pizza oliven artiskok tomat

opskrifter / Pizza

Hjemmelavet pizza

Der er intet som en duftende frisk­bagt, hjemme­lavet pizza. Her finder du inspira­tion, tips og idéer til, hvordan du kan udvide dit pizza repe­toire og for­bedre dine evner som pizzakok.
Caputo morgen til aften pizzadej

Caputo morgen til aften pizzadej

Her er en nem opskrift på 4 sprøde, lækre pizzabunde, som du kan forberede om morgenen og bage om aftenen.    

Se denne opskrift

Caputo pizzadej med koldhævet fordej

Caputo pizzadej med koldhævet fordej

Hvis man bruger det rigtige pizzamel er det relativt nemt at lave en god pizzadej, men hvis du har tålmodighed og giver både dig og dejen tid, så bliver den faktisk endnu…

Se denne opskrift

Caputo lyndej til pizzabund

Caputo lyndej til pizzabund

Her er en opskrift på en hurtig dej til 4 pizzabunde, som du kan have klar til at sætte i ovnen efter blot 2 timer. Har du lidt ekstra tid, så kan…

Se denne opskrift

Caputo Pinsa pizzabund

Caputo Pinsa pizzabund

Pinsa er en luftig pizzabund og er forfaderen til pizza, som vi kender den i dag. Pinsa er original romersk bagekunst hvor man bager med en blanding af rismel og hvedemel, der…

Se denne opskrift

Pizzadej: Sådan laver du den perfekte pizzabund

Pizzadej: Sådan laver du den perfekte pizzabund

Her er en klassisk tynd sprød pizzabund som er velegnet til: Napolitansk Pizza, New York Style Pizza og klassisk Pizza Romana.   Hvad er Pizza Napolitana? Napolitansk pizza blev verdenskendt, da byen…

Se denne opskrift

Pinsadej: Sådan laver du den perfekte bund til Pinsa Romana

Pinsadej: Sådan laver du den perfekte bund til Pinsa Romana

Pinsa er en luftig pizzabund og er velegnet til Pinsa Romana, Deep Pan Pizza, Chicago Style Pizza og Focaccia. Pinsamel er en blanding af rismel og hvedemel, der giver en luftig bund…

Se denne opskrift

Fuldkornspizza med grillet peberfrugt, oliven og cherrytomater

Fuldkornspizza med grillet peberfrugt, oliven og cherrytomater

En lækker hjemmelavet fuldkornspizza, som du altid kan toppe med lige præcis det fyld, du elsker. Skal aftensmaden være nem og lækker, er denne grove fuldkorns­pizza helt fantastisk, specielt når skorpen er…

Se denne opskrift

Pizza med Pancetta og Gorgonzola

Pizza med Pancetta og Gorgonzola

Prøv denne autentiske smagsoplevelse fra Italien. Pizza med pancetta og gorgonzola er en sand vinder. Den har en sprød bund og er en smagskombination ud over det sædvanlige. Pizzaen er også ualmindelig…

Se denne opskrift

Veggie Pizza med cherrytomater og syltede rødløg

Veggie Pizza med cherrytomater og syltede rødløg

Få opskriften her på en skøn veggie pizza her: Byt den klassiske tomatsovs ud med Zelected Cremet Tomat Pesto, som har en lækker, cremet konsistens og tilfører masser af smag til din…

Se denne opskrift

Pizza med confiteret and og råmarineret grønkål

Pizza med confiteret and og råmarineret grønkål

Her er en en opskrift på en pizza med et anderledes twist med confiteret and, der med garanti giver sprøde pizzabunde og store smil. Pizza med confiteret and og råmarineret grønkål er…

Se denne opskrift

Pizza Toscana med lufttørret skinke, grillede artiskokker og kapers

Pizza Toscana med lufttørret skinke, grillede artiskokker og kapers

Pizza Toscana er en superlækker klassisk italiensk inspireret pizza med lufttørret skinke, grillede artiskokker, kapers og Leccino oliven. Leccino oliven er en lille, sprød og delikat oliven fra de solrige bakker i…

Se denne opskrift

Pizza Tricolore med grillede artiskokker, cherrytomater og basilikum

Pizza Tricolore med grillede artiskokker, cherrytomater og basilikum

Pizza Tricolore – En lækker pizza med sprød bund og lækkert fyld i de italienske farver: Artiskokker, cherrytomater og frisk basilikum.

