marineret syltet fermenteret grønt

Grønne smags­oplevel­ser på glas

Der er mange fordele ved grønt på glas i form af marinerede, syltede og fermen­terede grønt­sager. Udover at være gode kilder til vitaminer og mineraler udenfor sæsonen, kan grønt på glas også åbne op for nye smags­oplevelser, med unikke kombina­tioner af sødt, surt, salt, bittert og umami. Grillede, marinerede og syltede grønt­sager kan dermed være et sundt alternativ til snacks, som kan nydes året rundt.


Food you love to share

Grillede, marinerede, syltede og fermenterede grøntsager

Zelected Foods er specia­lister i grønne delika­tesser i form af grillede, marinerede, syltede og fermen­terede grøntsager på glas. Her i webshoppen kan du finde spændende varianter, som du måske ikke altid kan finde i din lokale dagligvarebutik.

Grillede, marinerede og sol­tørrede grønt­sager og andre grønne delikatesser på glas

Mange af de grønne delika­tesser på glas har deres oprindelse fra landene omkring Middelhavet.
De grillede, marinerede og sol­tørrede grønt­sager kan serveres som tilbehør, direkte fra glasset uden yder­ligere tilbered­ning, og samtidig udgøre en lille tapasret i sig selv.
Tænk bare på det udvalg af smags­bomber fra Zelected, som de grillede artis­kokker, semi­dried cherry­tomater eller gril­lede peber­frugter. Prøv desuden de lækre Grillede Grønne Oliven og de Semidried Sorte Oliven med en lækker saltet aromatisk olivensmag.

Syltede grøntsager i sur-sød balance

Den traditio­nelle danske syltning indebærer en blanding af sukker og eddike, som grønt­sagerne kan lægges i over længere tid. Denne teknik er velegnet til at konservere en bred vifte af grønt­sager og tilføjer desuden en unik sødme og syrlighed. Typisk vil sylte­lagen bestå af lige dele sukker og eddike, men forholdet kan justeres efter smag. Zelected Foods har været i køkkenet og har videre­udviklet på en række klassiske sylte­varer. Det har givet både smagen og kvaliteten en opdatering, lidt bedre tilpasset det moderne køkken. Syltede rødløg i skiver giver et løft til alle retter, hvor der er brug for lidt sødt og surt, fx til burger, sandwich, smørre­brød eller som tapas­tilbehør. Prøv engang Burger Sliced Agurker der er skåret på den lange led, så det giver en skive med mere bid og sprødhed, eller prøv vores syltede agurker skåret i ekstra tykke, bølge-skiver, der sikrer en super sprød oplevelse og passer perfekt til en god hotdog eller ovenpå et stykke smørre­brød. I sortimentet finder du også spændende marineret rødkål fra Zelected Foods, der giver et lækkert ekstra twist til burgere, sandwich eller som garniture til klassiske danske retter.

Sammenkogte og tykt­flydende syltede grøntsager

Hvis man koger hakkede grønt­sager sammen med vin­eddike, kryd­derier og sukker til en tykt­flydende konsistens, får man en chutney. Chutney stammer oprindeligt fra Indien og betyder stærkt krydret. De fleste chutneyer er nemlig stærke og ret krydrede i smagen, men de kan også være meget søde.
Chutney er typisk baseret på frugt, men Zelected Foods har udviklet smagfuld chutney baseret på grønt­sager.
Løgchutney fra Zelected er en karamel­liseret og fyldig chutney, der er perfekt som tilbehør til både hotdog, burger og tørre salte oste. Den kan også bruges til tapas eller som garniture til steg.
Tomat chutney er lækker, fyldig i smagen og med bid i form af sprøde tern af syltede grøntsager. Chutneyen kan med stor fordel bruges i stedet for ketchup, som delikat topping til burger, sandwich eller som dip til pommes frites.

Fermenterede grøntsager

Fermentering er til­bered­ning af grønt­sager med hjælp fra sunde bakterier. Fermentering af grønt­sager adskiller sig fra den tradi­tionelle syltning ved, at man her udnytter balancen mellem salt og vand til at fremme væksten af gode bakterier. Denne metode konser­verer ikke bare dine råvarer - men tilføjer også pro­biotika, dvs. mælke­syre­bakterier, der er med til at forbedre din fordøjelse. Fermen­terede grønt­sager som sauerkraut og kimchi er populære eksempler på denne fremgangsmåde.
Sauerkraut betyder surkål og er en traditionel europæisk metode til konser­vering ved hjælp af mælke­syre­gæring. Hvidkål indgår oftest, men tro ikke, at det er det eneste mulige. Prøv fx den fermen­terede blomkål fra Zelected. Mange grøntsager kan fermenteres og derved blive særdeles sunde og nærende. Kimchi er en traditionel koreansk ret og er den asiatiske udgave. Her bruger man som udgangs­punkt kinakål i stedet for hvidkål. Kinakål, pickles og andre grønt­sager indgår sammen med de tradi­tionelle asiatiske kryd­derier og smags­givere, ingefær, hvidløg og chili. Du kan med stor virkning bruge kimchi i din mad på mange forskel­lige måder, som et spændende sup­plement og tilbehør til retter, bowls og salater.