks
Z Middelhavssalt,
Z Sort peber
Z Basilikum olie,
2 agurker
2 rødløg
400 g cherrytomater,
1 glas Z Økologiske Kalamata Oliven
1 glas Z Økologiske Chalkidiki Oliven
1 glas Z Soltørrede tomater
1 glas Z Grillet Peberfrugt i solsikkeolie
frisk basilikum
¾ dl Z Økologisk Extra Jomfru Olivenolie
½ dl hvid balsamico
Sådan gør du:
Pensl tunsteaks med olivenolie, og krydr med salt og peber. Læg steakene på en rygende varm grill i ca. 1 min. på hver side, så de stadig er rosa i midten.
Skræl agurken, så den bliver stribet. Flæk den på langs, skrab kernerne ud og skær den i halvtykke skiver. Snit rødløg og halvér tomaterne. Pisk olivenolie og balsamico sammen, og smag til med salt og peber.
Vend agurk, rødløg, tomat, oliven, soltørrede tomater og grillet peberfrugt heri.
Knæk tunen i mindre stykker, og vend den forsigtigt i salaten. Tilsæt blade af frisk basilikum og servér.