kr. 0,00
Tapas, Antipasti og Meze
Taco Beans med majs, avocado og tortillas
Økologiske Taco Beans fra Økomama er en skøn hverdagsret til dig, der vil have et sundt alternativ til kød og som gerne vil undgå højt forarbejdede ingredienser.Taco Beans består af røde kidneybønner…
Chickpea Masala
Økologisk Chickpea Masala fra Økomama er en skøn hverdagsret til dig, der vil have et alternativ til kød og som gerne vil undgå højt forarbejdede ingredienser. Chickpea Masala er den vegetariske udgave…
Bønner i karry med ris, mangochutney og avocado
Økologiske Bønner i Karry fra Økomama er en skøn hverdagsret til dig, der vil have et alternativ til kød og som gerne vil undgå højt forarbejede ingredienser. Bønner i Karry består af…
Butter Chickpeas
Økologiske Butter Chickpeas fra Økomama er en skøn hverdagsret til dig, der vil have et alternativ til kød og som gerne vil undgå højt forarbejdede ingredienser. Butter Chickpeas er den vegetariske udgave…
Foccasia med flagesalt og løvstikke
Her har du opskriften på et skønt italiensk madbrød med sprød skorpe, store luftbobler og dejlig smag. Denne opskrift bruger ægte italiensk mel fra Caputo fra den eneste aktive kornmølle i Napoli.…
Madtærte med kartoffel, rødløg og soltørrede tomater.
Her er et tip til, hvordan dine madtærter altid bliver sprøde og lækre. Det er både nemt og hurtigt med Favorita bagemix og du skal blot tage stilling til, hvilket fyld der…
Tortilla Wraps med grillede kødboller
Tortilla wraps er nem og lækker hverdagsmad. Og det kan laves i et utal af variationer. Prøv denne spicy version med chilikrydrede kødboller, avocado, grillede peberfrugter og Chipotle mayo.
Mini Pariserbøffer med løgchutney
En pariserbøf er en populær og elsket dansk smørrebrødsklassiker. Her serveret i miniformat, som fantastiske lækre mini pariserbøffer med friskrevet peberrod, løgchutney og hvidløgsmayonnaise. Perfekt som en lækker frokost, aftensmåltid eller som en…
Agurkesnack med rygeost creme og friske krydderurter
Prøv en anderledes snack bestående af sprøde syltede agurker i kombination med en delikat røget smag fra den fede rygeost-creme og toppet med friske krydderurter og knasende knuste rugbrødschips. Rygeost, også kaldet…
Øl-braiserede svinekæber med rodfrugter
Der er ikke noget bedre end simremad. Når efteråret rigtigt rusker er der ikke noget som lækker, mættende og varmende simremad. Tiden er selvfølgelig en stor del af hemmeligheden bag simremad. Men…
Velkomsthapsere med sprøde Crostini
Zelected Crostini kommer fra et lille italiensk bageri i landsbyen Dolcedo i det nordvestlige Ligurien. Crostini er dobbeltbagte, hvilket betyder, at brødet er bagt, hvorefter det er skåret i skiver og bagt…
Friterede Risottokugler med Torsk
Sprødstegte kugler af risotto er en anderledes og spændende måde at servere den klassiske italienske risret på. Her er der brugt torsk, men den kan sagtens udskiftes med andet fisk eller bacon.…
Butterdejshorn med Tomatpesto og ost
Butterdejshorn med pesto og ost er nemme at lave og består af kun af ganske få ingredienser. Det er en færdiglavet butterdej, som rulles ud og som smøres den med din yndlingspesto…
Hjemmebagte fuldkorns Breadsticks med Pesto
Fuldkorns breadsticks er en fantastisk snack. De er flotte, nemme at lave, indeholder fuldkorn og smager skønt. Hvad mere kan man ønske sig. Disse hjemmebagte breadsticks er lange, sprøde stykker brød der…
Sprøde Tortilla snacks med Chili Hummus
Sprøde tortilla snacks af tortilla pandekager. Her er et utroligt nemt tip til, hvordan du laver de lækreste hjemmelavede, sprøde snacks og somom passer perfekt til Chili Hummus.
