kr. 0,00

Pinsa med svampe, salami og trøffelmayo
Pinsa med svampe, salami og trøffelmayo er en helt simpel ret som smager fuldstændig fantastisk.
Pinsa er original romersk bagekunst og ligesom alt andet, der kendetegner det italienske køkken, er det enkelt, lækkert og kan varieres i det uendelige.
Pinsa fremstår som et mere håndværkspræget og gourmet-inspireret måltid end klassisk pizza. Den lette, luftige dej fungerer som en perfekt base for spændende smagssammensætninger. Kreativ brug af topping kan gøre pinsa til et gastronomisk mesterværk.
Kombinationen med svampe, trøffelsalami og trøffelmayo er et godt eksempel: Super enkel, lækker og fuld af smag!
Det skal du bruge
Se hvordan du laver den perfekte luftige pinsabund
- Zelected Ekstra Jomfru Olivenolie
- 1 glas Zelected Løg Chutney
- 2 kugler mozzarella
- 1 bakke svampe efter eget valg
- 8-10 skiver salami med trøffel (eller anden god salami)
- 1 glas Zelected Trøffel Mayo
- Frisk timian
- 1 pose Zelected Middelhavs Flagesalt
Sådan gør du
- Lav en lækker pinsadej efter denne opskrift.
- Efter hævning hældes lidt olivenolie på dejen.
- Tryk fingrene ned i dejen og træk den fra midten ud til siderne så den danner en oval pinsa-form.
- Dryp med lidt olivenolie og forbag bundene ca. 10 minutter ved 230°C.
- Smør den forbagte pinsabund med løgchutney.
- Fordel tynde skiver svampe, salami og mozzarella på pinsaen.
- Bag den i ovnen ved 230°C til kanten er flot gyldenbrun og osten er smeltet.
- Tag Pinsaen ud af ovnen og tilføj, trøffel mayo i tynde striber.
- Drys med frisk timian.
- Drys med flagesalt og server straks.
Velbekomme!
Pinsa bianca med kartoffel, rygeost og ristede løg
Pinsa med kartoffel og rygeost er en såkaldt hvid pinsa eller pinsa bianca, som det hedder på italiensk. Her er den traditionelle tomatsauce er skiftet ud med et lag af cremet rygeost…
Focaccia med grillede oliven, soltørrede tomater og syltede rødløg
Her er opskriften på et klassisk focacciabrød på baggrund af en lækker pinsadej som både er luftigt, har en blød krumme og en sprød skorpe. Focacciabrødet er toppet med grillede oliven, soltørrede…
Caputo morgen til aften pizzadej
Her er en nem opskrift på 4 sprøde, lækre pizzabunde, som du kan forberede om morgenen og bage om aftenen.