En fuldfed bearnaise mayo med klassisk mørbradbøf , burgersliced agurker og semidried tomater, forener den klassiske burger, med et moderne take. Et must-try for en moderne burgergastronom.
Ingredienser:
Burgerboller 6 stk:
4 æg
1 dl crème fraiche 38%
1 dl sesamfrø
½ dl solsikke kerner
½ dl mandelmel
2-3 spsk loppefrøskaller
1 spsk Sukrin Gold
2 tsk bagepulver
2 tsk salt
Ingredienser:
Burgerfyld 6 stk:
1 glas Z Semidried tomater
1 glas Z Bearnaise Mayo
1 glas Z Burger sliced agurker
1 fl. Z Ekstra Jomfru Olivenolie
900g mørbradbøf (150g pr. burger)
Tilberedning boller:
Alle ingredienser blandes I en skål (gem lidt sesamfrø til pynt), lad hvile i 10 minutter og fordel herefter med våde hænder, dejen på en bageplade med bagepapir i 6 lige store boller.
Bollerne pensles med æg og dekoreres med sesamfrø.
Bages i oven ved 200 grader i ca. 15 minutter
Tilberedning burger:
Underbollen smøres med et tykt lag 20g bearnaise mayo.
Iceberg salat skæres i strimler og fordeles på underbollen.
På salaten fordeles 3-4 semidried tomater og et par skiver Z Burger sliced agurker.
150g mørbradbøf pr. burger steges og skæres i skiver, som fordeles oven på agurkerne.
Løg+forårsløg skæres i mindre stykker, og steges let i 2 spsk. olivenolie indtil løgende begynder at tage farve. Fordeles herefter oven på mørbraden. Overbollen smørres ligeledes med et tykt lag 20g bearnaise mayo, og ligges på toppen af løgene – God appetit.