Se denne opskrift

Kartoffelpizza med Mascarpone og Mozzarella

Kartoffelpizza med Mascarpone og Mozzarella

Kartoffelpizza er en skøn og enkel vegetarpizza med kartofler og ost. En hvid pizza, der er fyldt med fine smagsnuancer og er utrolig lækker som en lille snack til et glas hvidvin,…

Se denne opskrift

Landgangspizza og pizzasnegle

Landgangspizza og pizzasnegle

Overrask dine børn med disse lækre landgangsbrød med skinke, solmodne tomater og oliven. Et strejf af Middelhav og dejlige sommerminder i madpakken.

Se denne opskrift

Pizza med chorizo og chili

Pizza med chorizo og chili

Det kan godt være lidt af en udfordring at lave en rigtig lækker, italiensk-inspireret pizza, med den rette sprødhed og smag. Men hvis du bruger den ekstra tid og kærlighed det tager…

Se denne opskrift

Focaccia med oliven, rosmarin og rødløg

Focaccia med oliven, rosmarin og rødløg

Her er opskriften på et klassisk focacciabrød som både er luftigt, har en blød krumme og en sprød skorpe. Det er toppet med oliven, rødløg, rosmarin, olivenolie og flagesalt -en fantastisk opfindelse.…

Se denne opskrift

Pizza med grillede artiskokker og lufttørret skinke

Pizza med grillede artiskokker og lufttørret skinke

Klassisk italiensk inspireret pizza med grillede artiskokker, grillede oliven, kapers, mozzarella og lufttørret skinke. Enkel og superlækker.

Se denne opskrift

Pizza med tomatpesto, tomat, peberfrugt og oliven

Pizza med tomatpesto, tomat, peberfrugt og oliven

Super populær vegetarpizza, der falder i alles smag. Pizzaen er velegnet både som del af brunch-buffeten eller som et lækkert sprødt indslag på tapasbordet.

Se denne opskrift

Alle elsker pizza!

Man går sjældent galt i byen med en hjemme­lavet pizza. Pizza er en af de aller­mest populære retter, der bliver serveret, når danskerne sætter aftens­maden på bordet. Pizza er faktisk det mest spiste aftens­måltid med kød over­hovedet. Hjemme­lavet pizza kan laves i et utal af varia­tioner og er klar favorit blandt både børn og voksne.

Klassisk eller kreativ pizzabager

Du kan vælge at lave en af de klas­siske pizza­varianter:

  • Margherita: tomat­sauce, mozza­rella, frisk basilikum
  • Marinara: tomat­sauce, hvid­løg, oregano og olivenolie
  • Frutti di Mare: tomat­sauce og skaldyr, f.eks. muslinger rejer og blæksprutte
  • Prosciutto e Funghi: tomat­sauce, skinke og svampe
  • Quattro Formaggi: Fire slags ost, som regel mozza­rella, provo­lone, parmesan og gorgonzola
  • Quattro Stagioni (de fire årstider): tomat­sauce samt mozza­rella, og så er piz­zaen inddelt i fire lige store dele med hver deres fyld: Skinke, artis­kokker, svampe og sorte oliven
  • Diavola: tomat­sauce, mozza­rella og krydret pepperoni

Du kan kreere din helt egen variant, hvor du selv bestemmer smagen. Det kræver blot en sprød bund, en smag­fuld tomat­sovs, lækre top­pings og selv­følgelig ost, der nærmest smelter på tungen. Sådan får du en skøn pizza.

Sådan laver du den perfekte pizzabund

For at opnå det aller­bedste resultat af dine hjemme­lavede pizza­bunde, anbefaler vi, at du plan­lægger dine pizzaer i god tid forinden. Du får en nem og smidig dej med masser af smag, hvis du lader dejen modne i 18-24 timer. Men har du ikke tid til at vente, kan du også få et ganske godt resultat på 2-3 timer.

