kr. 0,00
Grønne smagsoplevelser på glas
Der er mange fordele ved grønt på glas i form af marinerede, syltede og fermenterede grøntsager. Udover at være gode kilder til vitaminer og mineraler udenfor sæsonen, kan grønt på glas også åbne op for nye smagsoplevelser, med unikke kombinationer af sødt, surt, salt, bittert og umami. Grillede, marinerede og syltede grøntsager kan dermed være et sundt alternativ til snacks, som kan nydes året rundt.
Grillede, marinerede, syltede og fermenterede grøntsager
-
Tilbud
Semidried Cherrytomater
200 gSemidried Cherrytomater
Original price was: kr. 39,95.kr. 34,95Current price is: kr. 34,95. Læg i kurv -
Tilbud
Semidried Tomater
180 gSemidried Tomater
Original price was: kr. 39,95.kr. 34,95Current price is: kr. 34,95. Læg i kurv
Grillede, marinerede og soltørrede grøntsager og andre grønne delikatesser på glas
Mange af de grønne delikatesser på glas har deres oprindelse fra landene omkring Middelhavet.
De grillede, marinerede og soltørrede grøntsager kan serveres som tilbehør, direkte fra glasset uden yderligere tilberedning, og samtidig udgøre en lille tapasret i sig selv.
Tænk bare på det udvalg af smagsbomber fra Zelected, som de grillede artiskokker, semidried cherrytomater eller grillede peberfrugter. Prøv desuden de lækre Grillede Grønne Oliven og de Semidried Sorte Oliven med en lækker saltet aromatisk olivensmag.
Syltede grøntsager i sur-sød balance
Sammenkogte og tyktflydende syltede grøntsager
Hvis man koger hakkede grøntsager sammen med vineddike, krydderier og sukker til en tyktflydende konsistens, får man en chutney. Chutney stammer oprindeligt fra Indien og betyder stærkt krydret. De fleste chutneyer er nemlig stærke og ret krydrede i smagen, men de kan også være meget søde.
Chutney er typisk baseret på frugt, men Zelected Foods har udviklet smagfuld chutney baseret på grøntsager.
Løgchutney fra Zelected er en karamelliseret og fyldig chutney, der er perfekt som tilbehør til både hotdog, burger og tørre salte oste. Den kan også bruges til tapas eller som garniture til steg.
Tomat chutney er lækker, fyldig i smagen og med bid i form af sprøde tern af syltede grøntsager. Chutneyen kan med stor fordel bruges i stedet for ketchup, som delikat topping til burger, sandwich eller som dip til pommes frites.
Fermenterede grøntsager
Fermentering er tilberedning af grøntsager med hjælp fra sunde bakterier. Fermentering af grøntsager adskiller sig fra den traditionelle syltning ved, at man her udnytter balancen mellem salt og vand til at fremme væksten af gode bakterier. Denne metode konserverer ikke bare dine råvarer - men tilføjer også probiotika, dvs. mælkesyrebakterier, der er med til at forbedre din fordøjelse. Fermenterede grøntsager som sauerkraut og kimchi er populære eksempler på denne fremgangsmåde.
Sauerkraut betyder surkål og er en traditionel europæisk metode til konservering ved hjælp af mælkesyregæring. Hvidkål indgår oftest, men tro ikke, at det er det eneste mulige. Prøv fx den fermenterede blomkål fra Zelected. Mange grøntsager kan fermenteres og derved blive særdeles sunde og nærende. Kimchi er en traditionel koreansk ret og er den asiatiske udgave. Her bruger man som udgangspunkt kinakål i stedet for hvidkål. Kinakål, pickles og andre grøntsager indgår sammen med de traditionelle asiatiske krydderier og smagsgivere, ingefær, hvidløg og chili. Du kan med stor virkning bruge kimchi i din mad på mange forskellige måder, som et spændende supplement og tilbehør til retter, bowls og salater.