kr. 0,00

Focaccia med flagesalt og løvstikke
Her har du opskriften på et skønt italiensk madbrød med sprød skorpe, store luftbobler og dejlig smag. Denne opskrift bruger ægte italiensk mel fra Caputo fra den eneste aktive kornmølle i Napoli. Caputo er en af de førende producenter af mel i Italien, og anses af mange for at producere verdens bedste pizzamel.
Det skal du bruge
Dej:
- 650 g lunkent vand
- 1 dl Zelected Ekstra Jomfru Olivenolie
- 7 g Caputo Lievito tørgær
- 1000 g Caputo Cuoco mel
- 20 g Zelected Middelhavs flagesalt
Topping:
- 1 dl Zelected Ekstra Jomfru Olivenolie
- Zelected Middelhavs flagesalt
- Frisk løvstikke
Andre forslag til topping:
- 1 glas Zelected Semidried cherrytomater
- 1 glas Zelected Grillede artiskokker
- 1 glas Zelected Pesto
- 1 glas Zelected Oliven
- Løg i tynde skiver
Sådan gør du
- Rør tørgær ud i det lunken vand, lad det trække i 15 minutter til gæren er helt opløst.
- Tilsæt olivenolie, mel og salt, ælt dejen godt sammen.
- Hvis du ælter dejen i hånden, skal den have ca. 10-12 minutter.
- Ælter du på røremaskine, skal du starte op på lav hastighed de første 3 minutter, og derefter skrue op på fuld hastighed i 6 minutter.
- Lad dejen hæve i ca. 3 timer i en skål med et klæde over.
- Smør en stor bradepande med olie.
- Vend dejen over i en form eller bradepande.
- Tryk dejen forsigtigt ud så den fylder hele formen.
- Hæld lidt olivenolie ud over dejen, og smør det ud over dejen.
- Drys med flagesalt tryk forsigtigt i dejen med fingrene, så der kommer små fordybninger i hele dejen.
- Lad dejen hæve i ca. 1 time.
- Bag focacciaen ved 220°C i ca. 25 minutter til den er sprød og gylden
- Lad den afkøle i formen eller bradepanden.
Cuoco Caputo er især velegnet til langtidshævning og hævning på køl på grund af den øgede styrke i melet. Brødet bliver bedst med koldhævning, men ved at tilføje ekstra gær, kan du sagtens bage det samme dag som dejen laves. Det er oplagt at bage Focaccia i en bradepande, men du kan også prøve at bage den i en stor springform. Du kan også prøve at toppe brødet med oliven, semidried cherrytomater eller grillede artiskokker. Eller prøve at tilsætte pesto i dejen.
Hvis der skal nørdes helt i bund med italienske opskrifter kan du finde inspiration på denne side med tips fra italienske mestre.
Focaccia med grillede oliven, soltørrede tomater og syltede rødløg
Her er opskriften på et klassisk focacciabrød på baggrund af en lækker pinsadej som både er luftigt, har en blød krumme og en sprød skorpe. Focacciabrødet er toppet med grillede oliven, soltørrede…
Tortilla Wraps med grillede kødboller
Tortilla wraps er nem og lækker hverdagsmad. Og det kan laves i et utal af variationer. Prøv denne spicy version med chilikrydrede kødboller, avocado, grillede peberfrugter og Chipotle mayo.
Chicken Burrito Bowl
Denne enkle Chicken Burrito Bowl-opskrift er fyldt med saftig grillet kyllingebryst, majs, sorte bønner og andre smagfulde ingredienser. Den er velsmagende, mættende og nem at lave.