Pizza­dejen kan laves på forskel­lige måder afhængig af hvilken type pizza­bund, du ønsker. Form altid pizzaen med hænderne så luft­hullerne ikke klemmes ud af dejen. Brug aldrig en kage­rulle til at rulle pizzadejen ud med.

Pizzadej af Økologisk Pizzamel Napolitana

Her er opskriften på en Pizza­dej med Tipo “00”.
Dejen er udviklet specielt til frem­stil­ling af autentiske tynde og sprøde pizza­bunde og er velegnet til: Napoli­tansk Pizza, New York Style Pizza og klassisk Pizza Romana.

Pizzadej af Økologisk Pizzamel Pinsa

Her er opskriften på en Pinsadej med en blanding af rismel og hvedemel Tipo “0”. Dejen er udviklet specielt til frem­stil­ling af luftige pizza­bunde med en sprød skorpe og en blød krumme og er velegnet til Pinsa Romana, Deep Pan Pizza, Chicago Style Pizza og til Focaccia.

Pizzadej af Økologisk Pizzamel Fuldkorn

Her er opskriften på en grov pizza­bund med fuld­korn, som du kan nyde med god samvit­tighed. Dejen giver en perfekt balance mellem blød krumme og sprød skorpe og er rig på fibre og vigtige næringsstoffer.

Toppen af pizzafyld

Mozzarella er det sikre valg og fungerer rigtig godt på pizza og kan bruges både frisk og revet. Mozza­rella smelter nemt og giver en boblende over­flade, men kan også brune lidt i ovnen. Smagen er mild og rund og falder i de flestes smag.

Du kan give ostesmagen kant ved at kombinere Mozza­rella med en anden type ost, som samtidig bevirker at osten ændrer konsis­tens og resulterer i det perfekte lag ost på din pizza.
Hvis du fore­trækker en sprød ost, som ikke bobler, når den bliver bagt i den helst 250-275 °C varme ovn, er Cheddar og Mozza­rella er en oplagt kombination. Cheddar er både smag­fuld og blid og har en god smelte evne. En lagret cheddar giver en let knasende og smuldrende struktur og er lidt skarpere i smagen.

Hvis du ønsker mere flydende ost, der trækker tråde af smeltet ost, kan du vælge Emmen­taler i kombi­nation med Mozza­rella. Ostetyper som den italienske Provolone eller den schweiziske Gruyére bliver ikke så gyldne i over­fladen, men har derimod den perfekte smeltekonsistens.

Der er andre gode og lækre oste, som fungerer rigtig godt på pizza. Blå­skimmel­ost som fx Gorgonzola har en ofte kraftig og markant smag og er meget velegnet på en pizza, især sammen med oksekød. Mascarpone giver en blød og cremet smag og kan smøres direkte på bunden. Den er især oplagt at smøre på en hvid pizza. Parmesan er en salt ost, der tilfører karakter til din pizza med dens nødde­agtige smag og er frem­ragende til at drysse på din pizza, når den er færdigbagt.

Bag pizzaerne i så varm en ovn som muligt. Helst mellem 250-275 °C og gerne varmere. Bag pizzaen oppe i den øverste tredjedel af ovnen, så der bliver mindre plads til at bage pizzaen i. Når osten er smeltet er pizzaen klar.

Toppen af pizzafyld

Hvad du kommer på toppen af din pizza, er alt­afgørende for smags­oplevelsen og du kan komme lige præcis det du kan lide på din pizza. Zelected Foods udvalg af delika­tesser og speciali­teter hjælper dig med at løfte din pizza til nye højder. Fra lækre saucer, pesto og oliven i et utal af varianter, samt marinerede og syltede grønt­sager, som gril­lede artis­kokker og sol­tørrede tomater, der er skabt til at pirre dine smagsløg. Uanset om du er til det klas­siske eller det kreative, har vi den perfekte topping til din pizza. Det gode ved hjemme­lavet pizza er, at du selv bestem­mer, hvordan den skal smage og hvilket fyld og top­ping der skal på. Få masser af inspiration lige her.