kr. 0,00
Siciliansk citronkage med appelsin
Prøv denne superlækre sicilianske citronkage med noter af både citron og appelsin. Original italiensk opskrift fra Molino Caputo. I kagen anvendes Caputo Pasticceria
som er italiensk specialmel skabt til kager og bagværk. En meltype der egner sig specielt til svampede kager, mørdej, kiks og desserter.
Det skal du bruge
Citronkage:
- 200 g sukker
- 3 æg str. M/L
- 180 g Zelected Mild Olivenolie Mix eller smagsneutral olie
- 1 citron økologisk/ikke overfladebehandlet
- 50 g appelsinmarmelade
- 180 g Caputo Pasticceria mel
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids Zelected Fint Middelhavssalt
Citrontopping:
- 125 g flormelis
- 2 spsk citronsaft
- 1 spsk blødt smør
Sådan gør du
Citronkage:
- Tænd ovnen på 180°C varmluft.
- Pisk sukker og æg lyst og luftigt.
- Rør olien og revet skal af den økologiske citron i æggemassen.
- Tilsæt saften af citronen, og appelsinmarmelade.
- Sigt hvedemelet sammen med bagepulver og salt.
- Vend de tørre ingredienser i æggemassen og vend dejen sammen til den er helt glat.
- Smør en springform med en diameter på cirka 22-24 cm.
- Hæld dejen i springformen, og bag den midt i ovnen på 180°C varmluft i 30-35 minutter.
- Test med en kniv i midten af kagen om kagen er helt bagt. Når dejen ikke klistrer på kniven, er kagen færdigbagt.
- Tag kagen ud af springformen og lad den køle helt af inden den toppes.
Citrontopping:
- Sigt flormelis i en skål.
- Rør citronsaft og det bløde smør i.
- Glasuren er klar.
Tip: Hvis du ønsker en mere ”voksen” smag på din citronkage kan du dryppe den færdigbagte kage med en skøn limoncello citronlikør inden den toppes med topping.
Hvis der skal nørdes helt i bund med italienske opskrifter kan du finde inspiration på denne side med tips fra italienske bagermestre.
Foccasia med flagesalt og løvstikke
Her har du opskriften på et skønt italiensk madbrød med sprød skorpe, store luftbobler og dejlig smag. Denne opskrift bruger ægte italiensk mel fra Caputo fra den eneste aktive kornmølle i Napoli.…
Madtærte med kartoffel, rødløg og soltørrede tomater.
Her er et tip til, hvordan dine madtærter altid bliver sprøde og lækre. Det er både nemt og hurtigt med Favorita bagemix og du skal blot tage stilling til, hvilket fyld der…
Chokoladekage med blåbær og brombær
Denne chokoladekage er perfekt som dessert, når du har gæster eller til lidt ekstraordinær aftenhygge. Server eventuelt kagen med en kugle vaniljeflødeis og appelsinsalat, der giver et syrligt modspil til den søde…