kr. 0,00
Hjemmelavet pizza
Caputo morgen til aften pizzadej
Her er en nem opskrift på 4 sprøde, lækre pizzabunde, som du kan forberede om morgenen og bage om aftenen.
Caputo pizzadej med koldhævet fordej
Hvis man bruger det rigtige pizzamel er det relativt nemt at lave en god pizzadej, men hvis du har tålmodighed og giver både dig og dejen tid, så bliver den faktisk endnu…
Caputo lyndej til pizzabund
Her er en opskrift på en hurtig dej til 4 pizzabunde, som du kan have klar til at sætte i ovnen efter blot 2 timer. Har du lidt ekstra tid, så kan…
Caputo Pinsa pizzabund
Pinsa er en luftig pizzabund og er forfaderen til pizza, som vi kender den i dag. Pinsa er original romersk bagekunst hvor man bager med en blanding af rismel og hvedemel, der…
Pizzadej: Sådan laver du den perfekte pizzabund
Her er en klassisk tynd sprød pizzabund som er velegnet til: Napolitansk Pizza, New York Style Pizza og klassisk Pizza Romana. Hvad er Pizza Napolitana? Napolitansk pizza blev verdenskendt, da byen…
Pinsadej: Sådan laver du den perfekte bund til Pinsa Romana
Pinsa er en luftig pizzabund og er velegnet til Pinsa Romana, Deep Pan Pizza, Chicago Style Pizza og Focaccia. Pinsamel er en blanding af rismel og hvedemel, der giver en luftig bund…
Fuldkornspizza med grillet peberfrugt, oliven og cherrytomater
En lækker hjemmelavet fuldkornspizza, som du altid kan toppe med lige præcis det fyld, du elsker. Skal aftensmaden være nem og lækker, er denne grove fuldkornspizza helt fantastisk, specielt når skorpen er…
Pizza med Pancetta og Gorgonzola
Prøv denne autentiske smagsoplevelse fra Italien. Pizza med pancetta og gorgonzola er en sand vinder. Den har en sprød bund og er en smagskombination ud over det sædvanlige. Pizzaen er også ualmindelig…
Veggie Pizza med cherrytomater og syltede rødløg
Få opskriften her på en skøn veggie pizza her: Byt den klassiske tomatsovs ud med Zelected Cremet Tomat Pesto, som har en lækker, cremet konsistens og tilfører masser af smag til din…
Pizza med confiteret and og råmarineret grønkål
Her er en en opskrift på en pizza med et anderledes twist med confiteret and, der med garanti giver sprøde pizzabunde og store smil. Pizza med confiteret and og råmarineret grønkål er…
Pizza Toscana med lufttørret skinke, grillede artiskokker og kapers
Pizza Toscana er en superlækker klassisk italiensk inspireret pizza med lufttørret skinke, grillede artiskokker, kapers og Leccino oliven. Leccino oliven er en lille, sprød og delikat oliven fra de solrige bakker i…
Pizza Tricolore med grillede artiskokker, cherrytomater og basilikum
Pizza Tricolore – En lækker pizza med sprød bund og lækkert fyld i de italienske farver: Artiskokker, cherrytomater og frisk basilikum.
Kartoffelpizza med Mascarpone og Mozzarella
Kartoffelpizza er en skøn og enkel vegetarpizza med kartofler og ost. En hvid pizza, der er fyldt med fine smagsnuancer og er utrolig lækker som en lille snack til et glas hvidvin,…
Landgangspizza og pizzasnegle
Overrask dine børn med disse lækre landgangsbrød med skinke, solmodne tomater og oliven. Et strejf af Middelhav og dejlige sommerminder i madpakken.
Pizza med chorizo og chili
Det kan godt være lidt af en udfordring at lave en rigtig lækker, italiensk-inspireret pizza, med den rette sprødhed og smag. Men hvis du bruger den ekstra tid og kærlighed det tager…
Focaccia med oliven, rosmarin og rødløg
Her er opskriften på et klassisk focacciabrød som både er luftigt, har en blød krumme og en sprød skorpe. Det er toppet med oliven, rødløg, rosmarin, olivenolie og flagesalt -en fantastisk opfindelse.…
Pizza med grillede artiskokker og lufttørret skinke
Klassisk italiensk inspireret pizza med grillede artiskokker, grillede oliven, kapers, mozzarella og lufttørret skinke. Enkel og superlækker.
