Langtidshævet Ciabatta­brød med sprød skorpe

Langtidshævet Ciabatta­brød med sprød skorpe

Ciabatta er et sprødt klassisk madbrød fra Italien. Det er supernemt at lave ciabattabrød og det skal ikke engang æltes, men blot røres sammen. Hemmeligheden bag den sprøde skorpe, den luftige krumme med de store huller er, valget af den rigtige mel til en dej, der får lov at hæve i mange timer. Opskriften her giver tre lækre ciabattabrød.

Det skal du bruge

Dag 1 : Fordej

Dag 2 : Den færdige dej

Sådan gør du

Dag 1:

  • Bland mel, gær, salt og tilsæt vand og rør fordejen sammen i en skål. Du behøver ikke at ælte.
  • Dæk skålen med låg eller film på og lad den forhæve i minimum 12 timer og gerne natten over.

Dag 2:

  • Bland fordejen med mel, vand og salt, og rør det på røremaskinen i et kvarters tid, til dejen er smidig.
  • Hæld dejen i en olieret skål, dæk den til og lad dejen hæve i 2 timer.
  • Tænd ovnen på 250°C, gerne med en pizzasten eller bagestål i ovnen.
  • Hæld forsigtigt dejen ud på en bordplade med mel.
    Træk dejen forsigtigt ud til en firkant. Skær den i 3 aflange stykker
  • Løft dem forsigtigt over på en bageplade med bagepapir, eller direkte på pizzastenen eller bagestål
  • Bag brøden i 10-12 min til det har taget godt med farve.
  • Lad brøde køle helt af på en rist inden de nydes.

Hvis der skal nørdes helt i bund med italienske opskrifter kan du finde inspiration på denne side med tips fra italienske mestre.

Se også
Velkomsthapsere med sprøde Crostini

Velkomsthapsere med sprøde Crostini

Zelected Crostini kommer fra et lille italiensk bageri i landsbyen Dolcedo i det nordvestlige Ligurien. Crostini er dobbelt­bagte, hvilket betyder, at brødet er bagt, hvorefter det er skåret i skiver og bagt…

Se denne opskrift

Tortilla Wraps med grillede kødboller

Tortilla Wraps med grillede kødboller

Tortilla wraps er nem og lækker hverdagsmad. Og det kan laves i et utal af variationer. Prøv denne spicy version med chilikrydrede kødboller, avocado, grillede peberfrugter og Chipotle mayo.

Se denne opskrift

Mini Pariserbøffer med løgchutney

Mini Pariserbøffer med løgchutney

En pariserbøf er en populær og elsket dansk smørrebrødsklassiker. Her serveret i miniformat, som fantastiske lækre mini pariserbøffer med friskrevet peberrod, løgchutney og hvidløgsmayonnaise. Perfekt som en lækker frokost, aftensmåltid eller som en…

Se denne opskrift

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTil shop
      Calculate Shipping