Rød spidskålssalat med oliven og syltede rødløg
Rød spidskålssalat er en virkelig flot salat at sætte på bordet. Den er både sund og nem at lave. Du kan sammensætte salaten, som du synes og kombinere ingredienser med forskellige smage…
Græsk salat med Kalamata oliven i chili og hvidløg
En ægte græsk salat består af oliven, feta, tomat, agurk og røgløg og selvfølgelig masser af salt, friskkværnet peber og en god olivenolie. Skal din græske salat være ægte og autentisk, skal…
Panzanella – Den toscanske salat
Panzanella er en salatklassiker, der stammer fra Toscana i Italien. Hovedingredienserne i Panzanella er brød og tomat, der blandes med lækre kryddeurter og god olivenolie. Brug salaten som et lækkert indslag på…
Sprøde og fingernemme Bruschetta
Bruschetta er perfekt til snack som en nem appetizer serveret med topping. Zelected Bruschetta med olivenolie er dobbeltbagt, hvilket betyder, at brødet er bagt, hvorefter det er skåret i skiver og bagt…
Festlige hapsere til tapas-bordet
Her er et par små festlige hapsere der er perfekte til velkomst, forret og drinks. Små nemme og lækre Tapas hapsere, der både kan serveres som forret, snack og til velkomstdrinken, hvis…
Fiskefrikadeller med ærtemos og hummus
Hjemmelavede fiskefrikadeller er altid et hit og så er de tilmed super nemme at lave og noget af det sundeste og lækreste, du kan spise. Fisk er utroligt sundt og godt for…
Sprøde Tapas-skaller med lækkert fyld
Forkæl dine gæster med de sprødeste Tapas-skaller med lækkert fyld. Tapas-skallerne egner sig godt til alle typer cremet fyld og det er både nemt og hurtigt at gøre serveringsklar. Her er 4…
Frokost-Tapas
Frokost-tapas er små, lækre hapsere, der sammen udgør et helt frokostmåltid. Tapas egner sig perfekt til frokost. Her er forslag til et par små lækre kolde og lune anretninger som du kan…
Veggie Pizza med cherrytomater og syltede rødløg
Få opskriften her på en skøn veggie pizza her: Byt den klassiske tomatsovs ud med Zelected Cremet Tomat Pesto, som har en lækker, cremet konsistens og tilfører masser af smag til din…
Kartoffelpizza med Mascarpone og Mozzarella
Kartoffelpizza er en skøn og enkel vegetarpizza med kartofler og ost. En hvid pizza, der er fyldt med fine smagsnuancer og er utrolig lækker som en lille snack til et glas hvidvin,…
Landgangspizza og pizzasnegle
Overrask dine børn med disse lækre landgangsbrød med skinke, solmodne tomater og oliven. Et strejf af Middelhav og dejlige sommerminder i madpakken.
Økologiske Kikærtedeller
Sådan laver du nemt og hurtigt økologiske og veganske kikærtefrikadeller til to personer på blot 10 minutter. Økologiske Kikærtedeller fra Økomama er en genial løsning for dem, der ønsker et sundt og…
Økologisk Chili non (sin) Carne
Sådan laver du økologisk og vegansk Chiligryde til to personer på 10 minutter.Økologisk Chili Non (sin) Carne fra Økomama er en skøn færdigret, som blandt andet består af kidneybønner og krydderier.
Focaccia med oliven, rosmarin og rødløg
Her er opskriften på et klassisk focacciabrød som både er luftigt, har en blød krumme og en sprød skorpe. Det er toppet med oliven, rødløg, rosmarin, olivenolie og flagesalt -en fantastisk opfindelse.…
Spansk Paella med blåmuslinger og skalrejer
Paella er en ikonisk ret fra det spanske køkken, som kan varieres på et utal af måder, fra skaldyrspaella til blandet paella med både kød og skaldyr. Denne Paella er en utrolig…
Linguine Snack med Grillede Artiskokker og Olivendrys
Super delikat pastasnack med linguine, grillede artiskokker og hakkede Taggiasca oliven serveret med sprøde Sfornatini, semidried cherrytomater og grønne græske oliven fyldt med rød peber og mandler.
Pizza med tomatpesto, tomat, peberfrugt og oliven
Super populær vegetarpizza, der falder i alles smag. Pizzaen er velegnet både som del af brunch-buffeten eller som et lækkert sprødt indslag på tapasbordet.
