kr. 0,00
Caputo Pinsa pizzabund
Pinsa er en luftig pizzabund og er forfaderen til pizza, som vi kender den i dag. Pinsa er original romersk bagekunst hvor man bager med en blanding af rismel og hvedemel, der giver en luftig bund med en sprød skorpe og en blød krumme. Dette en original itaiensk opskrift fra Mulino Caputo til to pinsabunde.
Den aflange form på Pinsa kommer ved at strække dejen og “pinsère”, som på latin betyder “at strække” heraf navnet Pinsa.
Det skal du bruge
- 420 g Caputo Nuvola mel
- 80 g rismel
- 4 dl koldt vand
- 1 spsk Zelected Ekstra Jomfru Olivenolie + lidt mere til formning
- ½ tsk Caputo Lievito tørgær, ca. 3 g
- 9 g Zelected Fint Middelhavssalt
- Topping og ost
Sådan gør du
- Bland mel, rismel og tørgær i en stor skål.
- Tilsæt koldt vand ved konstant omrøring.
- Tilsæt ekstra jomfruolivenolie og salt.
- Rør dejen helt glat. Dæk skålen med plastfolie eller låg og lad hvile i 30 minutter.
- Rør dejen igen og lad den hvile i yderligere 30 minutter.
- Gentag dette en tredje gang.
- Dæk nu igen til med plastfolie eller låg og stil skålen med dejen i køleskabet i cirka 24 timer.
- Efter 24 timer vendes dejen forsigtigt ud af skålen på en melet bordplade.
- Del dejen i 2, form stykkerne til runde boller.
- Løft bollerne over på en bageplade med bagepapir.
- Drys med lidt med rismel.
- Dæk med et viskestykke og lad dejen hæve i 60 minutter.
- Efter hævning:
- Hæld lidt olivenolie på hvert stykke af dejen, og tryk med fingrene ned i dejen og stræk den fra midten ud til siderne så den danner en oval pinsa-form.
- Dryp med lidt olivenolie og forbag bundene ca. 10 minutter ved 230°C.
- Top bunden med din yndlings topping og ost.
- Bag nu dine pinsa færdige til kanten er flot brun og osten er smeltet.
Caputo lyndej til pizzabund
Her er en opskrift på en hurtig dej til 4 pizzabunde, som du kan have klar til at sætte i ovnen efter blot 2 timer. Har du lidt ekstra tid, så kan…
Caputo pizzadej med koldhævet fordej
Hvis man bruger det rigtige pizzamel er det relativt nemt at lave en god pizzadej, men hvis du har tålmodighed og giver både dig og dejen tid, så bliver den faktisk endnu…
Caputo morgen til aften pizzadej
Her er en nem opskrift på 4 sprøde, lækre pizzabunde, som du kan forberede om morgenen og bage om aftenen.