Hvad er Pinsa Romana?
Pinsa er original romersk bagekunst og forfaderen til pizza, som vi kender den i dag. Navnet Pinsa er afledt af det latinske “pinsère”, der betyder “at strække”. Den typiske aflange form på Pinsa kommer netop ved at strække dejen og trykke den flad med fingerspidserne, hvorved Pinsaen får sit håndlavede look og det typiske rustikke og skyagtige udseende. Den ovalformede Pinsa er meget luftig og har en sprød skorpe udenpå og en blød krumme indeni. Pinsa er den lettere version af pizza, en slags focaccia, som passer godt til alle former for topping og velsmagende delikatesser.
Pizzamel er ikke bare pizzamel
Økologisk Pizzamel Pinsa er en blanding af rismel og hvedemel. Tilsætning af rismel er ikke nyt, men har været brugt langt tilbage i historien. Ris, som er glutenfri mel, tilfører større kompleksitet til smagen. Vi har valgt hvedemel med formalingsgraden Tipo 0. Det betyder, at melet ikke er så fint formalet, men giver mere smag til pizzabundene. Melets styrke har også stor betydning for det endelige resultat. Melstyrken er et udtryk for melets evne til at optage vand, samt den elasticitet man kan opnå i den færdige dej. Jo højere W-værdi, desto mere smidig og nem er dejen at arbejde med. Dette mel har en W-værdi på 280, som er en stærk melstyrke, hvor melet kan absorbere mellem 65% og 75% af egenvægten i vand og gøre dejen let, luftig og fuld af bobler.
Sådan laver du den perfekte pinsabund
For at opnå det allerbedste resultat af dine hjemmelavede pizzabunde, anbefaler vi, at du planlægger dine pizzaer i god tid forinden. Du får en nem og smidig dej med masser af smag, hvis du lader dejen modne i 18-24 timer. Men har du ikke tid til at vente, kan du også få et ganske godt resultat på 2-3 timer.
Se her hvordan du laver dejen til en klassisk Pinsa og den perfekte pizzabund til Deep Pan Pizza