kr. 0,00
Langtidshævet Ciabattabrød med sprød skorpe
Ciabatta er et sprødt klassisk madbrød fra Italien. Det er supernemt at lave ciabattabrød og det skal ikke engang æltes, men blot røres sammen. Hemmeligheden bag den sprøde skorpe, den luftige krumme med de store huller er, valget af den rigtige mel til en dej, der får lov at hæve i mange timer. Opskriften her giver tre lækre ciabattabrød.
Det skal du bruge
Dag 1 : Fordej
- 5 dl koldt vand
- 3 g Caputo Lievito tørgær
- 500 g Caputo Cuoco
- 15 g Zelected Fint Middelhavssalt
Dag 2 : Den færdige dej
- Fordej fra dag 1
- 5 dl koldt vand
- 800 g Caputo Cuoco
- Zelected Ekstra Jomfru Olivenolie
- 20 g Zelected Fint Middelhavssalt
Sådan gør du
Dag 1:
- Bland mel, gær, salt og tilsæt vand og rør fordejen sammen i en skål. Du behøver ikke at ælte.
- Dæk skålen med låg eller film på og lad den forhæve i minimum 12 timer og gerne natten over.
Dag 2:
- Bland fordejen med mel, vand og salt, og rør det på røremaskinen i et kvarters tid, til dejen er smidig.
- Hæld dejen i en olieret skål, dæk den til og lad dejen hæve i 2 timer.
- Tænd ovnen på 250°C, gerne med en pizzasten eller bagestål i ovnen.
- Hæld forsigtigt dejen ud på en bordplade med mel.
Træk dejen forsigtigt ud til en firkant. Skær den i 3 aflange stykker - Løft dem forsigtigt over på en bageplade med bagepapir, eller direkte på pizzastenen eller bagestål
- Bag brøden i 10-12 min til det har taget godt med farve.
- Lad brøde køle helt af på en rist inden de nydes.
Hvis der skal nørdes helt i bund med italienske opskrifter kan du finde inspiration på denne side med tips fra italienske mestre.
Madtærte med kartoffel, rødløg og soltørrede tomater.
Her er et tip til, hvordan dine madtærter altid bliver sprøde og lækre. Det er både nemt og hurtigt med Favorita bagemix og du skal blot tage stilling til, hvilket fyld der…
Tortilla Wraps med grillede kødboller
Tortilla wraps er nem og lækker hverdagsmad. Og det kan laves i et utal af variationer. Prøv denne spicy version med chilikrydrede kødboller, avocado, grillede peberfrugter og Chipotle mayo.
Røget kalkunsandwich med cheddarost og bacon
Denne klassiske kalkunsandwich er nem at lave og klar til at nyde på kun 5 minutter. En klassisk amerikanske snack der har det hele: Røget kalkunbryst, smagfuld cheddar, sprød bacon og frisk…