burger cremet tomatpesto

opskrifter / Burger

Hjemmelavet burger

Her finder du inspira­tion, tips og ideer til at lave din helt egen ultima­tive burger­oplevelse
Chicken Burger med Spicy Kyllingbryst

Chicken Burger med Spicy Kyllingbryst

Her får du opskriften på en Spicy Chicken Burger med Chipotle Mayonaise. En virkelig lækker hjemmelavet kyllingburger, med masser af smovs og smag, og som hele familien kan lide.

Se denne opskrift

Burger med Karl Johan Svampe og Trøffel Mayo

Burger med Karl Johan Svampe og Trøffel Mayo

Prøv denne opskrift på en burger med Karl Johan Svampe og Trøffelmayonaise. Karl Johan svampe er ikke uden grund udråbt som svampenes konge. Især på grund af Karl Johan svampens voldsomme umami…

Se denne opskrift

Burger med Wagyu Ribeye og Trøffel Mayo

Burger med Wagyu Ribeye og Trøffel Mayo

Hvis du er en livsnyder, der kan lide at kæle for detajlen og som forstår, at lidt delikat trøffel mayo og den rigtige løgchutney kan forvandle en almindelig mandag til en magisk…

Se denne opskrift

Burger med svinekotelet og rødkål

Burger med svinekotelet og rødkål

Burger med svinekotelet og rødkål er en god og anderledes opskrift på en burger, der både smager lækkert og er nem at lave. Det er en burger der er dedikeret til alle…

Se denne opskrift

Low Carb Burger med Bearnaise mayo

Low Carb Burger med Bearnaise mayo

En burger med fuldfed Bearnaise Mayo, klassisk mørbradbøf, burger sliced agurker og semidried tomater. Denne Low Carb Burger er en moderne nyfortolkning af den klassiske burger. En burger til den moderne burgergastronom og…

Se denne opskrift

Jysk Burger med brun sovs

Jysk Burger med brun sovs

Burger med brun sovs er til dig der indregner brun sovs i det periodiske system, og som får våde øjne ved tanken om den syrlige sauerkraut, der blander sig med den krydrede…

Se denne opskrift

The Hipster Style Homemade Burger

The Hipster Style Homemade Burger

The Hipster Style Homemade Burger er skabt til dig, der synes, at alt gerne må stå knivskarpt og som er hip nok til at vide, at BBQ crispy onions er ligeså essentielle…

Se denne opskrift

The Redneck Style Homemade Burger

The Redneck Style Homemade Burger

Det er burgeren, der er skabt i kærlighed til sydstatsrock, støvede pic-ups, skovmandsskjorter og duften af pulled pork, med masser af peber. En juicy burger der smager af noget.

Se denne opskrift

Vegetar burger med bønnebøf og soltørrede tomater

Vegetar burger med bønnebøf og soltørrede tomater

Denne økologiske bønneburger er nem, billig og utrolig lækker. Bøffen går godt med det meste og her hånd i hånd med en god mayonaise og økologiske soltørrede tomater.

Se denne opskrift

Det perfekte tilbehør til din burger

Er du på udkig efter den ultima­tive burger­oplevelse? En burger er kun så god som sit tilbehør og det er alt­afgørende for smags­oplevelsen. Heldigvis kan du putte lige præcis det, du kan lide i din burger. Zelected Foods udvalg af delika­tesser og speciali­teter hjælper dig med at løfte burger­oplevelsen til nye højder. Med lækre saucer og fra sprøde syltede top­pings til de bedste mayon­naiser er vores udvalg af til­behør skabt til at til­freds­stille dine smagsløg. Uanset om du er til det klas­siske eller det kreative, har vi det perfekte tilbehør til dig.

