Focaccia med flagesalt og løvstikke

Focaccia med flagesalt og løvstikke

Her har du opskriften på et skønt italiensk madbrød med sprød skorpe, store luftbobler og dejlig smag. Denne opskrift bruger ægte italiensk mel fra Caputo fra den eneste aktive kornmølle i Napoli. Caputo er en af de førende producenter af mel i Italien, og anses af mange for at producere verdens bedste pizzamel.

Det skal du bruge

Dej:

Topping:

Andre forslag til topping:

Sådan gør du

  • Rør tørgær ud i det lunken vand, lad det trække i 15 minutter til gæren er helt opløst.
  • Tilsæt olivenolie, mel og salt, ælt dejen godt sammen.
  • Hvis du ælter dejen i hånden, skal den have ca. 10-12 minutter.
  • Ælter du på røremaskine, skal du starte op på lav hastighed de første 3 minutter, og derefter skrue op på fuld hastighed i 6 minutter.
  • Lad dejen hæve i ca. 3 timer i en skål med et klæde over.
  • Smør en stor bradepande med olie.
  • Vend dejen over i en form eller bradepande.
  • Tryk dejen forsigtigt ud så den fylder hele formen.
  • Hæld lidt olivenolie ud over dejen, og smør det ud over dejen.
  • Drys med flagesalt tryk forsigtigt i dejen med fingrene, så der kommer små fordybninger i hele dejen.
  • Lad dejen hæve i ca. 1 time.
  • Bag focacciaen ved 220°C i ca. 25 minutter til den er sprød og gylden
  • Lad den afkøle i formen eller bradepanden.

 

Cuoco Caputo er især velegnet til langtidshævning og hævning på køl på grund af den øgede styrke i melet. Brødet bliver bedst med koldhævning, men ved at tilføje ekstra gær, kan du sagtens bage det samme dag som dejen laves. Det er oplagt at bage Focaccia i en bradepande, men du kan også prøve at bage den i en stor springform. Du kan også prøve at toppe brødet med oliven, semidried cherrytomater eller grillede artiskokker. Eller prøve at tilsætte pesto i dejen.

Hvis der skal nørdes helt i bund med italienske opskrifter kan du finde inspiration på denne side med tips fra italienske mestre.

Se også
Focaccia med grillede oliven, soltørrede tomater og syltede rødløg

Focaccia med grillede oliven, soltørrede tomater og syltede rødløg

Her er opskriften på et klassisk focaccia­brød på baggrund af en lækker pinsadej som både er luftigt, har en blød krumme og en sprød skorpe. Focaccia­brødet er toppet med grillede oliven, soltørrede…

Se denne opskrift

Tortilla Wraps med grillede kødboller

Tortilla Wraps med grillede kødboller

Tortilla wraps er nem og lækker hverdagsmad. Og det kan laves i et utal af variationer. Prøv denne spicy version med chilikrydrede kødboller, avocado, grillede peberfrugter og Chipotle mayo.

Se denne opskrift

Chicken Burrito Bowl

Chicken Burrito Bowl

Denne enkle Chicken Burrito Bowl-opskrift er fyldt med saftig grillet kyllinge­bryst, majs, sorte bønner og andre smagfulde ingredi­enser. Den er velsmagende, mættende og nem at lave.

Se denne opskrift

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTil shop
      Calculate Shipping