Pinsa med svampe, salami og trøffelmayo

Pinsa med svampe, salami og trøffelmayo

Pinsa med svampe, salami og trøffel­mayo er en helt simpel ret som smager fuldstændig fantastisk.

Pinsa er original romersk bagekunst og ligesom alt andet, der kende­tegner det italienske køkken, er det enkelt, lækkert og kan varieres i det uendelige.

Pinsa fremstår som et mere håndværks­præget og gourmet-inspireret måltid end klassisk pizza. Den lette, luftige dej fungerer som en perfekt base for spændende smags­sammen­sætninger. Kreativ brug af topping kan gøre pinsa til et gastronomisk mesterværk.

Kombinationen med svampe, trøffel­salami og trøffel­mayo er et godt eksempel: Super enkel, lækker og fuld af smag!

Det skal du bruge

Se hvordan du laver den perfekte luftige pinsabund

Sådan gør du

  • Lav en lækker pinsadej efter denne opskrift.
  • Efter hævning hældes lidt olivenolie på dejen.
  • Tryk fingrene ned i dejen og træk den fra midten ud til siderne så den danner en oval pinsa-form.
  • Dryp med lidt oliven­olie og forbag bundene ca. 10 minutter ved 230°C.
  • Smør den forbagte pinsa­bund med løgchutney.
  • Fordel tynde skiver svampe, salami og mozzarella på pinsaen.
  • Bag den i ovnen ved 230°C til kanten er flot gyldenbrun og osten er smeltet.
  • Tag Pinsaen ud af ovnen og tilføj, trøffel mayo i tynde striber.
  • Drys med  frisk timian.
  • Drys med flagesalt og server straks.

Velbekomme!

Se også
Pinsa bianca med kartoffel, rygeost og ristede løg

Pinsa bianca med kartoffel, rygeost og ristede løg

Pinsa med kartoffel og rygeost er en såkaldt hvid pinsa eller pinsa bianca, som det hedder på italiensk. Her er den traditio­nelle tomatsauce er skiftet ud med et lag af cremet rygeost…

Se denne opskrift

Focaccia med grillede oliven, soltørrede tomater og syltede rødløg

Focaccia med grillede oliven, soltørrede tomater og syltede rødløg

Her er opskriften på et klassisk focaccia­brød på baggrund af en lækker pinsadej som både er luftigt, har en blød krumme og en sprød skorpe. Focaccia­brødet er toppet med grillede oliven, soltørrede…

Se denne opskrift

Caputo morgen til aften pizzadej

Caputo morgen til aften pizzadej

Her er en nem opskrift på 4 sprøde, lækre pizzabunde, som du kan forberede om morgenen og bage om aftenen.    

Se denne opskrift

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTil shop
      Calculate Shipping