Pinsa bianca med kartoffel, rygeost og ristede løg

Pinsa bianca med kartoffel, rygeost og ristede løg

Pinsa med kartoffel og rygeost er en såkaldt hvid pinsa eller pinsa bianca, som det hedder på italiensk. Her er den traditio­nelle tomatsauce er skiftet ud med et lag af cremet rygeost og ricotta. Kartofler, rygeost og chili klær hinanden over­raskende godt.

Denne super­lækre pinsa er den perfekte ret til hverdag og weekend. Prøv denne opskrift på en hvid pinsa der er perfekt til fredags­menuen og  virkelig nem at lave. En sprød pinsa med kartoffel og rygeost og ristede chili løg er også et hit, hvis madpakken skal være ekstra luksuriøs.

Det skal du bruge

Se hvordan du laver den perfekte luftige pinsabund.

Sådan gør du

  • Lav en lækker pinsa dej efter denne opskrift.
  • Efter hævning hældes lidt olivenolie på dejen.
  • Tryk fingrene ned i dejen og træk den fra midten ud til siderne så den danner en oval pinsa-form.
  • Dryp med lidt oliven­olie og forbag bundene ca. 10 minutter ved 230°C.
  • Skær kartoflerne i helt tynde skiver på et mandolinjern.
  • Læg kartoffel­skiverne i iskoldt vand tilsat lidt salt.
  • Lige inden de skal bruges, lægges skiverne på et rent viskestykke for at trække væske ud.
  • Rør rygeost og Ricotta sammen og smør et tyndt og jævnt lag på dejen.
  • Læg et enkelt lag tynde kartoffel­skiver ud over hele dejen.
  • Bag din pinsa færdig til kanten er flot brun og osten er smeltet.
  • Drys med frisk­kværnet chili mix.
  • Drys med en omgang flagesalt og frisk­klippet karse.
  • Og top til sidst pinsaen med de ristede løg

Velbekomme!

Se også
Focaccia med grillede oliven, soltørrede tomater og syltede rødløg

Focaccia med grillede oliven, soltørrede tomater og syltede rødløg

Her er opskriften på et klassisk focaccia­brød på baggrund af en lækker pinsadej som både er luftigt, har en blød krumme og en sprød skorpe. Focaccia­brødet er toppet med grillede oliven, soltørrede…

Se denne opskrift

Pinsa med svampe, salami og trøffelmayo

Pinsa med svampe, salami og trøffelmayo

Pinsa med svampe, salami og trøffel­mayo er en helt simpel ret som smager fuldstændig fantastisk. Pinsa er original romersk bagekunst og ligesom alt andet, der kende­tegner det italienske køkken, er det enkelt,…

Se denne opskrift

Caputo morgen til aften pizzadej

Caputo morgen til aften pizzadej

Her er en nem opskrift på 4 sprøde, lækre pizzabunde, som du kan forberede om morgenen og bage om aftenen.    

Se denne opskrift

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTil shop
      Calculate Shipping