kr. 0,00

Caputo Pinsa pizzabund
Pinsa er en luftig pizzabund og er forfaderen til pizza, som vi kender den i dag. Pinsa er original romersk bagekunst hvor man bager med en blanding af rismel og hvedemel, der giver en luftig bund med en sprød skorpe og en blød krumme. Dette en original itaiensk opskrift fra Mulino Caputo til to pinsabunde.
Den aflange form på Pinsa kommer ved at strække dejen og “pinsère”, som på latin betyder “at strække” heraf navnet Pinsa.
Det skal du bruge
- 420 g Caputo Nuvola mel
- 80 g rismel
- 4 dl koldt vand
- 1 spsk Zelected Ekstra Jomfru Olivenolie + lidt mere til formning
- ½ tsk Caputo Lievito tørgær, ca. 3 g
- 9 g Zelected Fint Middelhavssalt
- Topping og ost
Sådan gør du
- Bland mel, rismel og tørgær i en stor skål.
- Tilsæt koldt vand ved konstant omrøring.
- Tilsæt ekstra jomfruolivenolie og salt.
- Rør dejen helt glat. Dæk skålen med plastfolie eller låg og lad hvile i 30 minutter.
- Rør dejen igen og lad den hvile i yderligere 30 minutter.
- Gentag dette en tredje gang.
- Dæk nu igen til med plastfolie eller låg og stil skålen med dejen i køleskabet i cirka 24 timer.
- Efter 24 timer vendes dejen forsigtigt ud af skålen på en melet bordplade.
- Del dejen i 2, form stykkerne til runde boller.
- Løft bollerne over på en bageplade med bagepapir.
- Drys med lidt med rismel.
- Dæk med et viskestykke og lad dejen hæve i 60 minutter.
- Efter hævning:
- Hæld lidt olivenolie på hvert stykke af dejen, og tryk med fingrene ned i dejen og stræk den fra midten ud til siderne så den danner en oval pinsa-form.
- Dryp med lidt olivenolie og forbag bundene ca. 10 minutter ved 230°C.
- Top bunden med din yndlings topping og ost.
- Bag nu dine pinsa færdige til kanten er flot brun og osten er smeltet.
Pinsa bianca med kartoffel, rygeost og ristede løg
Pinsa med kartoffel og rygeost er en såkaldt hvid pinsa eller pinsa bianca, som det hedder på italiensk. Her er den traditionelle tomatsauce er skiftet ud med et lag af cremet rygeost…
Focaccia med grillede oliven, soltørrede tomater og syltede rødløg
Her er opskriften på et klassisk focacciabrød på baggrund af en lækker pinsadej som både er luftigt, har en blød krumme og en sprød skorpe. Focacciabrødet er toppet med grillede oliven, soltørrede…
Pinsa med svampe, salami og trøffelmayo
Pinsa med svampe, salami og trøffelmayo er en helt simpel ret som smager fuldstændig fantastisk. Pinsa er original romersk bagekunst og ligesom alt andet, der kendetegner det italienske køkken, er det enkelt,…