kr. 0,00

Djævleæg – Fyldte æg med fantasi
Djævleæg, (“Deviled eggs”) også kendt som fyldte æg eller dressed æg og er en simpel ret, der kræver meget lidt tilberedning. Djævleæg er hårdkogte æg, som er pillet, halveret på langs og fyldt med en krydret blanding.
Selve æggeblommen fjernes, moses og røres typisk op med mayonnaise og andre ingredienser.
Derefter fyldes blandingen tilbage i æggehviderne og pyntes.
Den faste æggehvide, og en midte af æggecreme med mayonnaise, er som skabt til frokostbordet. De fyldte æg er så nemme at lave, at der ikke engang behøver være nogen særlig anledning. Man kan sagtens lave et par fyldte æg til en lille hyggelig søndagsfrokost derhjemme.
De fyldte æg er små smagsbomber, som er meget nemme at gå til og passer godt ind i en tapasmenu. Du kan lave en ægte æggeklassiker med rejer eller med karry og knust bacon. Men du kan variere retten i det uendelige og lade dig inspirere af smage fra alverdens køkkener i kombination med, hvad køleskabet gemte.
Det skal du bruge
Miso Kimchi
- Æg
- Zelected Sweet Sriracha Mayo
- Zelected Klassisk Kimchi
- Frisk koriander
- Ristet sesam
Mexican Street Corn
- Æg
- Zelected Chipotle Mayo
- Zelected Majs Super Sweet
- Zelected Syltede Rødløg
- Zelected Chunky Agurkeskiver
- Frisk koriander
Gennovese spring
- Æg
- Zelected Klassisk basilikum pesto
- Zelected Soltørrede Tomater
- Zelected Taggiasca. oliven
- Frisk timian
French for friends
- Æg
- Zelected Bearnaise Mayo
- Zelected Chunky Agurkeskiver
- Frisk dild
Sweet Onion Truffle
- Æg
- Zelected Trøffel Mayo
- Zelected Løg Chutney
- Karse
- Frisk purløg
Spicy Calabria
- Æg
- Zelected Sweet Sriracha Mayo
- ’Nduja
- Parmesan flager
- Frisk timian
- Zelected Middelhavssalt Kværn
- Zelected Sort Peber Kværn
Sådan gør du
- Kog æggene i 10-12 minutter.
- Kom æggene i en skål med iskoldt vand i ca. 10 minutter.
- Pil æggene, og skær dem over på langs.
- Tag forsigtigt æggeblommerne ud og læg dem i en skål.
- Mos æggeblommerne med en gaffel.
- Rør det op med mayonnaise, salt og peber til en cremet masse.
- Brug en ske eller en sprøjtepose til at genfylde æggene.
- Top æggene med øvrige ingredienser.
- Pynt med friske krydderurter.
- Server æggene kolde – de smager bedst efter at have trukket i 30 minutter på køl.
Djævleæg er en simpel ret med kort tilberedning og en forbavsende lang historie
I middelalderens Europa begyndte opskrifter på fyldte æg at dukke op i kogebøger. I Spanien findes en af de tidligst kendte, nedskrevne opskrifter på fyldte æg i en andalusisk kogebog fra det 13. århundrede. Her blev blommerne blandet med krydderier som koriander og peber samt saft fra løg, inden de blev fyldt tilbage i æggehviderne. I England blev retten kendt i det 16. århundrede, hvor den er beskrevet i kogebogen The Good Huswifes Jewell fra 1585.
I det 18. århundredes England begyndte udtrykket “deviled” at optræde i forbindelse med mad. Måske logisk nok blev ordet anvendt om kraftigt krydrede retter eller retter med en udpræget pikant smag. I 1786 dukkede begrebet “deviled eggs” op i trykt form, og det blev hurtigt en betegnelse for æg med krydret fyld i, ofte rørt med stærke sager som sennep og peber.
I 1800-tallet blev “deviled eggs” populære i USA, hvor de blev en fast del af festlige lejligheder, specielt til picnics og højtider. I 1896 introducerede den amerikanske kogebogsforfatter Fannie Farmer mayonnaise som en ingrediens i fyldet, hvilket blev skelsættende for retten.
I dag findes der talrige varianter af fyldte æg, hvor ingredienser som bacon, avokado, syltede agurker og cayennepeber ofte bruges for at tilføje forskellige smagsnuancer. Fyldte æg har altså en lang historie, og retten har tilpasset sig de forskellige kulturer, hvor den er blevet en fast bestanddel af madtraditionen.
Friterede Risottokugler med Torsk
Sprødstegte kugler af risotto er en anderledes og spændende måde at servere den klassiske italienske risret på. Her er der brugt torsk, men den kan sagtens udskiftes med andet fisk eller bacon.…
Festlige appetizere med sprøde butterdejsskaller
Butterdejskrustader med lækkert fyld den sprødeste forkælelse til dine gæster og er perfekt som appetizer eller som tilbehør til tapas. Bouchées er sprøde butterdejskrustader og en fransk delikatesse. Prøv at servere de…
Festlige hapsere til tapas-bordet
Her er et par små festlige hapsere der er perfekte til velkomst, forret og drinks. Små nemme og lækre Tapas hapsere, der både kan serveres som forret, snack og til velkomstdrinken, hvis…