Pasta linguine blåmuslinger

opskrifter / Pasta

Pasta til hverdag og fest

Pasta er nem mad og kan varieres og til­beredes på uendelig mange måder. Her finder du inspi­ration, tips og ideer til, hvordan du nemt kan frem­trylle vel­smagende og lækre pasta­retter til både hverdag og fest.
Spaghetti alla Puttanesca

Spaghetti alla Puttanesca

Spaghetti alla Puttanesca er en klassisk italiensk pastaret, der findes i mange varianter og en af de mest ikoniske retter i det italienske køkken, kendt for sin intense smag og enkle tilbe­­redning.…

Se denne opskrift

Puttanesca Pasta<br />med kapers, oliven og ansjoser

Puttanesca Pasta
med kapers, oliven og ansjoser

Puttanesca Pasta er en klassisk italiensk pastaret med en farverig historie. Puttanesca pasta er en af de mest ikoniske retter i det italienske køkken, kendt for sin intense smag og enkle tilbe­redning.…

Se denne opskrift

Hjemmelavet pasta

Hjemmelavet pasta

Det er faktisk ikke svært at lave hjemmelavet pasta. Her er en opskrift med hjemmelavet pasta til 4 personer, der kan lykkes i ethvert køkken. Fremstillingen af frisk pasta kræver ikke mange…

Se denne opskrift

Økologisk Linse­bolognese med spaghetti

Økologisk Linse­bolognese med spaghetti

Sådan laver du økologisk og vegansk Linsebolognese til to personer på 10 min. Økologisk Linsebolognese er en skøn færdigret fra Økomama og er blandt andet lavet på grønne linser og krydderier.

Se denne opskrift

Pasta med pesto: Penne Rigate med Chili/Hvidløg Pesto

Pasta med pesto: Penne Rigate med Chili/Hvidløg Pesto

Pasta med pesto er en perfekt ret til en travl hverdag. Den er en af klassikerne blandt pastaretter. En super enkel ret, der er typisk for det italienske køkken og med meget…

Se denne opskrift

Linguine Cozze med Blåmuslinger, porre og fennikel

Linguine Cozze med Blåmuslinger, porre og fennikel

Linguine con le Cozze er en ægte italiensk pastaklassiker med Blåmuslinger. Pasta med muslinger er en skøn ret der er simpel at lave og smager vidunderligt. Smagt til med fløde, hvidvin, porre,…

Se denne opskrift

Linguine Snack med Grillede Artiskokker og Olivendrys

Linguine Snack med Grillede Artiskokker og Olivendrys

Super delikat pastasnack med linguine, grillede artiskokker og hakkede Taggiasca oliven serveret med sprøde Sfornatini, semidried cherrytomater og grønne græske oliven fyldt med rød peber og mandler.

Se denne opskrift

Linguine Brunch Cups med Caprese-salat

Linguine Brunch Cups med Caprese-salat

Delikate små bagte pastareder med æg og bacon. Det er et hit at servere denne lille bagte pastaret som del af en brunch menu. Server Linguine Brunch Cup sammen med en super…

Se denne opskrift

Fusilli pastasalat med pesto, kylling og pinjekerner

Fusilli pastasalat med pesto, kylling og pinjekerner

Pastasalat med pesto er en af de nemmeste måder at lave en smagfuld og lækker pastasalat på. Du kan servere pastasalat som frokost, som tilbehør til aftensmaden, grillmaden osv. Fusilli pastasalat med…

Se denne opskrift

Oksemørbrad med trøfler, jordskokkecreme og lynstegt pasta

Oksemørbrad med trøfler, jordskokkecreme og lynstegt pasta

Man går aldrig galt i byen med pasta, lækre svampe, trøffel, jordskokker og medaljoner af oksemørbrad som hovedingrediens. Denne hovedret kræver ikke ret meget tid i køkkenet, men selvom der er sparet på…

Se denne opskrift

One Pot Linguine Pomodoro

One Pot Linguine Pomodoro

One Pot Linguine Pomodoro er en pastaret der er utrolig populær, især i børnefamilier. Dels på grund af den milde og imødekommende tomatsauce, men ikke mindst på grund af den minimale arbejdsindsats.…

Se denne opskrift

Pasta Arrabbiata med Penne Rigate, bacon og spicy sauce

Pasta Arrabbiata med Penne Rigate, bacon og spicy sauce

Pasta Arrabbiata er en nem pastaret der med få og enkle ingredienser får en masse smag, der virkelig brænder igennem. Denne Pasta Arrabbiata er med Penne Riagate bronzepasta, bacon og spicy tomatsauce.…

Se denne opskrift

Pasta Alfredo med Farfalle Tricolore og Gorgonzola

Pasta Alfredo med Farfalle Tricolore og Gorgonzola

Pasta Alfredo er en enkel og lækker pasta, cremet og fyldig med en skøn smag af Gorgonzola. Pasta Alfredo af de helt store italienske pastaklassikere. Pasta Alfredo består af ganske få ingredienser…

Se denne opskrift

Inspiration til nemme og lækre pasta­retter

Pastaretter kan varieres og til­beredes på uendelig mange måder. Vi elsker at dele vel­smagende og lækre pasta­retter til både hverdag og fest. Pasta er nemt, budget­venligt og et godt funda­ment for vel­smagende mål­tider, som ofte er hurtige at til­berede og samtidig børne­venlige.
Pastaretter kan både udgøre et helt måltid, eller blot serveres med en lækker salat og godt brød til. Visse typer af pasta er perfekte til for­retter eller som til­behør til andre retter, som fx kød eller vegetar pasta­retter.
Pasta­retter er ikke kun ens­betydende med praktisk og over­kommelig hver­dagsmad, for med blot få andre ingredi­enser kan du i en hånde­vending skabe en lækker og mæt­tende aftens­mad. Så uanset om du søger inspira­tion til en hurtig og enkel hverdags­ret eller ønsker at imponere dine smags­løg med noget ekstra­ordinært, vil vores pasta­opskrifter give dig mulighed for at udforske den spændende verden af pasta på nye måder.

