Med de tilberedte kikærter fra Økomama tager det kun et øjeblik at fremstille denne lækre og krydrede hummus. Brug den som dip på tapasbordet eller som dressing i sandwich. Hvis du kan lide stærke sager, kan du pifte hummusen op med frisk chili efter smag. Velbekomme!
Nem mad til en ægte feinschmecker
Nytåret står for døren! En festlig og glimrende anledning til at servere velsmagende retter for dem du holder af. Herunder får du tips til lækre og enkle tapas du kan servere som tilbehør til aperitiffen eller som forretsbuffet.
Tændt på juletapas
Et evigt tilbagevendende spørgsmål er: Hvordan fornyer man julebordet? Behøver det kun at være tunge saucer og fede stege. Nej. Herunder får du lidt inspiration til at pifte den traditionsrige julemad op med lidt lækre og ukomplicerede tapas. Bouchées og crostini med ost Fyld Tartellini Krustader med blåskimmelost og en top af tapenade efter eget valg. Bland 200 g friskost … Læs mere
Fiskfakserier med sild og tun
Sild og tun tæller heldigvis også med i fiskeregnskabet, når vi skal følge Fødevarestyrelsens anbefalinger. Særligt sild er rig på D-vitamin og mineralet selen, som begge er essentielle for at opretholde et godt immunforsvar. I det mørke vinterhalvår får mange af os for få D-vitaminer fra solens stråler. Derfor skal vi spise fisk for at komme sunde gennem vinteren. Her … Læs mere
Braiserede kæber med rodfrugter
Når efteråret rigtigt rusker er der ikke noget som lækker, mættende og varmende simremad. Prøv denne smagfulde gryderet med braiserede kæber og rodfrugter. Opskriften er til 4 personer
Aïoli med rosenpeber løfter smagen
Rosenpeber er en rød eller rosa peber med en mere mild og aromatisk smag end sort peber. Den har en blomsteragtig sødme og en let bitterhed, der fremhæver smagen af andre råvarer, og det gør den til et perfekt krydderi til aïoli. Tapaz Aïoli med Rosenpeber er derfor en helt naturlig fornyelse af paletten af lækre aïolier. Sammen med den … Læs mere
Tagliatelle ragu
En enkel og delikat opskrift på tagliatelle (båndpasta) med hakket oksekød i en lækker sauce af tomat, tapenade og pesto. Opskriften er til 4 personer. Velbekomme!
Pesto: En moderne fortolkning af grønkål
Grønkålen er en traditionsrig kilde til vitaminer, fibre og andre gode ting – en superfood før det ord fandtes. I de senere år har de dybgrønne kålblade fået en renæssance som ingrediens i moderne madlavning, hvor kålen bliver nyfortolket. Som pesto bliver grønkålen præsenteret på en delikat måde, der samtidig er en spændende fornyelse af pestoernes varierede verden af smagsoplevelser. … Læs mere
Grønt og godt, marineret og økologisk
Når de økologiske grøntsager har fået smag og modenhed af sydens sol, så fortjener de den bedste bedste behandling. Den har vi givet dem ved at marinere en serie gode grøntsager omhyggeligt og lige så økologisk som den italienske oprindelse. Så du kan med god samvittighed sætte lækkerierne på bordet, og bruge dem som spændende og nemme ingredienser i mange … Læs mere