Til dem der indregner brun sovs i det periodiske system, og som får våde øjne ved tanken om den syrlige sauerkraut, der blander sig med den krydrede chipotle mayo, og den kraftfulde gorgonzola.
Ingredienser:
4 stk. Burgerboller med sesam
4 stk. Hakkebøffer á 200g
1 glas Z Løg Chutney
Gorgonzola
1 glas Z Chipotle Mayo
1 glas Z Sauerkraut
1 glas Z Syltede Rødløg
1 glas Z Tomat Chutney
Dijon sennep
Brun sovs
Tilberedning:
Rør 4 store spsk. Løgchutney sammen med 800g hakket oksekød og form 4 bøffer. Pensel bøfferne med olie og krydr med salt og peber.
Steg/grill dem ca. 3 min. på hver side, alt efter tykkelse. Når bøffen er vendt lægges et stykke (ca. 45g) gorgonzola på og steges/grilles med de sidste ca. 3 min.
Samtidig opvarmes bollerne (hvis de ikke er nybagte) enten i ovn eller på grill.
Bunden af bollen smøres med 20g chipotle mayo.
40g Sauerkraut og 40g syltede rødløg fordeles ovenpå.
Læg bøffen med gorgonzola på, og top med 25g tomatchutney.
Låget smøres med 20g dijon sennep, inden burgeren lukkkes.
Slut af med, at hælde en omgang brun sovs over burgeren.
Serveres med en kold pilsner eller en varm cocio