Hjemmelavet burger med det hele

Burgeren er en uimod­ståelig klas­siker der aldrig går af mode, og der er burgere for enhver smag. Fra den klas­siske cheese­burger til en gourmet-burger med delikat toppings og mere eksperimen­terende smags­oplevelser. Burgeren er elsket af mad­entusi­aster i alle aldre og, hvis du ikke alle­rede er burger­elsker, kan du nemt blive det med Zelected Foods mange delika­tesser at vælge imellem. Men hvad er en rigtig burger for dig?
Hvad med en ristet sesam­bolle, der omslutter og holder sammen på burgeren. En god tomat­ketchup, en hot chili­mayo, syltede rødløg og agurke­skiver. En velformet saftig bøf af hakket oksekød stegt til perfektion - måske med en skive cheddar, eller fore­trækker du en burger med sprød­stegt kylling? Det kan være du i stedet drømmer om en lækker vegetar­version med økologisk bønne­fars? Alt lader sig gøre med brug af Zelected Foods store udvalg af favorit-tilbehør.
Her får du inspira­tion og et par tips til, hvordan du bygger den perfekte hjemme­lavede burger.

Vælg kød med høj fedt­procent

Oksekødet til burger­bøfferne skal være friskt og af god kvalitet! Godt oksekød smager bare bedre, og den gode slagter ved, hvordan man balancerer mørt kød med fedt for at øge dets potentiale. Når du køber kød til din burger, skal du gå efter kød med en høj fedt­procent. Fedt­procenten skal helst være over 18%, så får du mest smag for pengene. Hvis du kun kan skaffe hakket oksekød med en fedt­procent på fx 14-18% går det også. Men vær forsigtig med at tilberede for meget, hvis du vil bevare saft og smag og undgå at bøffen bliver tør og grå.

Rør så lidt som muligt ved kødet

Undgå at røre og massere kødet for meget, da det kan give en tæt, sej bøf. Opbevar kødet i køle­skabet frem til det skal til­beredes. Selve formen på bøfferne har større betyd­ning end man lige skulle tro. Du har sikkert oplevet, at selvom du har formet hakke­kødet til en perfekt rund og flad bøf, ender den alligevel med at med at blive lille, rund og høj. Det er fordi protein­erne i din bøf trækker sig sammen i løbet af stege­tiden, og du ender med over­tilberedte kanter, en under­tilberedt midte og alt andet end perfekt resultat. Mange forsøger under steg­ningen desperat at trykke bulen ned, men med det resultat at endnu mere saft forsvinder fra bøffen. Derfor skal du bruge et lille trick, der holder på bøffens form og saft. Form forsigtigt til jævnt runde, 2 cm tykke, flade skiver. Lav derefter en fordyb­ning i midten af bøffen med din tommel­finger. Fordyb­ningen hæver sig, så snart du steger den. På den måde får du en bøf med en jævn, flad overflade.

Salt først dine bøffer lige inden de skal steges

Husk altid at krydre din bøf med salt og peber. Salt ændrer selve konsis­tensen og molekyle­strukturen i kødet. Derfor skal bøffen først saltes lige inden du lægger den på panden eller grillen. Tag en stor kniv­spids salt og dæk forsigtigt den ene side af bøffen med et tyndt lag. Kom derefter saltsiden nedad og drys lidt på den anden side. Vær endelig ikke nærig med saltet. Det giver god smag.
Der er ingen grund til at tilføje masser af ekstra kryd­derier, da godt kød, behandlet godt, burde være mere end nok til en perfekt, saftig burger. Undgå yder­ligere ingredi­enser som løg, brød­krummer og æg, som kan være fint i andre retter, men kan få en burger til at smage som farsbrød.

Steg dine burger­bøffer til perfektion

Steg din bøf ved høj varme, så bøffen får en god stege­skorpe. Du får det bedste resultat ved at stege dine bøffer i halvt smør, halv olie. Bøfferne får en fin smør­smag, men olien har en bedre stege­evne end smørret. Derfor får du de bedste egen­skaber ved at kombinere de to. Vær opmærk­som på tempera­turen på dine bøffer under til­beredning. Husk på, at tempera­turen i en stor burger­bøf, vil fortsætte med at stige et par grader efter til­beredning. Brug even­tuelt et stege­termometer for at ramme det perfekte resultat:
50°C og derunder er bøffen rød og rå i midten
55°C er bøffen medium-rare (meget rød i midten) til­beredt, lyserød, varm og saftig
60°C er bøffen medium til­beredt og pink og let saftig indvendig
65°C er bøffen medium-well done (meget lidt rød i midten) til­beredt, hvor kødet begynder at blive gråligt og tørt
70°C og derover er bøffen over­tilberedt (helt gennem­stegt) og kødet gråt og tørt