Tilmeld nyhedsbrev og få gratis fragt på din næste ordre.

Food you love to share
Ranch Dressing

Ranch Dressing

Nettoindhold: 250 ml
kr. 21,95

Z Ranch Dressing er en populær allround dressing. Den er lækker og cremet, nænsomt smagt til med per­sille, dild og rosmarin.

Ranch dressing er en af de mest populære dres­singer i USA og er også blevet meget udbredt i andre dele af verden. Med sin cremede konsis­tens og karak­teris­tiske smag har den vundet indpas både som salat­dres­sing, dip og ingrediens i forskellige retter.

Ranch dressingens oprindelse


Ranch dressing blev opfundet i 1950'erne af Steve Henson, som arbejdede som en bygnings­­ingeniør i Alaska. Senere, sammen med sin kone Gayle, flyttede han til Cali­fornien, hvor de åbnede et gæst­­giveri kaldet “Hidden Valley® Ranch”. Her serverede de en hjemme­­lavet dressing, som hurtigt blev populær blandt gæsterne. Denne oprin­delige version var lavet med kærne­­mælk, mayon­­naise og en blanding af kryd­­derier. I 1972 solgte Henson rettig­­hederne til sin opskrift til Clorox, som begyndte at masse­­producere ranch dressing og gjorde den til­­gængelig i super­­markeder over hele USA. Siden da har den haft en enorm succes og er blevet en fast bestand­­del i mange husholdninger.

Ingredienser og smagsprofil


Ranch dressing har en cremet og syrlig smag, som kommer fra kombi­­na­­tionen af mayon­­naise, kærne­­mælk eller creme fraiche og hvidløg. Kryd­der­­urter som dild, persille og purløg tilføjer frisk­hed og komplek­sitet til smagen. Mange versioner af dres­singen indeholder også løg­­pulver, hvidløgs­­pulver og sort peber, som bidrager til dens dybde. Smags­­profilen er afbalan­ceret mellem det cremede og det syrlige, hvilket gør den til en alsidig dressing, som du kan bruge i mange forskellige retter.

Anvendelses­muligheder


Ranch dressing er især kendt som en salat­dressing, men dens anven­delses­mulig­heder rækker langt ud over det. Du kan bruge den som dip til grønt­sags­stænger, chips, kylling­vinger og pizza. Mange elsker også at bruge den som en smørbar sauce i sand­wiches og burgere. Den cremede konsis­tens gør ranch dressing ideel som en base i kartof­fel­salater, pasta­salater og coleslaw, hvor den tilføjer en fyldig og smag­fuld dimension. Dressingen har også fundet vej til grill­retter, hvor den ofte bruges som en marinade eller til at dyppe gril­let kød og grøntsager i.

Ranch dressingens popularitet i dag


I dag er ranch dressing en fast del af både det amerikanske køkken og det interna­tionale køkken. Den er så populær, at mange fastfood-kæder har ranch som en standard sauce, og i USA alene sælges der årligt mil­lioner af liter af den populære dressing. Ranchens alsidighed og smag gør den til et tidløst valg for mange men­nesker, både som tilbehør og ingre­diens i daglige måltider.
Prøv at smag på andre amerikanske favoritter.
 

Rapsolie, vand, sukker, eddike, ÆGgeblommepulver, salt, naturlige aromaer (persille, løg, dild, hvidløg), 1,5% SENNEP (vand, SENNEPSFRØ, eddike, salt, gurkemejepulver), modificeret majsstivelse, løg, naturlig aroma (hvidløg), fortykningsmiddel (xanthangummi), aroma (grøn te, rosmarin), antioxidant (EDTA). Kan indeholde spor af mælk, selleri, hvede og soja.

Energi   2200 kj / 539 kcal
Fedt   56 g
Heraf mættede fedtsyrer   4.9 g
Kulhydrater   5.8 g
Heraf sukkerarter   5.2 g
Protein   0.9 g
Salt   2.3 g