Tilmeld nyhedsbrev og få gratis fragt på din næste ordre.

Food you love to share
shop / Mel, kage- og brødblandinger / Caputo Pizzeria - Tipo “00” pizzamel
Pizzeria

Caputo Pizzeria – Tipo “00” pizzamel

Nettovægt: 1 kg
kr. 20,00

Caputo Pizzeria - Tipo “00” pizzamel, aner­kendt som verdens bedste pizza­mel, er det oplagte valg til at lave autentiske napoli­tanske pizzaer derhjemme. Dette type “00” mel er særligt velegnet til dej med mellem­lang hævetid og sikrer en let og luftig konsistens, perfekt til både pizza og focaccia. Melet er specielt frem­stillet til at tåle høje bage­tempera­turer over 370°C og kan bruges i både stenovn, gasovn og elovn.

Det er et ideelt valg for mad­entusi­aster, restaura­tører og alle, der elsker at skabe lækre måltider til familie og venner. Caputo Pizzeria - Tipo 00 pizza­mel er desuden perfekt til dej med høj hydrering, hvilket giver en let og jævn hævning – oplagt til den klassiske napolitanske pizza.

Til ultimative pizza­kendere og elskere


Mel er lige så lidt kun mel, som pizza bare er pizza. Det gælder i aller­højeste grad for Caputo Pizzeria. Dette verdens­berømte mel fra Caputo er special­udviklet til pizza­bagning og males på byen Napolis eneste tilbage­værende mølle. Det smager, så fein­schmeckere og mad­entusi­aster klapper af begejstring. Caputo Pizzeria er mel af fineste formalings­grad, kategoriseret som type, “Tipo” 00. Fint formalet mel giver en luftig krumme og er nemt at arbejde med. Sagt på anden vis bliver melets gluten mere virksomt: Jo højere melstyrke, desto bedre optages væske og gør dejen let og smidig. Caputo Pizzaria er den helt optimale mel til den klassiske napoli­tanske pizza. Caputo-mel har længe været kendt og elsket – faktisk i hundrede år, helt siden virksom­hedens start i 1924. I dag er det mel fra Caputo, som de napoli­tanske pizzarier, næsten uden undtagelse, bruger til frem­stil­ling af de verdens­berømte pizzaer.

Den napoli­tanske pizza er på Unescos Verdens­arvsliste


Den klassiske napoli­tanske pizza, som vi kender den i dag, blev opfundet i 1889 af pizza­bageren Raffaele Esposito. Han ejede pizzeriaet “Pietro il Pizzaiolo”, der dengang som noget nyt, tilbød at udbringe pizzaer. Og med Raffaele Espositos kuli­nariske evner blev pizza, fra at være absolut “fattig­folks-hurtigmad”, anerkendt og ophøjet som en selvstændig ret. Historien lader vide, at dette fandt sted efter en berømt servering for selveste det italienske kongepar, Kong Umberto l og Dronning Margherita. Af tre forskellige Esposito-pizzaer, blev især dron­ningen meget begejstret for en variant med tomater, mozzarella og basilikum, som Esposito hurtigt lod opkalde efter hende: Pizza Margherita. Et umådelig stort “hit” blev skabt og frem­stilles stadig på bedste autentisk vis, her 135 år efter. Det særlige traditi­onsrige pizza-håndværk fra Napoli har sikret den ægte napoli­tanske pizza optagelse på den ærefulde Unescos Verdens­arvs­liste over unikke kulturskatte.

Inviter på pizza lavet af det verdens­berømte ultimative pizzamel


Når du næste gang får lyst til pizza, så lav din egen dej af det ypperste kvalitets­mel fra Caputo Pizzeria og lad både du og dine gæster smage forskel­len. Du vil opleve at få en pizza­dej som er let og hæver perfekt. Det giver den lækreste bund, som du kan vælge at toppe med traditi­onelle pizza-emner - og gå i Raffaele Esposito auten­tiske mad spor - med fx tomater, mozza­rella og basilikum, men du vil også til enhver tid kunne komponere dine pizza-toppings efter humør, kreativitet, smags­præferencer eller ud fra, hvad køleskabet gemmer. Caputo Pizzeria insisterer på høj kvalitet og kalder på masser af italiensk-inspireret hygge, glade uformelle sammen­komster og smager skønt af fantastiske ferier med familie og venner.
 

HVEDEmel tipo. Kan indeholde spor af soja.

Energi   1502 kj / 354 kcal
Fedt   1.0 g
Heraf mættede fedtsyrer   0.2 g
Kulhydrater   72 g
Heraf sukkerarter   1.0 g
Protein   12.5 g
Salt   0.006 g