Linguine Brunch Cups med Caprese-salat
Delikate små bagte pastareder med æg og bacon. Det er et hit at servere denne lille bagte pastaret som del af en brunch menu. Server Linguine Brunch Cup sammen med en super…
Gazpacho med zucchini, grillet peberfrugt og semidried cherrytomater
Gazpacho er en kold suppe fremstillet af rå grøntsager og er perfekt til de varme sommerdage. Opskriften har sin oprindelse i Andalusien i det sydlige Spanien. Traditionel gazpacho er en simpel ret,…
Smagfulde småretter
Tapas er et måltid til deling
Tapas er perfekte til at dele og skaber en hyggelig og afslappet atmosfære ved enhver sammenkomst.
Et udsøgt udvalg af små velsmagende retter til deling er en supersocial måde at mødes og spise sammen på. Menuen kan omfatte alt, fra ost og charcuteri til fisk og skaldyr, grøntsager, brød og meget mere. Det er nemt at have noget for enhver smag. Den varierede smagspalette og de forskellige farver og teksturer gør tapas til en spændende kulinarisk oplevelse, hvor man bliver præsenteret for forskellige smagskombinationer. Tapas er fuld af umami og dybde - og frem for alt masser af smag. Selv en simpel Tapas menu kan imponere dine gæster og er altid en sikker vinder, uanset om det er til en fest, en middag eller en hyggelig aften derhjemme. Tapas er mad, som du vil elske at dele med dem, du holder af.
Tapas er nemt og enkelt at tilberede
Udsøgt tilbehør og topping til Tapas
Zelected Foods tilbyder et bredt udvalg af delikatesser og specialiteter baseret på autentiske smagsoplevelser fra Middelhavsregionen. Vi har fundet inspiration fra Tapas i Spanien og Antipasti i Italien til Meze i Grækenland, Tyrkiet og Mellemøsten og herfra udviklet et sortiment, der gør det nemt at tilføre den helt rigtige smag til en Tapas menu.
Med udgangspunkt i de bedste råvarer og autentiske opskrifter har vi sammensat et bredt udvalg af Tapas tilbehør, som består af bl.a. pesto, oliven, sprøde brødspecialiteter og soltørrede tomater, foruden grillede artiskokker, peberfrugt, marinerede grøntsager og andre lækkerier som Trøffel-mayonnaise og Løg-chutney. Der er dermed rig mulighed for at udforske et eksklusivt sortiment af de skønneste Tapas delikatesser.
Brød er det nok vigtigste Tapas-element. For brødet bruges til at samle, dyppe eller smøre det forskellige tilbehør, der typisk ledsager en tapasmenu, såsom olivenolie, pesto, og aïoli. Derved er brødet på én gang bærer af smag og har en måltidsfunktion. Vælg gerne at servere forskellige typer af hjemmebagt brød, som fx en klassisk, sprød baguette, der fungerer herligt sammen med lufttørret Serano skinke og ost, mens et blødere focacciabrød kan være perfekt til kraftigere tapaselementer som pesto eller chorizopølse. Færdigbagte krustader og sprøde salte snacks som crostini og grissini er også ideelle til Tapasbordet. Crostini er små dobbeltbagte sprøde brødskiver lavet af hvede eller rug, og er perfekte til at servere med forskellige toppings eller dyppelse. De sprøde Grissini-stænger fås både uden og med sesamfrø eller rosmarin, der tilføjer en ekstra dimension af smag og rustik konsistens. Grissini er velegnede til at dyppe i dip, omvikle med skinke eller servere som del af en ostetallerken. Bouchees er små lette og sprøde krustader, der egner sig fortrinligt til at fylde med laks, rejer, kylling eller grøntsager. De er færdigbagte og nemme at forberede og er med garanti en servering der vil imponere dine gæster.
Pesto er en italiensk klassiker der passer godt til spansk Tapas. Pesto er en sand smagsbombe der kan forvandle selv det mest simple brød til et kulinarisk mesterværk. Pesto er samtidig det perfekte match til både skinke, ost og pølser. Prøv de cremede pestovarianter Cremet Basilikum pesto, Cremet Peberfrugt pesto, og den solmodne Tomat pesto. Alle pestoer fra Zelected Foods fremstilles af de fineste råvarer og med en blød, cremet konsistens og autentisk smag.
