kr. 0,00
Så skal der grilles
Chicken Burrito Bowl
Denne enkle Chicken Burrito Bowl-opskrift er fyldt med saftig grillet kyllingebryst, majs, sorte bønner og andre smagfulde ingredienser. Den er velsmagende, mættende og nem at lave.
Cajun Buffalo Chicken Wings
I USA er Buffalo wings en utrolig populær klassiker. En saftig, krydret godbid perfekt som snack eller forret, især under sportsbegivenheder. Buffalo wings serveres varme og skylles bedst ned med et glas…
Grillede Hotdogs med bløde øl-sauterede senneps-løg
Ristede hot dogs toppet med øl og sennep sauterede løg er et sikkert amerikansk hit. De søde sauterede løg i den syrlige smør-ølsauce med en god dosis French’s® Classic Yellow Mustard, giver…
Tortilla Wraps med grillede kødboller
Tortilla wraps er nem og lækker hverdagsmad. Og det kan laves i et utal af variationer. Prøv denne spicy version med chilikrydrede kødboller, avocado, grillede peberfrugter og Chipotle mayo.
Ribeye steak med grillede grøntsager
Der er så meget man kan grille, men en lækker bøf og grillede saftige grøntsager, serveret med løg chutney og kold barbecuedressing er grillmad, når det er bedst. En grillet ribeye med…
Grillet lammeculotte med artiskokker og oliven
Grillet lammeculotte giver en fantastisk smag og en flot gylden overflade. Lammeculotte er nemt at tilberede på grill, da det er en mindre udskæring. Derfor kan den nemmere grilles jævnt og får…
Grillede svinemørbradbøffer med Tomat Chutney
Grillede mørbradbøffer, er svinemørbrad når det er bedst! Prøv denne helt enkle opskrift med tomatchutney og basilikumpesto. Server evt. de grillede mørbradbøffer med saltbagte kartofler og en grøn salat.
Grillet flanksteak med Hickory BBQ sauce og løgchutney
Flanksteak er meget velegnet til grill og den skal kun have ganske kort til over gløderne, da udskæringen er ret tynd. I denne opskrift marineres steaken i Hickory BBQ sauce inden den…
Grillede grøntsager med hvidløgsmayonnaise
Grillede grøntsager er bare super lækkert. Det er ikke kun pølser og kød der bliver ekstra lækre på grillen. Også grøntsager bliver også ekstraordinært velsmagende over de gyldne gløder. Grillede grøntsager er…
Grillspyd med oksekød og peberfrugt
Lækre hjemmelavede grillspyd er altid populært. Her er oksekød sat på spyd sammen med peberfrugt og løg. Den cremede pesto og hvidløgsmayonnaise er lækket som tilbehør sammen med sprøde grovfritter eller godt…
Grillet quesadilla med kylling, tomatchutney og cheddar
Quesadilla er en mexicansk ret lavet af stortillas, typisk med kød eller grøntsager og ost. Direkte oversat betyder quesadilla “en lille oste-ting”. Osten er det, der får tortillapandekagen til at hænge sammen,…
Mini tortillas med kylling, avocado og syltede rødløg
Mini Tortillas er små bløde hvedetortillas, der er fremragende til både tacobrød og wraps. Wraps er lækker og god fingermad. Æstetisk smuk og trods en utrolig simpel tilberedning. De tynde, fine tortillas er her…
Rød spidskålssalat med oliven og syltede rødløg
Rød spidskålssalat er en virkelig flot salat at sætte på bordet. Den er både velsmagende og nem at lave. Du kan sammensætte salaten, som du synes og kombinere ingredienser med forskellige smage…
Græsk salat med Kalamata oliven i chili og hvidløg
En ægte græsk salat består af oliven, feta, tomat, agurk og røgløg og selvfølgelig masser af salt, friskkværnet peber og en god olivenolie. Skal din græske salat være ægte og autentisk, skal…
Panzanella – Den toscanske salat
Panzanella er en salatklassiker, der stammer fra Toscana i Italien. Hovedingredienserne i Panzanella er brød og tomat, der blandes med lækre kryddeurter og god olivenolie. Brug salaten som et lækkert indslag på…
Hotte Hotdogs
Inspiration til dine grillede hotte hotdogs! Alle elsker en god hotdog, men hvorfor nøjes med en kedelig pølse i et hvidt brød med ristede løg og remoulade? Vælg din pølse med omhu…
Focaccia med oliven, rosmarin og rødløg
Her er opskriften på et klassisk focacciabrød som både er luftigt, har en blød krumme og en sprød skorpe. Det er toppet med oliven, rødløg, rosmarin, olivenolie og flagesalt -en fantastisk opfindelse.…
Spansk Paella med blåmuslinger og skalrejer
Paella er en ikonisk ret fra det spanske køkken, som kan varieres på et utal af måder, fra skaldyrspaella til blandet paella med både kød og skaldyr. Denne Paella er en utrolig…
Burger med Wagyu Ribeye og Trøffel Mayo
Hvis du er en livsnyder, der kan lide at kæle for detajlen og som forstår, at lidt delikat trøffel mayo og den rigtige løgchutney kan forvandle en almindelig mandag til en magisk…
Burger med svinekotelet og rødkål
Burger med svinekotelet og rødkål er en god og anderledes opskrift på en burger, der både smager lækkert og er nem at lave. Det er en burger der er dedikeret til alle…
Low Carb Burger med Bearnaise mayo
En burger med fuldfed Bearnaise Mayo, klassisk mørbradbøf, burger sliced agurker og semidried tomater. Denne Low Carb Burger er en moderne nyfortolkning af den klassiske burger. En burger til den moderne burgergastronom og…
The Hipster Style Homemade Burger
The Hipster Style Homemade Burger er skabt til dig, der synes, at alt gerne må stå knivskarpt og som er hip nok til at vide, at BBQ crispy onions er ligeså essentielle…
Vegetar burger med bønnebøf og soltørrede tomater
Denne økologiske bønneburger er nem, billig og utrolig lækker. Bøffen går godt med det meste og her hånd i hånd med en god mayonaise og økologiske soltørrede tomater.
