kr. 0,00
Olie er ikke bare olie
Olie er ikke bare olie - idet både smag og egenskaber er forskellige fra hinanden. Nogle olier egner sig rigtigt godt til stegning, mens andre danner sundhedsskadelige stoffer ved opvarmning. Nogle har en karakteristisk smag, mens andre er helt smagsneutrale. Generelt har vegetabilsk olie et højere indhold af umættede fedtsyrer og et lavere indhold af mættede fedtsyrer, sammenlignet med animalsk fedtstof. Fødevarestyrelsen anbefaler derfor, at vi primært vælger planteolier, da det er bedst for både vores sundhed og klimaet.
Olie og eddike
Zelected Foods har et bredt udvalg af madolie og eddike til ethvert formål.
Måske finder du et par varianter her i webshoppen, som du ikke altid kan finde i butikkerne.
Vælg den rigtige olie
Til dressing: De koldpressede olier er fremstillet ud fra den mest skånsomme metode, som bevarer oliens naturlige smag og duft. Derfor egner denne typer af olier sig godt fx i dressinger, da olierne tilfører smag. Brug her Ekstra Jomfru olivenolie.
Til stegning: I det varme køkken kan olierne smagsmæssigt betone rettens oprindelse. Ekstra Jomfru olivenolie smager perfekt ovenpå en pizza, i en pastaret eller risotto.
Zelected Foods har olier for enhver smag
Ekstra Jomfru Olivenolie er olivenolie af bedste kvalitet. Den er udvundet ved at presse olien ud af de helt friske og nyplukkede oliven - udelukkende ved brug af mekaniske processer, dvs. først en kværn og så en kraftig presse. Ekstra Jomfru Olivenolie fra Zelected Foods er sammensat af olivenolier fra forskellige EU-lande. Det er for at kunne garantere en ensartet kvalitet og smag året rundt. Du kan bruge Ekstra Jomfru Olivenolie til al slags madlavning. Olivenolie har et lavt indhold af flerumættede fedtsyrer og er derfor mere varmestabil end fx solsikkeolie, majsolie eller vindruekerneolie. Smagen er kraftig, og olien egner sig især til dressinger, stegning og bagning, men måske mindre godt til sødt bagværk på grund af den karakteristiske olivensmag.
Kalamata Ekstra Jomfru Olivenolie BOB er noget af den fineste olivenolie, der findes. Olien er 100% græsk Ekstra Jomfru Olivenolie fra Kalamata regionen. Mikroklimaet på Peloponnese-halvøen giver en frugtig og aromatisk smagsprofil med aroma af nyhøstede oliven og med noter af græs og olivenblade. BOB står for Beskyttet Oprindelsesbetegnelse, som sikrer, at alle dele af høsten og produktionen stammer netop fra Kalamata-regionen.
Mild olivenolie mix er en hverdags-allround olie med mild smag af ekstra jomfruolivenolie, perfekt til brug i dressinger og marinader. Mild olivenolie er et mix af 50% ekstra jomfruolivenolie og 50% raffineret solsikkeolie. Allround madolie betyder, at olien er lige velegnet til stegning, som til bagning og dressinger.
Vindruekerneolie er en smagsneutral olie, perfekt til mange formål, som fx mayonnaise og dressinger, fordi olien har en lidt bitter, men samtidig mild smag. Vindruekerneolie er også god at bruge til bagning, hvor oliesmagen helst ikke skal være så udtalt. Vindruekerneolie må kun anvendes til let stegning, da høje temperaturer over længere tid kan påvirke oliens kvalitet.
Salat/Dressing olie er en blanding af rapsolie, hørfrøolie, hampefrøolie og havtornolie, Denne hverdags-madolie er især velegnet til kolde saucer, salater og dressinger.
Valnøddeolie bruges primært til kolde dressinger og lignende, hvor den lette sødme og fine smag af valnødder kommer til sin ret. Valnøddeolie er med sin delikate smag af valnødder, glimrende i rå ublandet form til salater. Olien egner sig kun til stegning ved meget lave temperaturer.
Krydderolie
Her har vi fire krydderolier, der går godt til salater hele året rundt. Krydderolierne er alle fremstillet på basis af solsikkeolie og kan derfor bruges i stort set alt slags madlavning.
Chili Krydderolie kan blendes med tomat og bruges som en nem barbecuemarinade til fx hot wings. Chili Krydderolie giver desuden et lækkert pift til skaldyrssaucer og som erstatning for krydderier i dressinger og ved stegning.
Basilikum Krydderolie vendes i den nykogte pasta. Det giver pastaen en lækker afrundet smag. Basilikum Krydderolie kan bruges til pasta uanset, hvordan du foretrækker den: naturel, med kødsauce eller vendt i en god pesto.
Lemon Krydderolie er oplagt som marinade til fisk og skaldyr. Prøv også langtidsbagte skalotteløg overhældt med citronolie. Anvend Lemon Krydderolie i grønne salater eller brug den som lækker dressing rørt op i cremefraiche.
Hvidløg/Persille Krydderolie er velegnet til marinader, kartoffelretter og en klassisk aioli, hvor mayonnaise røres op med hvidløgsolien. Prøv også Hvidløg/Persille Krydderolie som erstatning for krydderi ved stegning, i dressinger eller som dryp på ristet brød.
Olivenolie spray
Eddike og glaze
Økologisk Condimento Di Modena
Condimento Di Modena er en økologisk hvidvinseddike, der stammer fra Modena i Italien. Modena bliver kaldt verdens “eddike-hovedstad” og er kendt for sine enestående smagsvarianter og konsistens. Den delikate friskhed og lette, frugtagtige fylde i denne Condimento kan give et ekstra pift til alle typer salater. Den egner sig rigtig godt til lyse saucer, frisk frugt og desserter – kort sagt, giver den nye dimensioner til den daglige madlavning.
Økologisk Aceto Balsamico Di Modena I.G.P
Denne balsamico kan henføres specielt til Modena-egnen. Den er derfor certificeret af I.G.P. som beskyttet geografisk betegnelse. Balsamico fra Modena har en helt speciel fyldig og sød smag, bl.a. fordi den lagres på træfade i minimum to måneder og op til flere år. Den er udvundet af druemost fra forskellige røde og hvide sorter, Lambrusco, Sangiovese, Trebbiano, Albana, Ancellotta, Fortana og Montuni. Aromaerne og konsistensen egner sig flot til kraftfulde retter som rødt kød og kraftige oste. Brug den også til salater og desserter.
Balsamico Glaze
Denne velsmagende Balsamico Glaze er fra Modena i det nordlige Italien. Glazen fremstilles ved indkogning af Balsamico vineddike. Den tyktflydende sirup er særdeles velegnet til bøf og grøntsager, fisk og skaldyr. Den kan også anvendes i dressinger, saucer og til desserter. Er der en kreativ kok gemt i dig, så lad dig inspirere af andre kokke verden over, og brug glaze til dekoration af tallerkenen inden servering og til glasering eller karamellisering af ovnstegt kød.