Zelected udvider sortimentet med pasta – pestoens perfekte makker

Zelected udvider sortimentet med pasta

Zelected udvider sortimentet med 5 forskellige varianter af pasta. Da vi igennem mange år, har haft stor succes med vores mange velsmagende pestoer, har det længe været et stort ønske også at kunne tilbyde pasta, da vi ved at pesto og pasta er et match, made in heaven. Derfor er vi glade for nu, at kunne præsentere en delikat makker til vores pesto. Vores nye pasta serie kommer til at hedde Bronze Pasta, og tager navn efter de bronze-forme, som al vores pasta nænsomt er fremstillet i.

I hjertet af Toscana finder vi vores producent, som i mere end 150 år har perfektioneret den gamle italienske kunst, med enkle og naturlige ingredienser.

Vi må indrømme, at pasta kun består af to ingredienser, mel og vand, og netop derfor har vi gjort os umage med at vælge den helt rigtige mel og proces. En fremstillingsproces, hvor gamle traditioner og teknologi kombineres med streng kontrol, passion og opmærksomhed for detaljerne. Den nøje udvalgte durumhvede semolina blandes med 20-30% vand til en smidig dej, hvor glutennetværket dækker den hydrerede stivelse – på denne måde vil den ikke blive spredt i vandet under tilberedningen af pastaen. Derefter presses dejen gennem de bronzeforme, som er designet til at kalibrere den perfekte tykkelse til de  forskellige former for pasta, og giver pastaen den ru overflade, der i sidste ende holder godt på pestoen eller saucen.

Langsom tørringsproces for at forbedre den fulde smag og konsistens

Så begynder tørringen, som er den mest delikate fase. Den indre fugtighed i pasta skal være lig med 12,5% for at tillade en lang konservering, og undgå skader på dens konsistens. Den første del af processen vedrører overfladen af produkterne, der begynder at hærde og mister halvdelen af hele fugten. Den anden og sidste del sker i specielt indrettede tanke med lav temperatur. Tørringen ved lav temperatur tillader pastaens smag og struktur at forblive naturlig, hvilket efterlader små, åndbare huller i pastaen. Denne proces bidrager til en fastere konsistens i pastaen, når den er kogt, og et større ”vindue”, hvor pastaen ikke længere er rå, men stadig har bid (al dente).

Det er Pasta we love to share!

Følg med på vores Facebookside, hvor vi deler lækre opskrifter og få gode idéer til, hvordan du kan pifte din pastaret op.