kr. 0,00
Pasta til hverdag og fest
Spaghetti alla Puttanesca
Spaghetti alla Puttanesca er en klassisk italiensk pastaret, der findes i mange varianter og en af de mest ikoniske retter i det italienske køkken, kendt for sin intense smag og enkle tilberedning.…
Puttanesca Pasta
med kapers, oliven og ansjoser
Puttanesca Pasta er en klassisk italiensk pastaret med en farverig historie. Puttanesca pasta er en af de mest ikoniske retter i det italienske køkken, kendt for sin intense smag og enkle tilberedning.…
Hjemmelavet pasta
Det er faktisk ikke svært at lave hjemmelavet pasta. Her er en opskrift med hjemmelavet pasta til 4 personer, der kan lykkes i ethvert køkken. Fremstillingen af frisk pasta kræver ikke mange…
Økologisk Linsebolognese med spaghetti
Sådan laver du økologisk og vegansk Linsebolognese til to personer på 10 min. Økologisk Linsebolognese er en skøn færdigret fra Økomama og er blandt andet lavet på grønne linser og krydderier.
Pasta med pesto: Penne Rigate med Chili/Hvidløg Pesto
Pasta med pesto er en perfekt ret til en travl hverdag. Den er en af klassikerne blandt pastaretter. En super enkel ret, der er typisk for det italienske køkken og med meget…
Linguine Cozze med Blåmuslinger, porre og fennikel
Linguine con le Cozze er en ægte italiensk pastaklassiker med Blåmuslinger. Pasta med muslinger er en skøn ret der er simpel at lave og smager vidunderligt. Smagt til med fløde, hvidvin, porre,…
Linguine Snack med Grillede Artiskokker og Olivendrys
Super delikat pastasnack med linguine, grillede artiskokker og hakkede Taggiasca oliven serveret med sprøde Sfornatini, semidried cherrytomater og grønne græske oliven fyldt med rød peber og mandler.
Linguine Brunch Cups med Caprese-salat
Delikate små bagte pastareder med æg og bacon. Det er et hit at servere denne lille bagte pastaret som del af en brunch menu. Server Linguine Brunch Cup sammen med en super…
Fusilli pastasalat med pesto, kylling og pinjekerner
Pastasalat med pesto er en af de nemmeste måder at lave en smagfuld og lækker pastasalat på. Du kan servere pastasalat som frokost, som tilbehør til aftensmaden, grillmaden osv. Fusilli pastasalat med…
Oksemørbrad med trøfler, jordskokkecreme og lynstegt pasta
Man går aldrig galt i byen med pasta, lækre svampe, trøffel, jordskokker og medaljoner af oksemørbrad som hovedingrediens. Denne hovedret kræver ikke ret meget tid i køkkenet, men selvom der er sparet på…
One Pot Linguine Pomodoro
One Pot Linguine Pomodoro er en pastaret der er utrolig populær, især i børnefamilier. Dels på grund af den milde og imødekommende tomatsauce, men ikke mindst på grund af den minimale arbejdsindsats.…
Pasta Arrabbiata med Penne Rigate, bacon og spicy sauce
Pasta Arrabbiata er en nem pastaret der med få og enkle ingredienser får en masse smag, der virkelig brænder igennem. Denne Pasta Arrabbiata er med Penne Riagate bronzepasta, bacon og spicy tomatsauce.…
Pasta Alfredo med Farfalle Tricolore og Gorgonzola
Pasta Alfredo er en enkel og lækker pasta, cremet og fyldig med en skøn smag af Gorgonzola. Pasta Alfredo af de helt store italienske pastaklassikere. Pasta Alfredo består af ganske få ingredienser…
Inspiration til nemme og lækre pastaretter
Pastaretter kan varieres og tilberedes på uendelig mange måder. Vi elsker at dele velsmagende og lækre pastaretter til både hverdag og fest. Pasta er nemt, budgetvenligt og et godt fundament for velsmagende måltider, som ofte er hurtige at tilberede og samtidig børnevenlige.