Opskriften på den perfekte grillaften
Der er intet som en lun sommeraften under åben himmel med god mad og et køligt glas vin, sammen med dem du holder af. Grillmad er skønt og som skabt til sådan en aften. Det smager dejligt, men består som regel af mange forskellige elementer, som det er klogt at have styr på, så man er velforberedt og kan nyde aftenen uden stress. Kød, grønt og dressinger er de typiske basis-ingredienser. Når der først er fyret op i grillen, går det ofte stærkt. Heldigvis er der flere ting, der kan klargøres i forvejen, så du kan slappe af og hygge dig med dine gæster.
En køleboks er klart en fordel af anskaffe: Heri kan pølserne placeres, det marinerede kød ligge klar i en plasticpose og er der plads, kan også grøntsagerne være der, vaskede og klar til brug. Alternativt kan du have en kasse med låg ved siden af til grøntsager. Det giver dig tilsammen et overblik og gør det samtidig nemmere at “slå til”, når grillen har den helt rigtige temperatur. På forhånd, før gæsterne kommer, kan du desuden sørge for at have alle de vigtigste ting klar nær grillen, såsom krydderolier, krydderier, saucer, dressinger og marinader til kødet, så du hurtigt kan gribe det, du har brug for.
Musik giver god stemning og kan være afstressende. Du kan evt. sammensætte en playliste med lidt hyggemusik eller dine yndlingsnumre. En anden måde, at få pulsen og skuldrene ned på og stemningen op, er ved at mikse et par friske, læskende sommercocktails. Specielt jordbær, hindbær og mynte er lækkert i sommerdrinks - som selvfølgelig kan laves både med eller uden alkohol.
Det er så hyggeligt at sidde udenfor. De lyse nætter kan være lune, men det kan pludselig blive ret koldt efter solnedgang. Så husk at have et par tæpper klar til når mørket falder på, så hyggen kan fortsætte. Det kan også være, du kan tænde op i en havepejs eller et festligt bålfad, suppleret af lysende solcelle-lamper eller ophængte lygter.
Sæt udsøgte delikatesser på grillmenuen
Udover det hyggelige samvær er noget af det vigtigste ved sådan en aften naturligvis grillmaden. Med bøffer, pølser, spareribs, kryddersmør, dressinger, flutes og salater er der, skønt mere eller mindre af det hele, nok at se til, når den står på grill, og som du skal have til at gå op i en højere enhed, hvis du vil imponere dine gæster.
Hos Zelected Foods kan vi tilbyde et bredt udvalg af delikatesser og specialiteter, der smagsmæssigt kan løfte enhver simpel grillmenu til nye højder. Vi har fundet inspiration fra alverdens gadekøkkener og udviklet et sortiment der gør det nemt, at tilføre nye smagsoplevelser til en grillmenu. Vi anser street food for et sandt gastronomisk skatkammer af stor smag, som du vil elske at dele og som samtidig er nemt og enkelt i tilberedningen.
Med udgangspunkt i de bedste råvarer og autentiske opskrifter spænder Zelected Foods store udvalg af tilbehør bl.a. over pesto, krydderolier, dressinger, Habanero ketchup, Black garlic sauce, Hickory BBQ-sauce, oliven, sprøde og syltede rødløg, soltørrede tomater, grillede artiskokker og peberfrugt, marinerede grøntsager - og endnu flere lækkerier som fx Bearnaise Mayo, Trøffel Mayonnaise og Zelected Løg Chutney. Der er således rig mulighed for at udforske det eksklusive sortiment af delikatesser og specialiteter fra Zelected Foods.
Du kan vælge at sammensætte en lækker menu bestående af langtidsstegt Hickory BBQ-marineret steg, krydrede kartofler med Bearnaise- eller Trøffel Mayonnaise og en frisk sommersalat af fx syltede rødløg, jordbær, grillede oliven, soltørrede tomater og fetaost. Det er noget, de fleste kan lide. Uanset hvad du vælger at servere, er grillmad altid lækkert, hvis tilbehøret er spændende.