Sådan koger du den perfekte pasta al dente

Perfekt kogt pasta skal stadig have bid. På italiensk hedder det pasta al dente, som betyder til tanden. En klistret og udkogt pasta kan ødelægge enhver pastaret. Her er et par tips til, hvordan du koger den perfekte pasta: Hæld 1 liter vand pr. 100 gram pasta i en gryde og lad det koge op til det bulder­koger. Tilsæt først nu 10 gram salt pr. 1 liter vand. Hvis du til­sætter saltet før, lægger det sig på bunden og du risikerer at ødelægger din gryde. Kom endelig ikke olie i vandet, før pastaen er færdig­kogt, da det forhindrer vandet i at koge ordent­ligt. Kom pastaen i, og lad vandet bulder­koge uden låg. Rør rundt i gryden de første par minutter, så pastaen ikke bider i bunden. Du skal bruge ca. 100 gram tørret pasta pr. person. Kog pastaen i det antal minutter, der er angivet på embal­lagen. Tørret pasta skal som regel koge 5-7 minutter. Det er en god ide at mærke på den undervejs, for pastaen er færdig­kogt, når den er blød, men al dente dvs. stadig har “bid”. Rør derpå lidt oliven­olie i den frisk­kogte pasta. Dette forhindrer ikke pastaen i at klistre, som mange tror, men det smager skønt.

Bronzepasta er verdens bedste pasta

Pasta fra Zelected Foods, er frem­stillet i bronze­forme og ude­lukkende af den fineste durum­hvede. Denne type pasta adskiller sig fra almindelig pasta ved at være skabt gennem en unik proces. Den indre del af hvede­kernen, semolina, udvindes omhyg­geligt for at skabe pasta af højeste kvalitet. Bronze­formen tilfører pastaen en karakte­ristisk ru struktur, som får saucen til at binde sig bedre til pastaens over­flade, hvilket giver mere smag i hver bid. Bronze­pasta gen­nemgår en omhyg­gelig tørrings­proces over længere tid og ved lavere tempera­turer sammen­lignet med almindelig pasta. Dette sikrer, at pastaens naturlige smag og struktur bevares. Det er en pasta ud over det sædvan­lige og som kan forvandle enhver pastaret til en gastro­nomisk fornøjelse.

Kend din pasta på typen

Der findes mere end 300 forskel­lige typer pasta, som alle er frem­stillet af de samme simple traditio­nelle ingredi­enser: Mel, vand og nogle gange også æg. De fleste pasta­typer egner sig bedre i visse retter end andre, så det er en fordel at kende til de mest alminde­lige typer pasta. Italienerne inddeler pasta i to grupper: lisce (glatte) og rigate (rillede). Så hvis du fx ser betegnelsen, penne rigate, på en pose pasta i super­markedet, betyder det rillede pasta penne.

Farfalle
Farfalle er den type pasta, vi kalder “pasta­sløjfer” eller ”sommer­fugle­pasta”. De fint formede pasta­stykker frem­stilles ved at trykke et fladt, firkantet og takket stykke pasta sammen på midten, så der dannes en sløjfe. Farfalle betyder “sommer­fugl” på italiensk. De er herlige til fløde- og tomat­sauce samt pasta­salater.

Fusilli
Fusilli kalde ofte for “pasta­skruer” herhjemme. Fusilli kommer fra det italienske ord fuso, der betyder at “spinde”. Pastaens prop­trækker-form frem­kommer nemlig ved at spinde pasta­dejen om en stang. Pasta­skruer er frem­stillet af mel og vand. Fusilli er velegnet til fyldige saucer med fx hakket oksekød, pasta­salater og bagt pasta.

Linguine
Linguine betyder “små tunger” på italiensk, og navnet refererer til formen på den lidt ovale og aflange pasta, der ligner noget imellem spag­hetti og bånd­pasta. Formen er mere flad og lidt bredere end spag­hetti, men laves ellers på samme måde. Linguine er god til lette saucer med kød­boller og grønt­sager, men det smager også godt sammen med fx tun og tigerrejer.

Penne
Penne er en lille rør-formet pasta af de mest alminde­lige slags, som ofte kaldes for “pasta fløjter” her­hjemme og som du kan finde i de fleste super­markeder. Denne type pasta har fået sit navn efter de skrå afskårne kanter, der kende­tegner penne og lidt ligner enden på en fylde­pen. Formen gør pastaen velegnet til lette saucer som pesto, tomat­sauce og arrabbiata. Penne indeholder som regel ikke æg.

Spaghetti
Navnet spaghetti kommer fra den italienske spaghetto, der betyder snor. Spaghetti er en lang, tynd, cylinder­formet pasta­type, som regel lavet ude­luk­kende af durum­hvede og vand, hvilket giver dem en mere hvid end gullig farve. Spaghetti indgår i en lang række klas­siske pasta­retter som fx Spaghetti bolognaise.

Tortiglioni
Tortiglioni er en rør-formet kort pasta, der er skåret lige over og med riller - altså rigate. Rillerne i pastaen er spiral­formede. Tortig­lioni kommer fra det italienske ord at “tviste”, som netop refererer til rillernes form. Det karakte­ristiske design kommer fra frem­stil­lings­proces­sen, hvor pastaen drejes i form. Tortiglioni er velegnet til  cremede pasta­retter med fløde­sauce, fordi saucen hænger fast på pataens riller, men typen er også herlig i en pasta­salat med grøntsager.