Foccasia med flagesalt og løvstikke

Foccasia med flagesalt og løvstikke

Her har du opskriften på et skønt italiensk madbrød med sprød skorpe, store luftbobler og dejlig smag. Denne opskrift bruger ægte italiensk mel fra Caputo fra den eneste aktive kornmølle i Napoli. Caputo er en af de førende producenter af mel i Italien, og anses af mange for at producere verdens bedste pizzamel.

Det skal du bruge

Dej:

Topping:

Andre forslag til topping:

Sådan gør du

  • Rør tørgær ud i det lunken vand, lad det trække i 15 minutter til gæren er helt opløst.
  • Tilsæt olivenolie, mel og salt, ælt dejen godt sammen.
  • Hvis du ælter dejen i hånden, skal den have ca. 10-12 minutter.
  • Ælter du på røremaskine, skal du starte op på lav hastighed de første 3 minutter, og derefter skrue op på fuld hastighed i 6 minutter.
  • Lad dejen hæve i ca. 3 timer i en skål med et klæde over.
  • Smør en stor bradepande med olie.
  • Vend dejen over i en form eller bradepande.
  • Tryk dejen forsigtigt ud så den fylder hele formen.
  • Hæld lidt olivenolie ud over dejen, og smør det ud over dejen.
  • Drys med flagesalt tryk forsigtigt i dejen med fingrene, så der kommer små fordybninger i hele dejen.
  • Lad dejen hæve i ca. 1 time.
  • Bag focacciaen ved 220°C i ca. 25 minutter til den er sprød og gylden
  • Lad den afkøle i formen eller bradepanden.

 

Cuoco Caputo er især velegnet til langtidshævning og hævning på køl på grund af den øgede styrke i melet. Brødet bliver bedst med koldhævning, men ved at tilføje ekstra gær, kan du sagtens bage det samme dag som dejen laves. Det er oplagt at bage Focaccia i en bradepande, men du kan også prøve at bage den i en stor springform. Du kan også prøve at toppe brødet med oliven, semidried cherrytomater eller grillede artiskokker. Eller prøve at tilsætte pesto i dejen.

Hvis der skal nørdes helt i bund med italienske opskrifter kan du finde inspiration på denne side med tips fra italienske mestre.

Se også
Chokoladekage med blåbær og brombær

Chokoladekage med blåbær og brombær

Denne chokoladekage er perfekt som dessert, når du har gæster eller til lidt ekstraordinær aftenhygge. Server eventuelt kagen med en kugle vaniljeflødeis og appelsinsalat, der giver et syrligt modspil til den søde…

Se denne opskrift

Madtærte med kartoffel, rødløg og soltørrede tomater.

Madtærte med kartoffel, rødløg og soltørrede tomater.

Her er et tip til, hvordan dine madtærter altid bliver sprøde og lækre. Det er både nemt og hurtigt med Favorita bagemix og du skal blot tage stilling til, hvilket fyld der…

Se denne opskrift

Siciliansk citronkage med appelsin

Siciliansk citronkage med appelsin

Prøv denne superlækre sicilianske citronkage med noter af både citron og appelsin. Original italiensk opskrift fra Molino Caputo. I kagen anvendes Caputo Pasticceria som er italiensk specialmel skabt til kager og bagværk.…

Se denne opskrift

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTil shop
      Calculate Shipping