Tilmeld nyhedsbrev og få gratis fragt på din næste ordre.

Food you love to share
shop / Mel, kage- og brødblandinger / Økologisk pizzamel Napolitana - Tipo 00
Økologisk pizzamel Napolitana

Økologisk pizzamel Napolitana – Tipo 00

Nettovægt: 1000 g
Økologi - EU organic logo
kr. 21,95
Økologisk Pizzamel Napolitana giver en klassisk tynd pizzabund som er velegnet til: Napolitansk Pizza, New York Style Pizza og klassisk Pizza Romana. Zelecteds Økologiske Pizzamel Napolitana er specielt udviklet til fremstilling af autentiske tynde og sprøde pizzabunde.

Hvad er Pizza Napolitana?


Napolitansk pizza blev verdenskendt, da byen Napoli i 1890 skulle have besøg af Kong Umberto d. 1. og dronning Margherita. Den lokale bager Raffaele Esposito, der var kendt i Napoli for sine velsmagende fladbrød med fyld, anses for at være pizzaens forfader og opfinder. Han blev hyret til at lave en kongelig middag og så lavede han det, som senere skulle gå hen og blive til en uhyre populær pizza, nemlig en Pizza Margherita. Den var naturligvis opkaldt efter dronningen og designet i det italienske flags farver: grøn basilikum, hvid mozzarella og rød tomat.
I 2017 fik den napolitanske “pizzaiuolo”-teknik for alvor en plads i madhistorien, da den blev optaget på UNESCOs fornemme verdensarvsliste. Som noget ganske unikt, laves pizzaerne nemlig stykvis og ifølge et ritual nedarvet gennem generationer. Med til traditionen hører også, at bagerne kaster med dejen og synger for gæsterne.
Kendetegnet ved en klassisk napolitansk pizza er, at den har en sprød, luftig skorpe med en blød og elastisk bund, så den er let at folde og spise med hænderne. Hvorimod en klassisk Pizza Romana er knasende sprød og næsten knækbrødsagtig, men alligevel med en blød krumme i midten. Forskellen består hovedsagelig i, at der er olie i dejen i en Pizza Romana.

Pizzamel er ikke bare pizzamel


Økologisk Pizzamel Napolitana er fremstillet af 100% økologisk hvedemel. Vi har valgt hvedemel med formalingsgraden Tipo 00. Det er den fineste formalingsgrad, som er med til at give en tynd pizzabund med en blød og lækker krumme samt en sprød skorpe. Melets styrke, målt som W-værdi, har også stor betydning for det endelige resultat. Melstyrken er et udtryk for melets evne til at optage vand, samt den elasticitet man kan opnå i den færdige dej. Jo højere W-værdi, jo mere smidig og nem er dejen at arbejde med. Økologisk Pizzamel Napolitana har således en W-værdi på 280, som er en stærk melstyrke, hvor melet kan absorbere mellem 65% og 75% af egenvægten i vand.

Sådan laver du den perfekte pizzabund


Vi anbefaler, at du planlægger dine pizzaer i god tid, så du får det allerbedste resultat.
Du får en nem og smidig dej med masser af smag, hvis du lader dejen modne i 18-24 timer.
Men har du ikke tid til at vente, kan du også få et ganske godt resultat på 2-3 timer.

Se her hvordan du laver dejen til den perfekte pizzabund
 

Økologisk HVEDEMEL. Kan indeholde spor af soja og sennep.

Energi   1437 kj / 339 kcal
Fedt   1.0 g
Heraf mættede fedtsyrer   0.2 g
Kulhydrater   70 g
Heraf sukkerarter   1.8 g
Protein   11 g
Salt   0.01 g