Et evigt tilbagevendende spørgsmål er: Hvordan fornyer man julebordet? Behøver det kun at være tunge saucer og fede stege. Nej. Herunder får du lidt inspiration til at pifte den traditionsrige julemad op med lidt lækre og ukomplicerede tapas.
Bouchées og crostini med ost
Fyld Tartellini Krustader med blåskimmelost og en top af tapenade efter eget valg.
Bland 200 g friskost eller flødeost naturel med et glas Cremet Peberfrugt Pesto. Fyld blandingen i Bouchees Krustader, og pynt med skiver af frisk peberfrugt i forskellige farver.
Læg tynde skiver af brie på crostini eller ristet rugbrød, og pynt med TapaZ Glaze.
Andebryst med karamelliserede løg


Karamelliser 2 forårsløg skåret i kvarte på en pande i 1 spsk rapsolie og 1 spsk sukker.
Smør Tapaz Crostini med Tapaz Aïoli. Skær tynde skiver af stegt andebryst og fordel andeskiverne på crostini sammen med de karamelliserede forårsløg. Server straks.
Pestomarineret sild


Skær hvide, marinerede sildefileter i 3-4 cm brede bidder. Læg bidderne i en skål, og rør dem sammen med indholdet af et glas Z pesto f.eks. Chili/hvidløg pesto. Skær et æble i tynde både. Fold et sildestykke rundt om et borettane løg og pynt med en æblebåd.
Brødstænger med parmaskinke og tapenade


Smør parmaskinke med artiskoktapenade og vikl skinken om Tapaz Sfornatini. Servér stængerne i et glas eller på et rustikt fad.