pasta hero

Original Bronze­pasta

Alt pasta fra Zelected Foods er fremstillet i bronze­forme og af 100% udsøgt durum­hvede, hvorfra det inderste bruges af hvede­kernens små gryn, kaldet semolina. Bronze­forme giver pastaen en særlig ru struktur, som betyder, at saucen sidder bedre fast på pastaens overflade. Dette giver en markant større smags­oplevelse af hver mundfuld. Bronze­pastaen er nænsomt tørret over længere tid og ved lavere tempera­turer end almindelig pasta, så pastaens smag og struktur forbliver naturlig.

Se pasta­opskrifter

Food you love to share

Pasta

Zelected Foods Bronze­pasta gør det nemt for dig at tilberede auten­tiske pasta­retter derhjemme. I sorti­mentet finder du pasta­varianter, som du ikke altid kan finde i din lokale dagligvarebutik.

Hvad er Bronzepasta?

At lave pasta er en relativt enkel proces - så simpel, som at blande mel og vand og derefter køre dejen gennem en pasta­maskine eller forme den i hånden. Dog er der, ligesom ved al anden god mad­lavning, uendelige måder at forbedre den simple pasta på for at forvandle den til et udsøgt måltid. De fleste kommer­cielt til­gængelige pasta laves med non-stick teflon-forme, fordi det er relativt billigt og velegnet til pasta­frem­stilling. Men det er ikke ideelt, da forme i teflon giver en glat overflade, så pastaen har svært ved at absorbere saucer eller smags­olier. Zelected Foods har valgt at frem­stille pasta efter en århundreder gammel metode og ved hjælp af bronze­forme. Brugen af bronze­forme til at skære og forme pasta er en tradi­tionel italiensk frem­stil­lings­metode. Pastaen formes af en bronzeform, som er en perforeret metal­plade af bronze. Bronze som materiale har ikke en non-stick over­flade, men derimod tendens til at trække i den lidt klæbrige pastadej, når den bevæger sig gennem formen, hvilket efterlader små ridser i over­fladen. Bronze­pasta bliver efter­følgende tørret nænsomt ved lavere tempe­raturer og over længere tid, end ved den ordinære kommer­cielle produk­tions­måde. Derved opnår pastaen en grovere og mere porøs tekstur, som binder saucen langt bedre til pastaen.

Hvad er semolina durumhvede?

Til Zelected Foods pasta udvælger vi kun den bedste semolina durum­hvede. Det er den, som italienerne selv bruger til at lave deres bedste pasta af. Durum­hvede er hårdere end andre hvede­typer, hvilket betyder at pasta­dejen bliver mere sej og ikke går så let i stykker, når man laver den. Semolina er en meltype, som reelt ikke er mel, men den inderste, hårdeste del af durum­hvedens kerne. Denne del af hvede­kernen bliver ikke til fint hvedemel, men er små gryn, fra det inderste korn i hveden. Semolina durum­hvede har en smuk, let gylden farve og et højt indhold af både protein- og gluten i forhold til den tradi­tion­elle hvede. Alt pasta fra Zelected Foods er frem­stillet af 100% udsøgt semolina durumhvede.

Hvad passer godt med bronzepasta?

Bronzepasta gør det nemt for dig at tilberede premium måltider derhjemme, i form af inspire­rende og autentiske pasta­retter. Da bronze­pasta kan integreres mere effektivt med de øvrige smage i retten, smager den også bedre! Pastaen bliver smagens centrum for alle dine saucer, krydder­urter, kød, oste og andre ingredi­enser. Alt, hvad der er skønt at spise til pasta, passer godt med bronzepasta.
Det er derfor værd at kræse lidt ekstra om fx den sauce, du blander din pasta med, fordi bronze­pasta binder sig ekstra godt til maden. Når først saucen klæber til pastaen, så forstærkes smagene og selve smags­oplevelsen forbedres.