kr. 0,00
Caputo morgen til aften pizzadej
Her er en nem opskrift på 4 sprøde, lækre pizzabunde, som du kan forberede om morgenen og bage om aftenen.
Det skal du bruge
- 600 g Caputo Nuvola mel
- 5 dl koldt vand
- ½ dl Zelected Ekstra Jomfru Olivenolie
- 2 tsk elected Middelhavs flagesalt
- 3 g Caputo Lievito tørgær
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet.
- Tilsæt de øvrige ingredienser.
- Ælt dejen meget grundigt på en røremaskine i ca. 10-12 minutter på lav/medium hastighed (indtil dejen slipper kanterne og kryber sig om dejkrogen).
- Hvis dejen æltes i hånden tager det 10-15 minutter og gode armkræfter.
- Spænd dejen op i skålen, hæld lidt olivenolie over dejen og vend dejen så der er olie hele vejen rundt.
- Lad dejen hæve i skålen, overdækket 30-60 minutter.
- Sæt dejen tildækket på køl, indtil 2 timer før der skal laves pizza.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord, og spænd den op ved at folde den et par gange med melede hænder.
- Del dejen i 4 stykker og rul dem til glatte boller. Smør lidt olie på bollerne, og lad dem hæve dækket med en plastfilm i mindst en time.
- Form dine pizzabunde ved at trykke fra midten og ud af, stræk dejen til dejlig tynd og luften er trykket ud i kanten.
- Top med yndlings topping og bag ved højeste varme, gerne på en pizzasten eller bagestål.
Hvis der skal nørdes helt i bund med italienske opskrifter kan du finde inspiration på denne side med tips fra italienske mestre.
Se også
Caputo Pinsa pizzabund
Pinsa er en luftig pizzabund og er forfaderen til pizza, som vi kender den i dag. Pinsa er original romersk bagekunst hvor man bager med en blanding af rismel og hvedemel, der…
Caputo lyndej til pizzabund
Her er en opskrift på en hurtig dej til 4 pizzabunde, som du kan have klar til at sætte i ovnen efter blot 2 timer. Har du lidt ekstra tid, så kan…
Caputo pizzadej med koldhævet fordej
Hvis man bruger det rigtige pizzamel er det relativt nemt at lave en god pizzadej, men hvis du har tålmodighed og giver både dig og dejen tid, så bliver den faktisk endnu…