Caputo Pinsa pizzabund

Caputo Pinsa pizzabund

Pinsa er en luftig pizzabund og er forfaderen til pizza, som vi kender den i dag. Pinsa er original romersk bagekunst hvor man bager med en blanding af rismel og hvedemel, der giver en luftig bund med en sprød skorpe og en blød krumme. Dette en original itaiensk opskrift fra Mulino Caputo til to pinsabunde.
Den aflange form på Pinsa kommer ved at strække dejen og “pinsère”, som på latin betyder “at strække” heraf navnet Pinsa.

Det skal du bruge

Sådan gør du

  • Bland mel, rismel og tørgær i en stor skål.
  • Tilsæt koldt vand ved konstant omrøring.
  • Tilsæt ekstra jomfruolivenolie og salt.
  • Rør dejen helt glat. Dæk skålen med plastfolie eller låg og lad hvile i 30 minutter.
  • Rør dejen igen og lad den hvile i yderligere 30 minutter.
  • Gentag dette en tredje gang.
  • Dæk nu igen til med plastfolie eller låg og stil skålen med dejen i køleskabet i cirka 24 timer.
  • Efter 24 timer vendes dejen forsigtigt ud af skålen på en melet bordplade.
  • Del dejen i 2, form stykkerne til runde boller.
  • Løft bollerne over på en bageplade med bagepapir.
  • Drys med lidt med rismel.
  • Dæk med et viskestykke og lad dejen hæve i 60 minutter.
  • Efter hævning:
  • Hæld lidt olivenolie på hvert stykke af dejen, og tryk med fingrene ned i dejen og stræk den fra midten ud til siderne så den danner en oval pinsa-form.
  • Dryp med lidt olivenolie og forbag bundene ca. 10 minutter ved 230°C.
  • Top bunden med din yndlings topping og ost.
  • Bag nu dine pinsa færdige til kanten er flot brun og osten er smeltet.
Se også
Pinsa bianca med kartoffel, rygeost og ristede løg

Pinsa bianca med kartoffel, rygeost og ristede løg

Pinsa med kartoffel og rygeost er en såkaldt hvid pinsa eller pinsa bianca, som det hedder på italiensk. Her er den traditio­nelle tomatsauce er skiftet ud med et lag af cremet rygeost…

Se denne opskrift

Focaccia med grillede oliven, soltørrede tomater og syltede rødløg

Focaccia med grillede oliven, soltørrede tomater og syltede rødløg

Her er opskriften på et klassisk focaccia­brød på baggrund af en lækker pinsadej som både er luftigt, har en blød krumme og en sprød skorpe. Focaccia­brødet er toppet med grillede oliven, soltørrede…

Se denne opskrift

Pinsa med svampe, salami og trøffelmayo

Pinsa med svampe, salami og trøffelmayo

Pinsa med svampe, salami og trøffel­mayo er en helt simpel ret som smager fuldstændig fantastisk. Pinsa er original romersk bagekunst og ligesom alt andet, der kende­tegner det italienske køkken, er det enkelt,…

Se denne opskrift

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTil shop
      Calculate Shipping