Mayonnaise er kongen af topping dip. Prøv den lækre Trøffelmayo, der kan løfte talrige retter til nye højder. Med sin cremede konsistens og intense trøffelsmag matcher den brød, oste og lufttørret skinke. Ligesom andre af vores specielle krydrede mayonnaiser er perfekt tilbehør til klassisk tapas.
Oliven er en klassiker på et Tapas bord. De forskellige sorter - fra den intens smagfulde kalamata oliven til de større mildere, grønne varianter - tilfører en uovertruffen nuancerigdom til Tapas bordet. De salte og let bitre eller krydrede noter, der kendetegner oliven, fungerer godt som modspil til mange andre typiske Tapas smage. Prøv fx de grillede grønne oliven eller semidried sorte oliven der med en intens smag helt sikkert vil være en oplevelse på en Tapas buffet og perfekte som snack eller i salater.
Grillede, marinerede og syltede grøntsager er afgørende for den raffinerede Tapas-oplevelse. De bidrager med en bred palette af farver, konsistens og smage, lige fra det knasende til det bløde og fra det syrlige til umami. Knasende syltede agurker, grillede artiskokker i olie og solmodne semidried tomater og grillede peberfrugter er med til at skaber harmoni på Tapas-tallerkenen. Syltede rødløg er også eminente som tilbehør til Tapas og kan give et løft til mange retter. Prøv også de lækre Løg-chutney som en topping til dine Tapasretter. Den passer perfekt til ost, kød eller som en dip til chips og grøntsager.
Sådan anretter du den perfekte Tapas menu
Mangfoldigheden på et tapasbord, alle de smukke retter og tilbehør, kan være en fryd for øjet. Men helt uden tanke for den visuelle præsentation, kan det let blive en omgang visuelt roderi. Vær kreativ, når du anretter Tapas. Brug spændende overflader som fx et stort flot træskærebræt, rustikt lertøj og små glasskåle. Det er ikke svært at kreere et smukt fad med tapas: Brug forskellige små lertøjsskåle til tapenader og pestoer eller vælg bevidst flere i samme stil. Små glasskåle kan nogle gange være at foretrække, da de synliggør tilbehørets ofte smukke farver.
Du kan vælge at komme alle ingredienser på samme fad eller fordele det i temaer. Start med at tage osten ud af køleskabet i god tid, dvs. gerne 45 minutter før anretning, så den udvikler smagen. Disponer nu de enkelte Tapas elementer i forhold til hinanden. Anret først ostene på brættet. Placer derefter tilbehør - ikke oven på ostene - men i små glasskåle ved siden af. Fordel dernæst charcuteri i form af skinke og pølser og evt. patéer i portioner. Pynt med lækker frugt, vindruer, bær og nødder.
En smuk præsentation af Tapas menuen er vigtig. Når du sætter den visuelle æstetik i højsædet, smager
Inspiration til nemme Tapas retter
Der findes mange forskellige slags Tapas: fra de helt enkle Tapas til Tapas retter, der kræver en smule mere tilberedning. Herunder kan du se delelementer af traditionelle, autentiske Tapas.
- Brød i alle afskygninger, gerne langtidshævet hjemmebagt baguettes og focaccia.
- Oste, gerne forskellige typer som fx Manchego, friskoste og blåskimmel.
- Skinker, som Serrano- eller Iberico-skinke.
- Pølser, enten lufttørrede eller friske pølser, som fx Fennikelpølse, Chorizo og den catalanske Fuet-pølse.
- Fisk: alle former for fiskekonserves: Tun, muslinger, ansjoser.
- Grønt: oliven, grillede artiskokker, peberfrugt, semidried tomater med mere.
- Frugt: vindruer, appelsin, citron, avocado og mango.
- Snacks som saltede mandler, dadler og nødder. Prøv fx dadler i baconsvøb stegt på panden.
- Salater: alle former for salater, fx en helt enkel tomatsalat med balsamico dressing.
- Marinerede retter: Rejer, svampe, frugt og meget mere.
- Pande- og fritureretter fx med fisk, kød, kartofler mv.
- Gryderetter som kødboller i tomatsovs eller lækker simremad med masser af smag.
- Supper af enhver slags – kolde som varme. Spaniere elsker supper.
Gå på opdagelse i vores serveringstips og find inspiration til, hvordan du nemt kan skabe små smagfulde Tapasretter, der spreder hyggelig stemning, og vækker begejstring og nysgerrighed hos dine gæster.