Pastaretter kan både udgøre et helt måltid, eller blot serveres med en lækker salat og godt brød til. Visse typer af pasta er perfekte til forretter eller som tilbehør til andre retter, som fx kød eller vegetar pastaretter.
Pastaretter er ikke kun ensbetydende med praktisk og overkommelig hverdagsmad, for med blot få andre ingredienser kan du i en håndevending skabe en lækker og mættende aftensmad. Så uanset om du søger inspiration til en hurtig og enkel hverdagsret eller ønsker at imponere dine smagsløg med noget ekstraordinært, vil vores pastaopskrifter give dig mulighed for at udforske den spændende verden af pasta på nye måder.
Sådan koger du den perfekte pasta al dente
Bronzepasta er verdens bedste pasta
Kend din pasta på typen
Der findes mere end 300 forskellige typer pasta, som alle er fremstillet af de samme simple traditionelle ingredienser: Mel, vand og nogle gange også æg. De fleste pastatyper egner sig bedre i visse retter end andre, så det er en fordel at kende til de mest almindelige typer pasta. Italienerne inddeler pasta i to grupper: lisce (glatte) og rigate (rillede). Så hvis du fx ser betegnelsen, penne rigate, på en pose pasta i supermarkedet, betyder det rillede pasta penne.
Farfalle
Farfalle er den type pasta, vi kalder “pastasløjfer” eller ”sommerfuglepasta”. De fint formede pastastykker fremstilles ved at trykke et fladt, firkantet og takket stykke pasta sammen på midten, så der dannes en sløjfe. Farfalle betyder “sommerfugl” på italiensk. De er herlige til fløde- og tomatsauce samt pastasalater.
Fusilli
Fusilli kalde ofte for “pastaskruer” herhjemme. Fusilli kommer fra det italienske ord fuso, der betyder at “spinde”. Pastaens proptrækker-form fremkommer nemlig ved at spinde pastadejen om en stang. Pastaskruer er fremstillet af mel og vand. Fusilli er velegnet til fyldige saucer med fx hakket oksekød, pastasalater og bagt pasta.
Linguine
Linguine betyder “små tunger” på italiensk, og navnet refererer til formen på den lidt ovale og aflange pasta, der ligner noget imellem spaghetti og båndpasta. Formen er mere flad og lidt bredere end spaghetti, men laves ellers på samme måde. Linguine er god til lette saucer med kødboller og grøntsager, men det smager også godt sammen med fx tun og tigerrejer.
Penne
Penne er en lille rør-formet pasta af de mest almindelige slags, som ofte kaldes for “pasta fløjter” herhjemme og som du kan finde i de fleste supermarkeder. Denne type pasta har fået sit navn efter de skrå afskårne kanter, der kendetegner penne og lidt ligner enden på en fyldepen. Formen gør pastaen velegnet til lette saucer som pesto, tomatsauce og arrabbiata. Penne indeholder som regel ikke æg.
Spaghetti
Navnet spaghetti kommer fra den italienske spaghetto, der betyder snor. Spaghetti er en lang, tynd, cylinderformet pastatype, som regel lavet udelukkende af durumhvede og vand, hvilket giver dem en mere hvid end gullig farve. Spaghetti indgår i en lang række klassiske pastaretter som fx Spaghetti bolognaise.
Tortiglioni
Tortiglioni er en rør-formet kort pasta, der er skåret lige over og med riller - altså rigate. Rillerne i pastaen er spiralformede. Tortiglioni kommer fra det italienske ord at “tviste”, som netop refererer til rillernes form. Det karakteristiske design kommer fra fremstillingsprocessen, hvor pastaen drejes i form. Tortiglioni er velegnet til cremede pastaretter med flødesauce, fordi saucen hænger fast på pataens riller, men typen er også herlig i en pastasalat med grøntsager.