kr. 0,00
Risalamande med Amarena Kirsebær
Risalamande med Amarena Kirsebær. Ingen jul uden Risalamande med kirsebær. Risalamande er en dansk tradition, fra omkring år 1900, hvor borgerlige køkkener begyndte at servere risalamande med kirsebærsauce til jul, i stedet for risengrød. I dag har hver familie sin egen risalamande-tradition og på samme måde findes der talrige måder at lave risalamande på.
Her er vores bud på en lækker hjemmelavet risalamande: Først får grøden lov til at trække under den varme dyne, inden den vendes med luftigt flødeskum, for til sidst at toppes med Amarena Kirsebær. Nedenfor er opskriften på, hvordan du forkæler familie og venner med de smagfulde faste Amarena Kirsebær, der opløfter den gode gamle juleklassiker til nye højder.
Husk at putte én hel mandel i risalamanden juleaften til vinderen af mandelgaven.
Det skal du bruge
- 1 liter sødmælk
- 180 g grødris
- 100 g smuttede mandler
- 2 vaniljestænger
- 4 spsk. sukker
- 1 nip fint salt
- ½ liter piskefløde
- 1 glas Zelected Amarena Kirsebær
- Chokolade
- Skovsyre
Sådan gør du
- Flæk de 2 vaniljestænger og skrab kornene ud med bagsiden af en kniv.
- Gem både korn og skal.
- Vend vaniljekornene sammen med sukker på et skærebræt, så kornene deles.
- Kom mælk og grødris i en tykbundet gryde under konstant omrøring, så mælken ikke brænder på.
- Når grøden koger tilsættes sukker, vaniljekorn og de tomme vaniljestænger i gryden .
- Kog risengrøden i 5 minutter under konstant omrøring.
- Tag gyden af blusset, læg låg på gryden og pak den godt ind i en avis.
- Stil den ind i sengen under dynen i 1-1½ time.
- Når risengrøden er færdigkogt, tages vaniljestængerne op.
- Rør de smuttede hakkede mandler og saltet i grøden.
- Stil grøden tildækket i køleskabet til den er kold – gerne til næste dag.
- Tag den ud ca. en time før servering.
- Hæld lidt fløde i den afkølede grød, og rør grøden lind.
- Pisk resten af fløden til en luftig flødeskum og vend den forsigtigt i risengrøden lidt ad gangen.
- Servér rislamanden med i serveringsglas Amarena Kirsebær i sirup.
- Top eventuelt med chokoladespån og skovsyre.
Panna Cotta med Amarena Kirsebær
Panna Cotta med Amarena Kirsebær er en klassisk italiensk dessert. Panna cotta betyder “kogt fløde” på italiensk, og det er en meget enkel dessert, hvor fløde koges med sukker og vanilje. Panna…