“Grønt er godt for øjnene” lyder et gammelt råd. I hvert fald er farver på maden godt for den sunde appetit. Og faktisk er det sundt at sætte farver på paletten, når du sætter salat på bordet. Den naturlige farve i frugt og grønt kommer ikke mindst fra forskellige mikronæringsstoffer – antioxidanter der er gode for ting som immunforsvar og kolesterolniveau. Og når du varierer farverne, kommer du godt omkring i de sunde stoffer i maden.
Oliven er en rigtig hygge-snack og så er de gode for hjertet. Grønne oliven er rige på monoumættede fedtsyrer, kalk og A-vitamin.
Artiskok, indeholder stoffet cynarin, der sænker blodets kolesterolniveau og stimulerer fordøjelsen.
Spinat er rig på jern og indeholder stofferne folacin og sekretin der er gavnlig for fordøjelsen. Grønne grøntsager har generelt et meget højt indhold af folsyre og C-vitamin.
Tomater indeholder lycopen, der hæmmer kræft i prostata og tyktarm. Røde peberfrugter er sprængfyldte med C-vitamin.
Den grønne salat
Det skal du bruge:
1 bakke baby spinatblade
1 agurk skåret i lange strimler med tyndskræller
1 rødløg
150 g feta
Spize Hvidløg Krydderolie
1 glas Tapaz Økologiske Kalamataoliven
Spize Middelhavssalt
Spize Pebermix
Gul salat
Det skal du bruge:
1 glas Tapaz Grillede artiskokker i solsikkeolie
1 glas Tapaz Oliven med mandler
1 pose Tapaz Coutonner med hvidløg og persille
1 brev Spize Everyday Gourmet
Krydderkartofler Sweet BBQ krydderimix
500 g kartofler
1 bundt forårsløg
1 bakke rucola salat
1/4 agurk, skåret i fine tern
Spize Basilikum Krydderolie
Spize Middelhavssalt
Spize Pebermix
Rød salat
Det skal du bruge:
1 glas Tapaz Soltørrede tomater i solsikkeolie
1 glas Tapaz Grillet peberfrugt i solsikkeolie
1 rød peberfrugt, skåret i fine tern
1 bakke cherry tomater, skåret i halve
1 bundt bredbladet persille
Spize Middelhavssalt
Spize Pebermix