ØKOMAMA er produceret af kærlighed til de gode madoplevelser. Alle produkter i serien er økologiske, og de er udvalgt med fokus på sundhed. Men de er mere end det. De er lige så nemme at bruge, som de er spændende, så de giver helt nye muligheder i køkkenet og på bordet.
Spiseklare bønner og kikærter
Bønner er gode proteiner, fibre og vitaminer pakket ind i lækker smag, der kan bruges på mange måder. De kan være snacken, og de kan være dippen. De kan bruges hele eller mosede, som tilbehør og fyld og i supper, salater og gryderetter. De kan være god dansk mad, og de kan være eksotiske krydrede smagsoplevelser. Og de er ideelle til vegetariske retter.

ØKOMAMA Økologiske kikærter, spiseklar
Disse kikærter er tilberedt direkte i posen ved hjælp af damp og er uden lage. Processen bevarer derfor flere vigtige næringsstoffer end ved kogning. Brug kikærterne krydret eller ristet, som en fedtfattig og proteinrig snack. Eller brug dem til hummus, supper, salater eller gryderetter.

ØKOMAMA Økologiske cannellinibønner, spiseklar
Bønnerne er tilberedt direkte i posen ved hjælp af damp og er uden lage. Processen bevarer derfor flere vigtige næringsstoffer end ved kogning.
Cannellinibønnerne kan let moses og krydres til dip og delikat fyld. Den bløde, let nøddeagtige smag er lækker som snack og i salater, supper og gryderetter.

ØKOMAMA Økologiske pintobønner, spiseklar
Pintobønnerne er tilberedt direkte i posen ved hjælp af damp og er uden lage. Processen bevarer derfor flere vigtige næringsstoffer end ved kogning. Pintobønner er fantastiske i burritos og chili con carne, og de er også lækre i en krydret salat, eller blot som tilbehør eller en let snack.
Quinoa, bulgur og couscous
Quinoa, bulgur og couscous er lækre alternativer til det traditionelle tilbehør af ris, pasta eller kartofler. Disse økologiske varianter er hurtige og enkle at tilberede. Og smagen sidder lige i skabet.

Økologisk Quinoa Tricolore
Andesbjergene er oprindelsen for dette glutenfri sydamerikanske bidrag til verdenskøkkenet. Quinoafrø indeholder mere protein end korn og lyse ris. Mange andre gode næringsstoffer har gjort quinoa populært i moderne, sundhedsbevidst madlavning.

ØKOMAMA Økologisk Bulgur
Det mellemøstlige køkken har givet os bulgur, fuldt af fibre og nemt og hurtigt at tilberede. De dampede og knækkede kerner af durumhvede – her som fuldkorn – kan bruges på mange måder. I stedet for ris eller kartofler, i salater eller i brød og farsretter.

ØKOMAMA Økologisk Couscous
Couscous er en grundsten i det Nordafrikanske køkken, som tilbehør til mange forskellige retter af kød og grøntsager. Traditionelt males og rulles de fine gryn af semulje, den inderste, hårde del af hvedekernen. I fuldkorns couscous er hele kornet malet, så du får al den gode ernæring med.