krydderier

Krydderier

Krydderier er med til at give vores mad duft, farve og smag. Et velvalgt krydderi kan tilføre en bred palet af forskellige smagsnuancer og både gøre maden sødere, mere bitter eller stærk og stimulerer samtidig vores appetit. Krydderier er uundværlige i næsten ethvert køkken og kan selv i små mængder have afgørende betydning for den kulinariske oplevelse.


Food you love to share

Krydderier og krydderurter

Zelected Foods tilbyder et bredt sortiment af tørrede krydderier og udsøgte krydderi­blandinger og her finder du vores udvalg af kryd­derier i pose og praktisk kværn.

Bredt sortiment af tørrede krydderier i praktiske stå-poser

Zelected Foods tilbyder et bredt sortiment af tørrede krydderier og udsøgte krydderi­blandinger. Serien omfatter alle basis­krydderier og spændende blandinger, der tilfører din kogekunst en ekstra dimension. Krydderier høstes fra en lang række af planter. Ofte er det bark, frø, rødder, blade og bær, der gennemgår en proces, så de kan bruges i vores mad. Stort set alle krydderier tørres, af hensyn til holdbarhed, og de fleste knuses. Karakteristisk for krydderier er, at de indeholder mere eller mindre kraftige duft- og smags­stoffer. Der er her tale om såkaldte æteriske olier, som giver krydder­planterne deres karakteristiske duft og smag. Krydderurter er også krydderier. Men for krydder­urternes vedkommende er det mest bladene, som anvendes, tørret og knust eller findelt.

Uden salt og peber dur maden ikke

Selvom krydderier har en meget vigtig rolle i madlavningen, så er salt og peber de mest brugte krydderier i Danmark. De er vigtige basis­krydderier, for uden salt og peber smager maden ikke af meget. Salt forstærker nemlig madens smag, mens peber giver varme og mund­følelse til maden, dvs. en sanse­oplevelse af varme inde i munden. Salt og peber gør vores mad langt mere velsmagende, fordi de to krydderier til sammen fremhæver og forstærker de øvrige smage i maden. Mad uden salt og peber kan være en tam fornemmelse og give en oplevelse af, at maden ikke smager af noget. Salt er faktisk en grundsmag på linje med surt, bittert, sødt og umami. Salt smages på tungen, mens mange af de andre indtryk vi får af madens smag, kommer fra aroma­stoffer, der opfattes af vores lugte­sans. Derfor opleves maden også langt mere smagløs uden det nødvendige basis­krydderi salt. I Zelected Foods sortiment finder du både lyserød Himalaya Salt, hvid Middel­havs­salt og et spændende udvalg af salt­blandinger med fx hvidløg og med chili.

Krydderier i kværn smager af mere

Når du kværner dine krydderier direkte i maden, får du fuld glæde af de flygtige duft- og aromastoffer.
Du kan nogle gange opleve et sanse­indtryk, der ellers kun kendes fra eksotiske markeds­pladser. Zelected Foods tilbyder et udvalg af krydderier i en praktisk kværn, så du altid har frisk­kværnede krydderier lige ved hånden, når du tilbereder eller nyder mad.