Du kan grille direkte eller indirekte
Der findes forskellige måder at grille på. Det har stor indflydelse på maden, hvilken grillmetode du vælger at anvende. Med den rigtige metode kan du grille dig til det saftigste kød og mest velsmagende tilbehør.
Grill ved direkte varme betyder, at kullene er fordelt over hele risten i bunden af grillen, og du griller direkte over kullene eller brænderen. Det er en metode, som er velegnet til fødevarer, der skal have kort tid med intensiv og høj varme - som flanksteaks, hakkebøffer og koteletter. Mad som man ofte også ville tilberede ved stærk varme på panden. Metoden er desuden velegnet til grill af grøntsager, som f.eks. squash, tomater, svampe, asparges og peberfrugter.
Grill ved indirekte varme betyder, at man har placeret kullene i hver sin side i grillen eller at kun de to yderste brændere er tændte på gasgrillen. Maden tilberedes således midt på grillristen, så den ikke ligger direkte over varmen. På den måde får maden strålevarmen fra de to sider. Denne såkaldt indirekte grill metode er velegnet til tilberedning af større stykker kød, som fx en hel kylling, and eller oksestege. Med andre ord mad, som man ellers ville tilberede i en ovn, og metoden er ligeledes velegnet til andre fødevarer, som har brug for jævn varme over længere tid, fx kartofler, gulerødder og græskar.
Husk god hygiejne når du griller. Brug altid to fade (ét til råt og ét til stegt), to grilltænger (én til råt og én til stegt) og vask hænder, hver gang du har rørt ved råt kød. Bland aldrig råt kød og rå grøntsager. Sådan lyder Fødevarestyrelsens grillråd. Følger du disse væsentlige anbefalinger, sparer du højest sandsynlig dig selv og dine gæster for en omgang madforgiftning!
Grill er timing og temperatur
Den rigtige stegetid og temperatur er vigtig for at opnå det perfekte grillresultat, men afhænger af flere faktorer, såsom kødtype, kødtykkelse og ønsket tilberedningsgrad. Brug derfor klogeligt, altid et stegetermometer.
Vær opmærksom på, at kødet steger videre, når du tager det af grillen. Tag derfor kødet af et par grader før de angivne temperaturer for at stoppe stegeprocessen i tide. Kødet skal cirka trække halvdelen af stegetiden, husk derfor at lade kødet hvile under alufolie 5-15 minutter så det bliver ekstra godt. Hvis du brænder fingrene på kødet, når du skærer stegen ud, betyder det, at det ikke har trukket længe nok! Her er de anbefalede temperaturer for forskellige typer af kød:
Oksekød, kalvekød og lammekød
Meget rødt: 46-49 °C
Rødt: 49-54 °C
Medium: 54-60 °C
Gennemstegt: 60-65 °C
Svinekød
Rosa: 63-65 °C
Medium: 65-70 °C
Gennemstegt: 70-75 °C
Fjerkræ: And, kylling og kalkun
Medium: 71-74 °C
Gennemstegt: 74–82 °C
Grillstegning af fisk afhænger af den specifikke type fisk og dens størrelse, og her er det vigtigt at holde nøje øje med processen. Du bør pensle fisken med lidt olie for at undgå, at den hænger fast i grillristen og så vende den forsigtigt, da fisk nemt kan falde fra hinanden. Husk at lade fisken hvile i et par minutter efter endt grillstegning så saften i kødet fordeler sig, før du serverer den. Her er de anbefalede temperaturer for et par forskellige typer af fisk:
Laks
Medium: 49-54 °C, 6-8 minutter pr. side
Gennemstegt: 60-65 °C, 10-12 minutter pr. side
Tun
Medium-rare: 49-54 °C, 2-3 minutter pr. side
Medium: 57-63 °C, 3-4 minutter pr. side
Gennemstegt: 63-69 °C, 4-5 minutter pr. side
Brug din grill til røgning
Varmrøgning er godt til alt kød, fisk, ost og skaldyr. Det er meget vigtigt, at kødet er helt tørt, når det lægges på grillen. Ved varmrøgning kan temperaturen i grillen komme op på mellem 100-200 °C. For at holde røgen inde, skal spjældene i bunden være åbne og næsten lukkede i toppen. Maden er klar efter 30-60 minutter. Røgning med en temperatur på mellem 60-80 °C, kræver længere tilberedning og kødet skal saltes i længere tid.
Koldrøgning er en sværere og mere tidskrævende metode, hvor maden tilberedes ved lav temperatur i en utændt grill, men resultatet er fantastisk. Start med at salte dit kød og læg det til tørring i køleskabet et par dage. Du skal antænde et tykt lag røgsmuld i en koldrøgningsbakke eller røgboks. Bøgesmuldet skal ulme ved lav temperatur som ikke må overstige 25 °C. Røgningen kan variere fra få timer op til tre uger afhængig af råvaren. Koldrøgning er derfor en langsom proces.