Hvorfor pizzamel med fuldkorn?
Fuldkornspizzamel tilbyder en række sundhedsmæssige fordele i forhold til almindeligt pizzamel. Det gør pizzamel med fuldkorn til et fremragende valg for dem, der ønsker at nyde pizza af en sundere slags. Fuldkornspizzamel er lavet af hele korn, hvilket betyder, at det indeholder alle dele af kornet - kernen, skallen og kimen, som er sundt for kroppen. Det er modsat almindeligt raffineret mel, der er forarbejdet, så de fiberrige dele, kim og klid er fjernet, hvorved mistes de mange næringsstoffer, som netop stammer herfra. En af de primære fordele ved fuldkornspizzamel er altså dets højere fiberindhold. Fuldkorn er naturligt rige på fiber, hvilket er vigtigt for en sund fordøjelse og gør din mave glad. Fiberen i fuldkornspizzamel kan også bidrage til at øge mæthedsfornemmelsen, som hjælper med at kontrollere vægten og reducere overspisning. Udover fiber indeholder fuldkorn en bred vifte af vigtige næringsstoffer, herunder vitaminer, mineraler og antioxidanter. Disse næringsstoffer spiller en afgørende rolle for kroppens immunforsvar, sundhed og generelle velvære, som valget af fuldkornspizzamel er med til at sikre dig. Fuldkorn er et fornuftigt og effektivt valg både på den korte og den lange bane. Vil du gerne holde dig sund, bør du følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger af fuldkornsprodukter. Voksne bør spise mindst 75 gram fuldkorn om dagen og gerne meget mere. Din appetit på sunde og lækre fuldkornspizzaer kan nok ikke dække hele dit daglige behov for fuldkorn, men supplerer din sunde kost med en af dine favoritter. Win-win!
Pizzamel er ikke bare pizzamel
Zelecteds Økologiske Pizzamel Fuldkorn, er nøje udvalgt for at give din pizza den perfekte balance mellem blød krumme og sprød skorpe. Melet er rigt på fibre og næringsstoffer, så du kan nyde din pizza med god samvittighed. Her får du den autentiske smag med et sundt twist. Melets styrke har også stor betydning for det endelige resultat. Melstyrken er et udtryk for melets evne til at optage vand, samt den elasticitet man kan opnå i den færdige dej. Man har et tal for, hvor meget energi der behøves for at udvide dejen: Jo højere W-værdi, jo mere energi skal der til for at gøre dejen smidig og nem at arbejde med. Dette mel har en W-værdi på 230-250, som er en medium stærk melstyrke, hvor melet kan absorbere mellem 65% og 75% af egenvægten i vand.
Sådan laver du den perfekte pizzabund
For at opnå det allerbedste resultat af dine hjemmelavede sunde pizzabunde, anbefaler vi, at du planlægger dine pizzaer i god tid forinden.
Du får en nem og smidig dej med masser af smag, hvis du lader dejen modne i 18-24 timer.
Men du ikke har tiden til at vente, kan du også få et ganske godt resultat på 2-3 timer.
Se her hvordan du laver dejen til den perfekte fuldkornspizzabund