kr. 0,00
Hjemmelavet pasta
Det er faktisk ikke svært at lave hjemmelavet pasta. Her er en opskrift med hjemmelavet pasta til 4 personer, der kan lykkes i ethvert køkken. Fremstillingen af frisk pasta kræver ikke mange køkkenredskaber. Faktisk behøver du hverken pastamaskine eller andet fint udstyr.
Dette er en traditionel italiensk pastaopskrift, hvor man ælter pastadejen sammen i hånden og hvor du anvender rigtig italiensk mel fra Mulino Caputo som er den eneste aktive kornmølle i Napoli.
Sådan gør du
- Bland melet og sigt det gennem en sigte til en bunke på bordet.
- Lav en fordybning i midten af melet med plads til æggene.
- Slå æggene ud i midten af melet og tilsæt salt.
- Vend melet ind i æggene med en gaffel til du har en grov dej.
- Hvis dejen er for tør, kan du tilsætte lidt eller mel hvis den er for klistret.
- Ælt dejen godt i ca. 10-15 minutter indtil den er glat og elastisk.
- Pak den ind i film, og lad den hvile i 30 minutter.
- Når dejen har hvilet, kan den rulles og skæres til det ønskede format; dette er lettest på en pastamaskine.
Du kan prøve at komme farve og smage i din pastadej ved at tilsætte fx spinatblade eller knuste tørrede svampe. Hjemmelavet pasta kan holde sig ca. 3-4 dage i køleskab og 6 måneder i fryseren.
Spaghetti alla Puttanesca
Spaghetti alla Puttanesca er en klassisk italiensk pastaret, der findes i mange varianter og en af de mest ikoniske retter i det italienske køkken, kendt for sin intense smag og enkle tilberedning.…
Puttanesca Pasta
med kapers, oliven og ansjoser
Puttanesca Pasta er en klassisk italiensk pastaret med en farverig historie. Puttanesca pasta er en af de mest ikoniske retter i det italienske køkken, kendt for sin intense smag og enkle tilberedning.…
Økologisk Linsebolognese med spaghetti
Sådan laver du økologisk og vegansk Linsebolognese til to personer på 10 min. Økologisk Linsebolognese er en skøn færdigret fra Økomama og er blandt andet lavet på grønne linser og krydderier.