Pizza med tomatpesto, tomat, peberfrugt og oliven
Super populær vegetarpizza, der falder i alles smag. Pizzaen er velegnet både som del af brunch-buffeten eller som et lækkert sprødt indslag på tapasbordet.
Alle elsker pizza!
Klassisk eller kreativ pizzabager
Du kan vælge at lave en af de klassiske pizzavarianter:
- Margherita: tomatsauce, mozzarella, frisk basilikum
- Marinara: tomatsauce, hvidløg, oregano og olivenolie
- Frutti di Mare: tomatsauce og skaldyr, f.eks. muslinger rejer og blæksprutte
- Prosciutto e Funghi: tomatsauce, skinke og svampe
- Quattro Formaggi: Fire slags ost, som regel mozzarella, provolone, parmesan og gorgonzola
- Quattro Stagioni (de fire årstider): tomatsauce samt mozzarella, og så er pizzaen inddelt i fire lige store dele med hver deres fyld: Skinke, artiskokker, svampe og sorte oliven
- Diavola: tomatsauce, mozzarella og krydret pepperoni
Du kan kreere din helt egen variant, hvor du selv bestemmer smagen. Det kræver blot en sprød bund, en smagfuld tomatsovs, lækre toppings og selvfølgelig ost, der nærmest smelter på tungen. Sådan får du en skøn pizza.
Sådan laver du den perfekte pizzabund
For at opnå det allerbedste resultat af dine hjemmelavede pizzabunde, anbefaler vi, at du planlægger dine pizzaer i god tid forinden. Du får en nem og smidig dej med masser af smag, hvis du lader dejen modne i 18-24 timer. Men har du ikke tid til at vente, kan du også få et ganske godt resultat på 2-3 timer.
Pizzadejen kan laves på forskellige måder afhængig af hvilken type pizzabund, du ønsker. Form altid pizzaen med hænderne så lufthullerne ikke klemmes ud af dejen. Brug aldrig en kagerulle til at rulle pizzadejen ud med.
Pizzadej af Økologisk Pizzamel Napolitana
Her er opskriften på en Pizzadej med Tipo “00”.
Dejen er udviklet specielt til fremstilling af autentiske tynde og sprøde pizzabunde og er velegnet til: Napolitansk Pizza, New York Style Pizza og klassisk Pizza Romana.
Pizzadej af Økologisk Pizzamel Pinsa
Pizzadej af Økologisk Pizzamel Fuldkorn
Toppen af pizzafyld
Mozzarella er det sikre valg og fungerer rigtig godt på pizza og kan bruges både frisk og revet. Mozzarella smelter nemt og giver en boblende overflade, men kan også brune lidt i ovnen. Smagen er mild og rund og falder i de flestes smag.
Du kan give ostesmagen kant ved at kombinere Mozzarella med en anden type ost, som samtidig bevirker at osten ændrer konsistens og resulterer i det perfekte lag ost på din pizza.
Hvis du foretrækker en sprød ost, som ikke bobler, når den bliver bagt i den helst 250-275 °C varme ovn, er Cheddar og Mozzarella er en oplagt kombination. Cheddar er både smagfuld og blid og har en god smelte evne. En lagret cheddar giver en let knasende og smuldrende struktur og er lidt skarpere i smagen.
Hvis du ønsker mere flydende ost, der trækker tråde af smeltet ost, kan du vælge Emmentaler i kombination med Mozzarella. Ostetyper som den italienske Provolone eller den schweiziske Gruyére bliver ikke så gyldne i overfladen, men har derimod den perfekte smeltekonsistens.
Der er andre gode og lækre oste, som fungerer rigtig godt på pizza. Blåskimmelost som fx Gorgonzola har en ofte kraftig og markant smag og er meget velegnet på en pizza, især sammen med oksekød. Mascarpone giver en blød og cremet smag og kan smøres direkte på bunden. Den er især oplagt at smøre på en hvid pizza. Parmesan er en salt ost, der tilfører karakter til din pizza med dens nøddeagtige smag og er fremragende til at drysse på din pizza, når den er færdigbagt.
Bag pizzaerne i så varm en ovn som muligt. Helst mellem 250-275 °C og gerne varmere. Bag pizzaen oppe i den øverste tredjedel af ovnen, så der bliver mindre plads til at bage pizzaen i. Når osten er smeltet er pizzaen klar.